ΕΛΛΑΔΑ

Σπίρτζης: Καταβάλλεται ο μισθός του Ιουλίου για τους εργαζομένους του ΟΑΣΘ

Έως το μεσημέρι της Τετάρτης καταβάλλονται 3 εκατομμύρια ευρώ για τα δεδουλευμένα του Ιουλίου των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, επισήμανε μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 93,4 ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης.
oasth

Όπως ανέφερε, οι τρεις προτάσεις που κατέθεσε το υπουργείο προς τον ΟΑΣΘ και τους εργαζόμενους απορρίφθηκαν. Υπενθυμίζεται πως είχε προταθεί να γίνει απευθείας πληρωμή των δεδουλευμένων στους λογαριασμούς των εργαζομένων, πρόταση η οποία απορρίφθηκε. Επίσης, ζητήθηκε να δοθεί από τον ΟΑΣΘ ισόποση εγγυητική επιστολή για να δοθεί προκαταβολή των αντισταθμιστικών καταβολών των μηνών Οκτωβρίου και Νοεμβρίου για το 2016, που επίσης απορρίφθηκε. Η τρίτη πρόταση αφορά την καταβολή 2.000.000 εκ ευρώ από το Υπουργείο Παιδείας και 1.000.000 εκ ευρώ από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής  Ασφάλισης και Κοινωνικής  Αλληλεγγύης για την εξόφληση του μήνα Ιουλίου, με την προϋπόθεση να δοθεί λίστα με τις πληρωμές προκειμένου να ελεγχθεί ότι τα χρήματα αυτά πήγαν στους εργαζομένους και όχι σε άλλες υποχρεώσεις του Οργανισμού. Και  τρίτη αυτή πρόταση απορρίφθηκε, ωστόσο το υπουργείο όπως δεσμεύτηκε προχωρά στην καταβολή του ένα μήνα δεδουλευμένων των εργαζομένων «και ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του». Όπως πρόσθεσε ο Χρ. Σπίρτζης θα γίνει έλεγχος προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι τα χρήματα πήγαν στους λογαριασμούς των εργαζομένων και θα υπάρξει πλήρης εικόνα της μισθοδοσίας των εργαζομένων και στη συνέχεια θα καταβληθεί και το ποσό για την καταβολή του μισθού του Αυγούστου, σημειώνοντας παράλληλα πως ο ΟΑΣΘ και όχι το ελληνικό δημόσιο χρωστά τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους.

«Μένει να δούμε πως θα ανταποκριθεί η διοίκηση του ΟΑΣΘ, αν όλα τα χρήματα πάνε για τα δεδουλευμένα των εργαζομένων», τόνισε ο υπουργός, προσθέτοντας επίσης πως «μένει να δούμε και να αποκαλυφθεί αν οι εργαζόμενοι είναι εργαζόμενοι ή είναι επί της ουσίας η δεύτερη διοίκηση του ΟΑΣΘ με το κάλυμμα του συνδικάτου των εργαζομένων». Επίσης αναφερόμενος στην τοπική αυτοδιοίκηση, τόνισε πως «μένει να δούμε αν κάποια στιγμή θα πάρουνε τις ευθύνες τους, αν θέλουν να συνεχιστεί το σκάνδαλο των 60 χρόνων, αν θέλουν να μιλήσουνε πραγματικά για το τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη ή αν θα ρίχνουν την μπάλα στην εξέδρα και θα λένε να το λύσει το υπουργείο, η κυβέρνηση το πρόβλημα που η διοίκηση του ΟΑΣΘ έχει δημιουργήσει και μετά θα συζητήσουμε».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Ελένη 15:08 28/09/2016

    Αγαπητέ υπουργε μου

    » Και χρωστας και ψευδεσαι» ……. όπως λέει και η ατακα.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.