ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στόχος η βοήθεια των χωρών που πλήττονται

Στη Βιέννη για τη «μίνι» Σύνοδο για το προσφυγικό ο Αλέξης Τσίπρας

Ιδιαίτερα σημαντική εκτιμάται πως θα είναι η συμμετοχή του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ως ηγέτη μίας άμεσα ενδιαφερόμενης χώρας, στην «μίνι» Σύνοδο Κορυφής, την οποία συγκαλεί στη Βιέννη, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, Κρίστιαν Κερν και στην οποία θα πάρουν μέρος και η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγγελα Μέρκελ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ο επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΕΕ, Δημήτρης Αβραμόπουλος και οι πρωθυπουργοί Αλβανίας, Βουλγαρίας, Κροατίας, Ουγγαρίας, ΠΓΔΜ, Σερβίας και Σλοβενίας.
tsipras synodos

Η Ελλάδα είναι ακόμη σε θέση να ανταπεξέρχεται στο προσφυγικό, όμως η πίεση θα γίνει μεγαλύτερη και αυτό πρέπει να το λάβουμε υπόψη και να δούμε πώς θα βοηθήσουμε, τονίζει σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στανταρντ» ο Αυστριακός καγκελάριος, σημειώνοντας πως στη Σύνοδο θα καταβληθεί προσπάθεια για επιτάχυνση της διαδικασίας αποφάσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θα πρέπει, από κοινού, να καθοριστεί πώς θα πρέπει να πραγματοποιείται η αυστηρή διασφάλιση των συνόρων, και αυτό όχι μόνον στην Ελλάδα.

Όπως προσθέτει, στόχος του θα ήταν επίσης, μία ακριβής έκθεση ως προς τί συμβαίνει σε επί μέρους τμήματα των συνόρων και ποιο είδος υποστήριξης απαιτείται εκεί, ενώ σε μία δεύτερη φάση πρέπει να συζητηθεί το πώς μπορούν να βοηθηθούν οι χώρες οι οποίες πλήττονται ιδιαίτερα και φυσικά η Ελλάδα.
Στη Σύνοδο της Βιέννης, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει την ευκαιρία να ενημερώσει τους συμμετέχοντες, ότι από την προσφυγική κρίση, που αποτελεί σήμερα παγκόσμια πρόκληση, η Ελλάδα είναι ένα από τα σημεία του κόσμου που δοκιμάζεται περισσότερο, μια χώρα που αντιμετώπισε εισροές 1,2 εκατομμυρίων προσφύγων και μεταναστών, σε λιγότερο από ενάμιση χρόνο και όπου, περίπου 60.000 πρόσφυγες και μετανάστες, παραμένουν εγκλωβισμένοι, αφού τα βόρεια σύνορά της έκλεισαν, λόγω μονομερών ενεργειών άλλων.

Επίσης, για το ότι αποτελεί γεγονός, πως η Ελλάδα είναι μια χώρα της οποίας οι κάτοικοι αποδεικνύουν την υποστήριξή τους, παρά την οικονομική κρίση που οι ίδιοι αντιμετωπίζουν, μία χώρα της οποίας η Υπηρεσία Ασύλου διαχειρίζεται τον τέταρτο μεγαλύτερο αριθμό αιτήσεων ασύλου στην Ευρώπη.

Ακόμη, πως η Ελλάδα είναι μία χώρα της οποίας οι Αρχές, μαζί με τις ευρωπαϊκές και τις τουρκικές Αρχές, προσπαθούν να εφαρμόσουν την πολύ δύσκολη, αλλά αναγκαία Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, οδηγώντας σε δραστική μείωση των ροών και -το σημαντικότερο- των θανάτων στο Αιγαίο πέλαγος, αντικαθιστώντας την παράτυπη, επικίνδυνη διαδρομή του Αιγαίου, με μια νόμιμη οδό προς την Ευρώπη.

Αλλά και οι συμμετέχοντες στη Σύνοδο της Βιέννης, θα πρέπει να κατανοήσουν πως, εάν αυτή η προσπάθεια που συντελείται στην Ελλάδα αποτύχει, οι μόνοι κερδισμένοι σε όλη την Ευρώπη θα είναι οι πλέον ξενοφοβικές, εθνικιστικές και ακροδεξιές δυνάμεις που καταγράφουν πρωτοφανή ποσοστά σε εκλογές και δημοσκοπήσεις, στην ίδια την Αυστρία και στις γειτονικές της χώρες.

Η παρουσία της Γερμανίδας καγκελαρίου στη Σύνοδο, φαίνεται πως ενισχύει τις -συγκλίνουσες με τις δικές της- θέσεις του Αυστριακού ομολόγου της, Κρίστιαν Κερν, στην προσφυγική πολιτική και αυτό φαίνεται να ισχύει τόσο απέναντι στην ακραία αντιπροσφυγική στάση που τηρεί το αυστριακό αντιπολιτευόμενο ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων, όσο και απέναντι στην εξαιρετικά σκληρή γραμμή που επιδιώκει να επιβάλει στην κυβέρνηση ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, Σεμπάστιαν Κουρτς, του συγκυβερνώντος, με τους Σοσιαλδημοκράτες, συντηρητικού Λαϊκού κόμματος.

4 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. ΝΜan. 12:01 24/09/2016

  ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ?

  Ποιος Έλληνας αλλά και ποιος ξένος, καταλαβαίνει και πιστεύει όσα λέει ο μεγαλύτερος πολιτικός ΨΕΥΤΗΣ της ιστορίας μας?
  Ποιος μπορεί να πιστέψει ότι ο Αλέξης συνειδητά διαστρέφει και αντιστρέφει κάθε προηγούμενη δήλωσή του?
  Τι ακριβώς μπορεί να κάνει σήμερα ο Αλέξης και τι μπορεί να πει στους Ευρωπαίους, ώστε να επιτύχει την επίλυση των Ελληνικών προβλημάτων?
  *Σηκώσαμε παντιέρα εξουσίας, και χλωροφορμίζουμε τον λαό μας με ανόητες υστερικές πολεμικές κραυγές που ‘’φθάνουν’’ μόνο μέχρι την ..εξώπορτά μας?
  *Γεμίζουμε ΠΑΛΙ ψεύτικες υποσχέσεις όλα τα απελπισμένα και πεινασμένα στομάχια, μόνο και μόνο να ‘’απλώσουμε χέρι’’ στην εξουσία?
  *Τι μπορούμε να κάνουμε και ποια πίεση μπορούμε να ασκήσουμε, με την τσέπη άδεια?
  Μήπως Αλέξης και λοιποί, σκέπτονται με βάση τα εξασφαλισμένα πολυεκατομμύρια τους, που βρίσκονται ασφαλισμένα, προσοδοφόρα, και αφορολόγητα?
  *Λασπώνουμε θεσμούς και πρόσωπα , πιστεύοντας ότι ‘’ανεβαίνουμε’’ στα μάτια των Ελλήνων και των ξένων που μας κοιτούν είτε με λύπη, περιέργεια ή και περιφρόνηση?
  *Πάμε στην Ευρώπη αιτώντας και επαιτώντας χρήματα για να ‘’βγάλουμε’’ τη χρονιά μας, ώστε να μην πεινάσουμε και νομίζουμε ότι οι …κουτόφραγκοι δεν ξέρουν τι ακριβώς συμβαίνει και τι λέμε για αυτούς?.
  *Πάμε αιτώντας και επαιτώντας άμεσες και μεσοπρόθεσμες λύσεις για να μη βουλιάξουμε εντελώς, αφού το χρέος μας είναι ..αμέτρητο και απειλούμε και προειδοποιούμε ενώ αυτοί μας ακούν και …ξύνονται.
  *Πάμε έχοντας δημιουργήσει στο εσωτερικό μας μία ΑΘΛΙΑ προβοκατόρικη και εμφύλια ‘’έφεση’’, ανάμεσα σε όλα τα πολιτικά και κοινωνικά στρώματα.
  * Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλοι, όπως χθές ο Σαμαράς, έχουν δημιουργήσει την ψευδαίσθηση της κατάληψης της εξουσίας ‘’ΜΕ ΤΟ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΤΟΥΣ’’ όποτε θέλουμε και χωρίς να ρωτήσουμε κανέναν.
  Από τα μέχρι τώρα …θαύματα της συγκυβέρνησης διαπλοκής, ποιος Έλληνας θα ΨΗΦΙΖΕ σήμερα τον Αλέξη Τσίπρα , ως σοβαρό, υπεύθυνο και ειλικρινή πολιτικό που θα μπορούσε να βγάλει την Ελλάδα από το χείλος του γκρεμού που την έσπρωξε?

 2. Ο Αλέξης απεδείχθη ολίγιστος και ‘’αριστερός’’.

  ΠΥΡΠΟΛΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

  Έτσι, με το αέρα της κλίκας και της ξένης πλάτης, όπως πάντα, οι ‘’αριστεροί’’ της Ελλάδας, άρχισαν να καταστρέφουν και να ξεθεμελιώνουν τις περιουσίες (τις ρίζες)των Ελλήνων, ώστε να τους αναγκάσουν να φύγουν, για να ‘’επαληθευτεί’’ ο Κίσσινγκερ, που έλεγε: ‘’Κόψτε’’ τους τη γλώσσα και ξεθεμελιώστε τους , μόνο έτσι θα υποκύψουν οι έλληνες.
  *Ισοπέδωσε ο Αλέξης, αγώνες και θυσίες ανθρώπων που έδωσαν το αίμα τους για μια δημοκρατική και ευνομούμενη Ελλάδα, και τοποθέτησε τον ακροδεξιό ΚαΜένο υπουργό να κάθεται και να συνδιαλέγεται με τόσους και τόσους δημοκράτες κυνηγημένους και από τον ίδιο, αγωνιστές
  *Συκοφάντησε και έβρισε προκλητικά και αδιάντροπα θεσμούς και αντιπάλους λες ήταν εχθροί του.
  *Κατέστρεψε και πυρπόλησε την Ελλάδα από τη μία άκρη μέχρι την άλλη παραπληροφορώντας ζωντανούς …και νεκρούς.
  *Εκμεταλλεύτηκε και καλλιέργησε την αδυναμία, τη φτώχεια , τη στέρηση, τη δυστυχία.
  * Διέσυρε και ξευτέλισε κάθε πολιτικό αντίπαλο ΠΛΗΝ του καΜένου ! και
  * πρωτοστάτησε στη δημιουργία του κινήματος δεν ΠΛΗΡΩΝΩ, τινάζοντας στον αέρα την προσπάθεια ‘’αίματος’’ για την σωτηρία από την χρεοκοπία.
  *Σαμποτάρισε με κάθε τρόπο κάθε κυβερνητικό θετικό αποτέλεσμα ‘’εν τη γενέσει του’’ συμμετέχοντας στην προδοσία, την αποστασία τον οικονομικό θάνατο της Ελλάδας και τον ξενιτεμό των παιδιών της.

  3.ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ, ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΕ, ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΕ
  *Διαστρέβλωνε, μαζί με τους προδότες Σαμαρά και Τούρκογλου, κάθε προσπάθεια δανεισμού και κάθε προσπάθεια συγκρότησης της Κοινοτικής αλληλεγγύης που παρά ταύτα, τελικά επέτυχε να δημιουργήσει ο ΕΝΤΙΜΟΣ πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου με τους εργατικούς και αθόρυβους ‘’κηπουρούς του’’.

 3. Ο Αλέξης απεδείχθη ολίγιστος και ‘’αριστερός’’.

  Υποσχέθηκε τα πάντα στους πάντες.

  *Πόσο ανώριμος μπορεί να είναι ένας λαός, ένας ψηφοφόρος, όταν ‘’πείθεται’’ σε όσα του λέει και του υπόσχεται ..ένας Αλέξης…ένας καΜένος εντελώς?
  Μα από .. περιέργεια δεν σκέφτηκε κανείς , τι θα μπορούσαν να προσφέρουν στην Ελλάδα με τα τόσα προβλήματα δύο ουσιαστικά αγράμματοι και άεργοι?
  *Ποιο είναι το στοιχείο που ‘’συγκίνησε’’ κάποιους εκτός από το μίσος για εκδίκηση του ‘’τρίτου γύρου’’ του Αλέκου?
  *Ποιος ποντάρησε στον ‘’τρίτο γύρο’’ των απογόνων ‘’θηριοτρόφων’’ των φονικών λυκανθρώπων?
  *Ποιος ‘’έπεισε’’ όλους τους φιλο- Άκηδες και φιλο-Αρσένηδες να μετακινηθούν ‘’οικογενειακά’’ στο Σύριζα του 3% ,ώστε να δημιουργήσουν την ‘’αντιευρωπαϊκή Ελλάδα, μέσα στους κόλπους της Ευρώπης?
  *Ποιος οργανωμένα κτύπησε Ε.Ε και Παπανδρέου ώστε να δημιουργηθεί αυτή η Soros-meni κλίκα?
  Που βρίσκεται και που …βόσκει το ‘’θείον τέρας’’ ?……?

 4. dimitris 10:30 24/09/2016

  Το γιουσουφάκι.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.