ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθησαν τρία άτομα

Στα χέρια της αστυνομίας κύκλωμα που διακινούσε παράνομα φάρμακα

Παράνομα φάρμακα διακινούσε κύκλωμα που εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.
farm

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν ένας 49χρονος ιδιοκτήτης παράνομης φαρμακαποθήκης και δύο εργαζόμενοι, ηλικίας 46 και 58 ετών, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράβασης του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, της νοθείας τροφίμων, κατά συναυτουργία και της μη επίδειξης πίνακα προσωπικού.

Η εξάρθρωση του κυκλώματος έγινε χθες, μετά από επιχείρηση της ασυνομίας, σε συνεργασία με επιθεωρητές του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, στην παράνομη φαρμακαποθήκη, σε περιοχή της Αττικής.

Από την έρευνα που ακολούθησε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 316 συσκευασίες φαρμάκων, ορισμένα εκ των οποίων δεν έφεραν την προβλεπόμενη ταινία γνησιότητας, συνολικής αξίας περίπου 8.300 ευρώ, τρεις συσκευασίες φαρμάκων που εμπίπτουν στον νόμο «περί εξαρτησιογόνων ουσιών», πρόχειρες σημειώσεις και έγγραφα, από τα οποία προκύπτει το πελατολόγιο και η παράνομη διακίνηση φαρμάκων, σφραγίδες φαρμακευτικών εταιρειών, επιταγές συνολικής αξίας 15.250 ευρώ και συναλλαγματικές 2.500 ευρώ, καθώς και το χρηματικό ποσό των 2.950 ευρώ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η φαρμακαποθήκη λειτουργούσε χωρίς να διαθέτει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και παραστατικά για κατοχή φαρμάκων και χονδρική πώληση, με συνέπεια από την παράνομη διακίνηση να προκύπτει κίνδυνος αλλοίωσης και επιμόλυνσης των φαρμάκων.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ τα κατασχεθέντα θα αποσταλούν στο Γενικό Χημείο του κράτους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.