Neo

Στην Καισαριανή για το ΕΑΜ ο Τσίπρας

Η πρώτη πράξη του Αλέξη Τσίπρα ως πρωθυπουργού ήταν να επισκεφθεί το Σκοπευτήριο Καισαριανής, αμέσως μετά την ορκωμοσία του, προκειμένου να δείξει ότι η Αριστερά δικαιώνεται και πλέον έχει την εξουσία.
tsipraseam

Μπορεί από τότε να έχει κυλήσει πολύ νερό -και ένα Μνημόνιο- στο αυλάκι, ωστόσο την Κυριακή ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στο ίδιο μέρος. Ο Αλέξης Τσίπρας θα δώσει το «παρών», το απόγευμα της Κυριακής, στο Σκοπευτήριο, προκειμένου να τιμήσει την 75η επέτειο από την ίδρυση του ΕΑΜ, ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα ανακοινώσει και επισήμως την απόδοση του χώρου του Σκοπευτηρίου στην δημοτική αρχή Καισαριανής. Σημειωτέον ότι για το Σκοπευτήριο έχει χυθεί και πολιτικό αίμα, αφού επί κυβέρνησης Σαμαρά αυτός ο μαρτυρικός χώρος είχε ενταχθεί στην λίστα του ΤΑΙΠΕΔ προς αποκρατικοποίηση, κάτι που είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και όλης της Καισαριανής.

4 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. alex 17:45 29/09/2016

  Ν’αφήσει ήσυχα τα σύμβολα των αγώνων της αριστεράς. Να πάψει την καπηλεία των αγώνων του λαού μας. Είναι ανάξιος.

 2. ΜΑΝΟΛΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ , Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ …!

  Για τους σημερινούς «αριστερούς» που κυβερνούν σήμερα η ποίηση του Αναγνωστάκη είναι ιδιαίτερα προφητική:
  «Α, ρε Λαυρέντη, εγώ που μόνο τόξερα τί κάθαρμα ήσουν,
  Τί κάλπικος παράς, μια ολόκληρη ζωή μέσα στο ψέμα»
  Ο Μανόλης Αναγνωστάκης είχε γνωρίσει, τους «αριστερούς» κάλπικους παράδες πολύ καλά. Φυσικά δεν θα φανταζόταν τότε που έγραφε τους στίχους, τη σημερινή κυβερνητική καταιγίδα των κάλπικων παράδων με τα κόκκινα γιλέκα…
  Δεν θα μπορούσε να διανοηθεί ο ποιητής την ολική μετάλλαξη της Αριστεράς και το σημερινό κατάντημά της: Κυβέρνηση δωσίλογων ανδρεικέλων του 4ουΡάιχ.
  Δεν θα μπορούσε να υποψιαστεί καν, ότι αυτοί οι πρώην αριστεροί σύντροφοι, δεν θα αποτελέσουν, απλώς, τα «ηθικά αποδεκτά ρούχα» της καθεστωτικής προπαγάνδας και της πλανητικής τρομοκρατίας, αλλά και την κυβερνητική κακουργία των μαφιόζων του χρήματος. Την «αριστερή» εκείνη κυβέρνηση που θα εκτελούσε τα τελευταία «συμβόλαια θανάτου» της ελληνικής κοινωνίας και του λαού της: Τα «συμβόλαια θανάτου» του 4ουΡάιχ, εκείνα που δεν μπορούσαν να εκτελέσουν τα άλλα κόμματα, παρά μόνο εκείνοι με τα ισόβια πιστοποιητικά αριστερών φρονημάτων…

  Η μεγάλη αξία της Ποίησης του Αναγνωστάκη έγκειται ακριβώς στο γεγονός ότι αυτή ξεπέρασε τη συνείδηση της εποχής του. Προφήτευσε αυτό που δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει τότε: Το σημερινό κατάντημα της αριστεράς και ένα από τα πιο θλιβερά δράματα της Ιστορίας: Την αποκρουστική της μετάλλαξη σε εμπροσθοφυλακή του 4ου Ράιχ, της Νέας Τάξης.

 3. Παλι τα ίδια ;
  Θα πεί στα μνήματα των νεκρών της αντίστασης οτι εμπνέεται από τους αγώνες τους ;
  ΓΙαυτό ιδιωτικοποίησε το νερό,
  γιαυτό κανει νέους συντρόφους του σαν τον Καλογρίτσα ;
  Γιαυτό στέλνει τα παιδιά του απο νήπια ακόμη, σε ιδιωτικά σχολεία και παιδικούς σταθμούς ,
  Γιαυτό διορίζει την γυναίκα του στο Πολυτεχνείο ,
  γιαυτό δεν έβγαλε κιχ για την δολοφονία των τεσσάρων απο το ταχύπλοο της Αιγινας , καθώς επιβάτες του μπορεί να ήσαν υπουργοί του , ή τα τέκνα τους ;
  Θα τα πεί ολα στους συναγωνιστές του .
  Το μονο που αυτοί δεν θα μάθουν ποτέ τους , ειναι τα χρήματα της οικογένειας Τσίπρα προέρχονται τα περισσότερα απο τις κάλες δουλειές που έκανε ο πατήρ Τσιπρας με την χούντα του Παπαδόπουλου !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.