ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραδόθηκε από την ΤτΕ

Στη Βουλή το πόρισμα για την Τράπεζα Αττικής

Στην Βουλή παρεδόθη απόψε από την Τράπεζα της Ελλάδος το πόρισμα της για την Τράπεζα Αττικής.
parliament

Όπως ανακοίνωσε η ΤτΕ το πόρισμα παρεδόθη σήμερα στον κ. Σωκράτη Φάμελλο πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων, καθώς και των ιδιοκτητριών εταιρειών ΜΜΕ από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Το θέμα με την Τράπεζα Αττικής , μιλάει , περπατάει όσο εξετάζεται και αποφαίνεται σαν επανάληψη της υπόθεσης Κοσκωτά και τράπεζα Κρήτης .
  Κατά συνέπεια ονομάζεται ΣΚΑΝΔΑΛΟ .
  Δώστε βάση σε μιά απο τις ενδείξεις του. :

  Το Μάιο του 2015 η Τράπεζα έχασε ένα μεγάλο κομμάτι των καταθέσεων του ΤΣΜΕΔΕ το οποίο «έφυγε» από τις καταθέσεις για να συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου. Μειώθηκαν οι καταθέσεις δημοσίων οργανισμών και στο πρώτο τρίμηνο του έτους χάθηκαν 140 εκατ ευρώ. Περίπου 200 εκατ ευρώ «χάθηκαν» με την αλλαγή της μετοχικής σύνθεσης…..

  Τότε στο σκάνδαλο Κοσκωτά, όσοι δίκαιοι και αντικειμενικοί παρατηρητές θελήσετε να εξετάσετε, θα βρητε ο τι ο ιδιος ο νεαρός τοτε πολιτικός Γιώργος Α. Παπανδρέου ανεκαλυψε και κατήγγειλε τις τραπεζικές αυθαιρεσίες , και μάλιστα αντιμέτωπος της κυβερνησης του ίδιου του πατέρα του, τον οποίον έπεισε να προβεί στην διελεύκανση και την μετεπεθπιτα καταδίκη του Κοσκωτά .
  Τώρα τι θα περιμένετε να δείτε , εκτός από την φιλία και την κουμπαριά του κατασκευαστή Καλογρίτσα με τους υπόλοιπους κατασκευαστές δημοσίων έργων που ειναι και υπουργοί στην Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ;
  Ή. Την παραίτηση του Καμμένου γιατί «ο Καλογριτσας εισπράττει μαύρα από κρατικές εργολαβίες » όπως μας προειδοποίησε ;

 2. Χωρίς το ΕΣΡ, η κυβέρνηση δεν μπορεί να κλείσει τα παλιά κανάλια ούτε να ανοίξει τα νέα
  18.9.16

  Την ώρα που και τα γίδια στα βουνιά της Ιθάκης συνειδητοποιούν πόσο πρόχειρα στημένη ήταν η διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, όλα δείχνουν ότι το…μεγάλο γέλιο δεν έχει πέσει ακόμα.

  Παραθέτω ένα απόσπασμα από το σχετικό ρεπορτάζ του Βαγγέλη Μανδραβέλη στην Καθημερινή:

  (…)Από τη στιγμή που οι υπερθεματιστές καταβάλουν τα 82 εκατ. ευρώ, ευλόγως τότε θα αρχίσουν να ασκούν πίεση στην κυβέρνηση να κλείσει όλους εκείνους που δεν έχουν λάβει άδεια. Για να συμβεί όμως κάτι τέτοιο, θα πρέπει η Digea να κατεβάσει τους διακόπτες των Alpha, AΡΤ, Epsilon, Makedonia, Μega και Star. Μόνον η Digea μπορεί να διακόψει την εκπομπή τους και για να το πράξει αυτό θα πρέπει, είτε τα έξι κανάλια να μην εκπληρώσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις προς την ίδια, είτε να υπάρξει εντολή από την ΕΕΤΤ.

  Η ΕΕΤΤ, όμως, θα πρέπει να λάβει σχετική εντολή. Μια τέτοια εντολή μπορεί να δεχθεί μόνον από τις διωκτικές αρχές της χώρας, π.χ. ότι συντελείται κάποια εγκληματική ενέργεια (που στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό δεν ισχύει), είτε από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), που κατά το Σύνταγμα της χώρας διαθέτει τη σχετική αρμοδιότητα.

  Ωστόσο το ΕΣΡ σήμερα δεν υφίσταται. Και όσο αυτό συμβαίνει, η κυβέρνηση πρακτικά δεν έχει άλλο (νόμιμο) εργαλείο εφαρμογής των αποφάσεών της. Αυτό φάνηκε να συνειδητοποιούν μετά τον διαγωνισμό η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, οι οποίοι τώρα δείχνουν όψιμο ενδιαφέρον για τη στελέχωση του ΕΣΡ.

  Μάλιστα, στο υπουργείο Επικρατείας συνειδητοποίησαν ότι χρειάζεται το ΕΣΡ και για έναν επιπλέον λόγο: οι τέσσερις υπερθεματιστές δεν μπορούν να εκπέμψουν το πρόγραμμά τους, παρά μόνον έπειτα από έγκρισή του από το ΕΣΡ.

  Αυτό προβλέπεται όχι στο Σύνταγμα ή στους νόμους της χώρας, αλλά στην προκήρυξη του διαγωνισμού των τεσσάρων αδειών που συνέταξε το ίδιο το υπουργείο Επικρατείας και η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας(…)
  Κοινώς, αν τα κόμματα της Αντιπολίτευσης αρνηθούν να συνδράμουν στη σύσταση του ΕΣΡ, τότε όλη η διαδικασία θα τιναχθεί στον αέρα, εκτός κι αν η κυβέρνηση επιλέξει ξανά τον δρόμο της βίαιης καταστρατήγησης του Συντάγματος…

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.