ΚΟΣΜΟΣ

Το θέμα των κυρώσεων στο επίκεντρο

Στη Ρωσία την επόμενη εβδομάδα ο Γκάμπριελ

Ο Γερμανός αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ θα επισκεφθεί τη Ρωσία την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να έχει συνομιλίες με Ρώσους κυβερνητικούς αξιωματούχους για τις διμερείς εμπορικές σχέσεις, ανέφερε σε ανακοίνωση το υπουργείο του.
sgabriel1

Ο Γκάμπριελ θα βρίσκεται στη Ρωσία την Τετάρτη και την Πέμπτη, ενώ θα συνοδεύεται από αποστολή επιχειρηματιών, ανέφερε το υπουργείο. Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, η ρωσική πλευρά προσπαθεί να κανονίσει μια συνάντηση μεταξύ του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Γερμανού υπουργού.

Το ενδιαφέρον της Ρωσίας στις επαφές αυτές είναι πιθανόν να επικεντρωθεί στον αντίκτυπο που έχουν οι κυρώσεις τις οποίες επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Μόσχα για το ρόλο της στην ουκρανική κρίση καθώς και στις προοπτικές άρσης των κυρώσεων αυτών.

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας και Ενέργειας ανέφερε ότι η επίσκεψη του Γκάμπριελ πραγματοποιείται σε μια περίοδο κατά την οποία το εμπόριο μεταξύ Ρωσίας και Γερμανίας μειώνεται λόγω της κατάστασης της ρωσικής οικονομίας, η οποία βρίσκεται σε κρίση, καθώς και λόγω της αδυναμίας του ρωσικού νομίσματος και των πολλαπλασιαστικών επιπτώσεων που έχει αυτή στην αγοραστική δύναμη των καταναλωτών.

Το εμπόριο μεταξύ γερμανικών και ρωσικών εταιριών μειώθηκε κατά 13,7% το πρώτο εξάμηνο του 2016 συγκριτικά με ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με το υπουργείο.

«Ανάμεσα στις άλλες συναντήσεις θα υπάρξουν συνομιλίες με αρκετά μέλη της ρωσικής κυβέρνησης για τις διμερείς οικονομικές σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Γερμανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωση. «Επιπλέον, προγραμματίζεται συνάντηση με εκπροσώπους γερμανικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη Ρωσική Ομοσπονδία».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.