ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά τη ΔΕΘ

Στη σύγκριση Μητσοτάκη – Τσίπρα επενδύει η Ν.Δ.

Να κεφαλαιοποιήσει την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη επιδιώκει, πλέον, η Νέα Δημοκρατία, κρίνοντας ότι η 81η ΔΕΘ ήταν... του Κυριάκου!
mitsotakisdeth

Ως Πρωθυπουργό εν αναμονή θεωρεί η Πειραιώς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά την ομιλία και τη συνέντευξή του στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση επενδύουν σε σειρά παραμέτρων που αναδεικνύουν, όπως σημειώνουν, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ο νικητής στην αναμέτρηση της συμπρωτεύουσας, και συγκεκριμένα:

- παρουσίασε ένα συγκεκριμένο, εναλλακτικό και κοστολογημένο, σχέδιο για μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης των πολιτών, στηριγμένο σε μειώσεις δαπανών. Απέδειξε, δηλαδή, ότι υπάρχει δυνατότητα αλλαγής πολιτικών, εντός του πλαισίου του μνημονίου

- επανέφερε την «κοινή λογική» στο επίκεντρο της πολιτικής συζήτησης, απέναντι στα συνθήματα που κατά κόρον χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να καλύψει την πολιτική της αμηχανία

- απευθύνθηκε στο σύνολο των Eλλήνων, προτείνοντας μία συμφωνία αλήθειας και ζητώντας συστράτευση για την υπέρβαση της κρίσης, την ίδια στιγμή που, όπως λένε στην Πειραιώς, ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί όχι μόνον να διχάζει την κοινή γνώμη αλλά να δημιουργεί συνθήκες κοινωνικής έντασης στη λογική της... κατσίκας του γείτονα. Ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνθηκε σε εκείνους που βλέπουν τις συντάξεις τους να μειώνονται , τους μισθούς τους να μειώνονται, τις δουλειές τους να χάνονται αλλά ο Πρωθυπουργός τους καλεί να χαίρονται αν βλέπουν και τους επαγγελματίες ή τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες να χάνουν τα εισοδήματα τους, τα γραφεία και τις εταιρείες τους» σημειώνουν από την Πειραιώς.

- Κατόρθωσε να μιλήσει τόσο στον επιχειρηματικό κόσμο, στον οποίο παρουσίασε ένα πλαίσιο ασφάλειας για την επένδυση και ανάπτυξή του όσο και στους πολίτες κάνοντας λόγο για φορολογική ελάφρυνση, συγκρότηση ενός ισχυρούς δικτύου κοινωνικής προστασίας και αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης.

- Εξέπεμψε, τέλος, εικόνας ενότητας της Ν.Δ., με την παρουσία των Κ. Καραμανλή και Αντ. Σαμαρά στην πρώτη γραμμή αλλά και των συνυποψηφίων του για την ηγεσία Ευ. Μεϊμαράκη και Απ. Τζιτζικώστα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.