MEDIA

Αγωνία στους εργαζόμενους

Στο Μαξίμου οι νέοι καναλάρχες - Mπαράζ αντιδράσεων για τις τηλεοπτικές άδειες

Την πόρτα του μεγάρου Μαξίμου θα περάσουν τη Δευτέρα οι τέσσερις νέοι καναλάρχες την ώρα που φουντώνουν οι αντιδράσεις από την πλευρά εκείνων που δεν κατάφεραν να πάρουν άδειες
control

Οι νέοι καναλάρχες και οι εκπρόσωποί τους θα συναντηθούν στις τρεις το μεσημέρι της Δευτέρας με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη και τον γενικό γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσο.

Όπως έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές αντικείμενο της συνάντησης θα είναι τα επόμενα διαδικαστικά βήματα, σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα και βάσει του οποίου έγινε ο διαγωνισμός των αδειών.

Πόλεμος των αδειών: Τι έδωσαν σε κάθε γύρο της δημοπρασίας οι υποψήφιοι καναλάρχες

Όλα αυτά, ενώ έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση των 90 ημερών που έχει θέσει η κυβέρνηση ως όριο λειτουργίας των καναλιών που δεν πήραν άδειες. 'Ηδη, τις διαθέσεις τους απέναντι στους συγκεκριμένους τηλεοπτικούς σταθμούς έχουν δείξει με δηλώσεις τους κυβερνητικά στελέχη, ενώ η Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρεται και στο συγκεκριμένο ζήτημα, στέλνοντας μήνυμα προς τα κανάλια που πλέον δεν έχουν άδεια. «Αν έχετε χτίσει αυθαίρετη επιχείρηση, χωρίς άδεια λειτουργίας σε δασική έκταση και σας αποβάλλουν απ' αυτήν μπορείτε να πείσετε στ' αλήθεια ότι διώκεστε, ότι σας ξεσπιτώνουν;», αναφέρει μεταξύ άλλων η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Η ΕΣΗΕΑ προαναγγέλλει «θερμό» φθινόπωρο με απεργιακές κινητοποιήσεις, καθώς όπως αναφέρει σε ανακοίνωση «η πολιτική αυτή δημοπρασία ρίχνει πολύ χαμηλά τις μετοχές της κυβέρνησης, αφού η ανάπτυξη που προεξοφλεί και στηρίζει τελικά πάει περίπατο».

Τόσο o τηλεοπτικός σταθμός STAR, όσο και ο ALPHA διαμηνύουν ότι θα εξαντλήσουν κάθε νομική οδό στην Ελλάδα και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, προκειμένου να διαφυλάξουν τα δικαιώματά τους, ενώ οι εργαζόμενοι όλων των σταθμών που δεν κατάφεραν να πάρουν άδεια εκφράζουν κυρίως μέσω των κοινωνικών δικτύων την απόγνωση και το φόβο για το ενδεχόμενο να μείνουν άνεργοι..

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Το βέβαιο είναι, ότι η συνέχεια στο «σήριαλ» των τηλεοπτικών αδειών προμηνύεται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα.
    Ολόκληρη η παρ. 16 της απόφασης 1901/2014 της ολομέλειας του ΣτΕ:
    ===========================================================
    «Ειδικά ως προς τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, ο συνταγματικός νομοθέτης, έχοντας υπόψη τη μεγάλη εμβέλεια, την χρονική αμεσότητα και την ιδιαίτερη δύναμη επιρροής που διαθέτουν, με τις διατάξεις του άρθρου 15 παρ. 2 του Συντάγματος όρισε ότι η λειτουργία τους υπάγεται στον άμεσο έλεγχο του κράτους. Ο έλεγχος αυτός περιλαμβάνει τόσο τη χορήγηση αδείας λειτουργίας, όσο και τη μέριμνα ώστε κατά τη λειτουργία τους να εξυπηρετούνται συγκεκριμένοι σκοποί δημοσίου ενδιαφέροντος. Οι σκοποί αυτοί είναι: η αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών, ειδήσεων, προϊόντων λόγου και τέχνης, η ποιοτική στάθμη των προγραμμάτων σε αντιστοιχία με την κοινωνική αποστολή των εν λόγω μέσων και την πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας, ο σεβασμός της αξίας του ανθρώπου και η προστασία της παιδικής ηλικίας και της νεότητας. Η χορήγηση των αδειών, ο έλεγχος της εξυπηρέτησης των ανωτέρω σκοπών δημοσίου συμφέροντος και η επιβολή κυρώσεων ανατίθεται σε ανεξάρτητη αρχή, το ‘Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης’».

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.