ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Κλείνει» η επιλογή νέου επικεφαλής στην Τράπεζα Πειραιώς

Στην τελική ευθεία οι αλλαγές στις τράπεζες

«Κλείνει» η επιλογή νέου επικεφαλής στην Τράπεζα Πειραιώς.
trapezes

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το κρίσιμο ζήτημα των διοικητικών αλλαγών στις τράπεζες, αλλαγές που αποτελούν προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επιλογή του νέου διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς είναι ζήτημα λίγων ημερών ενώ για τη θέση του προέδρου ίσως χρειαστούν κάποιες ακόμα εβδομάδες. Σε ότι αφορά τις αλλαγές στην Εθνική Τράπεζα θα ολοκληρωθούν στα μέσα Οκτωβρίου. Πιο σύνθετη είναι η κατάσταση στην Attica Bank, καθώς διατυπώνονται σημαντικές ενστάσεις για τους καθηγητές Παναγιώτη Ρουμελιώτη και Γεράσιμο Σαπουντζόγλου, που έχουν προταθεί από τους μετόχους της τράπεζας για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και του προέδρου αντίστοιχα.

Πιο αναλυτικά, η Εθνική Τράπεζα την προηγούμενη εβδομάδα δημοσίευσε ανοικτή πρόσκληση για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για τις θέσεις του προέδρου του Δ.Σ. και των προέδρων των επιτροπών, με προθεσμία μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου. Εκτιμάται ότι το πρώτο 10ήμερο του Οκτωβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των υποψηφίων και θα έχουν επιλεγεί τα νέα πρόσωπα.

Ταχύτερες θα είναι οι εξελίξεις στην Τράπεζα Πειραιώς, που βρίσκεται σε διοικητική αναταραχή από τις αρχές του χρόνου. Ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός (SSM) και η Τράπεζα της Ελλάδος πιέζουν για την άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών αναφορικά με την επιλογή των νέων προσώπων που θα αναλάβουν τη θέση του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου και τα οποία θα οδηγήσουν στην επόμενη ημέρα τον όμιλο. Έτσι, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των υποψηφίων και θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Αιτιάσεις διατυπώνονται για το νέο διοικητικό σχήμα της Attica Bank, και  σύμφωνα με πληροφορίες η Τράπεζα της Ελλάδος εκφράζει προβληματισμό για την τοποθέτηση των κ.κ. Ρουμελιώτη και Σαπουντζόγλου. Αν τελικά δεν υπάρξει συμφωνία τότε οι μέτοχοι της τράπεζας, και ειδικά το ΤΣΜΕΔΕ που κατέχει πάν από το 50% των μετοχών της Attica Bank θα πρέπει να αναζητήσει άλλα πρόσωπα

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.