ΕΛΛΑΔΑ

Βιβλική καταστροφή στα Τρίκαλα από τη θεομηνία

Τραγωδία στο Ξυλόκαστρο - 30χρονος παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά

Το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τα τελευταία 24ωρα τη χώρα μας κόστισε τη ζωή σε έναν ακόμη άνθρωπο.
nera

Ένας 30χρονος έχασε την ζωή του χθες βράδυ από την σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την ορεινή Κορινθία, όταν περίπου στις 8.00, επεχείρησε να διασχίσει με το αυτοκίνητό του φουσκωμένο χείμαρρο στο χωριό Βρυσούλες και παρασύρθηκε.

Σύμφωνα με τις ενδείξεις , όλα δείχνουν ότι ο άτυχος άνδρας κατόρθωσε να βγει από το αυτοκίνητο, αλλά παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά και βρέθηκε το πτώμα του στις 10.30 το βράδυ να έχει ξεβραστεί στο ποτάμι Φόνισσα, πολλά χιλιόμετρα μακριά, στο χωριό Καμάρι Ξυλοκάστρου.

Η φονική καταιγίδα ξεκίνησε αργά το απόγευμα, διήρκεσε έως τις πρώτες πρωινές ώρες και είχε ως αποτέλεσμα να φουσκώσει τους χείμαρρους και να προκαλέσει πλημμυρικά φαινόμενα στα πεδινά, παραθαλάσσια χωριά της δυτικής Κορινθίας και συγκεκριμένα στα χωριά Κρήνες, Πιτσά και Ταρσινά, όπου χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής σε λιγότερα από δέκα σπίτια για να κάνει αντλήσεις υδάτων.

Επίσης, μικροπροβλήματα σημειώθηκαν στην νέα εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών με μικροκαθυστερήσεις, λόγω χαμηλής ταχύτητας στην ομαλή ροή της κίνησης των οχημάτων, όταν εξαιτίας της υπερχείλισης αρδευτικού καναλιού και οχετού πέρασε από το οδόστρωμα μεγάλος όγκος νερού και φερτά υλικά τα οποία απομακρύνθηκαν από συνεργεία της Ολυμπίας οδού, χωρίς όμως να σημειωθεί διακοπή της κυκλοφορίας.

Νωρίτερα είχε εντοπιστεί το αυτοκίνητό του στην περιοχή Βρυσούλες, αλλά ο άτυχος άνδρας όπως φαίνεται παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Υπενθυμίζεται ότι εξαιτίας του κύματος κακοκαιρίας, τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους την Τετάρτη, στη Μεσσηνία και τη Λακωνία.

Τρίκαλα: Βιβλική καταστροφή από τις βροχοπτώσεις και την υπερχείλιση του Πηνειού

Κατολισθήσεις και υπερχειλίσεις ρεμάτων σε όλο το οδικό δίκτυο, διακοπή κυκλοφορίας προς Αμπέλια και Καστανιά. Πρόκειται για ένα μέρος της εικόνας που παρουσιάζει σήμερα η ευρύτερη περιοχή της Καλαμπάκας, και έχει δημιουργηθεί από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

Επίσης έχουν ξεχειλίσει ρέματα, με αποτέλεσμα να έχουν πλημμυρίσει και καταστραφεί δρόμοι εντός οικισμών αλλά και στο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό Δίκτυο, ενώ έχουν εκδηλωθεί και κατολισθητικά φαινόμενα σε πολλά σημεία δυσκολεύοντας την κίνηση στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο.

Σοβαρά προβλήματα καταγράφονται και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Διάβα - Αμπελίων - Καστανιά τμήματα του οποίου καταστράφηκαν ολοσχερώς, όπως μια γέφυρα στην περιοχή «Χάνια» Κρύας Βρύσης.

Επίσης καθ' όλο το μήκος του δικτύου το οδόστρωμα έχει σκεπαστεί με φερτές ύλες με αποτέλεσμα να δυσχεραίνει την κυκλοφορία απαιτώντας ιδιαίτερη προσοχή σε όσους κινούνται στην περιοχή. Επίσης προβλήματα υπάρχουν και στο οδικό δίκτυο Αμπέλια - Κάμπος Ελαφίου - Καστανιά - Καλομοίρα.

Στον Κλεινοβό, ένα σπίτι σχεδόν έχει ξεθεμελιωθεί ολοσχερώς, όπως και άλλα κτίσματα που βρίσκονταν δίπλα, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν, σπίτια κατά μήκος του ρέματος πλημμύρισαν, αποθηκευτικοί χώροι το ίδιο, κατολισθήσεις επί του οδικού δικτύου Αμπελίων προς Κλεινοβό - Χρυσομηλιά.

Πολλές καταστροφές καταγράφονται και στην Διάβα καθώς όλα τα κάθετα προς τον Πηνειό ρέματα υπερχείλισαν με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει η περιοχή «Αλώνια».

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια, βιοτεχνίες, αμπέλια, να παρασυρθούν κυψέλες, να πνιγούν πουλερικά και κηπευτικά να σκεπαστούν με νερό. Έντονα κατολισθητικά φαινόμενα παρουσιάστηκαν στην Μεγάλη Κερασιά παρεμποδίζοντας την κυκλοφορία στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο Καλαμπάκας - Ιωαννίνων.

Ακόμα, στην Διάβα φούσκωσε το κεντρικό ρέμα που ξεκινά από τα «Πλατάνια» και καταλήγει στην περιοχή «Σελιγκάτα» υπερχειλίζοντας στο σημείο της γέφυρας , στην είσοδο του χωριού.

Στο Δήμο Τρικκαίων

Τεράστια είναι τα προβλήματα που έχουν καταγραφεί σε πέντε χωριά του Δήμου Τρικκαίων από τις έντονες βροχοπτώσεις τις τελευταίες ώρες. Η Φωτάδα κυρίως, αλλά και το Καλονέρι, το Γενέσι, το Ρίζωμα και ο Πλάτανος, βίωσαν τα αποτελέσματα της απίστευτα μεγάλης ποσότητας νερού που έφτασε μέσω των ποταμών στα χωριά. Σημειώνεται, ακόμη, ότι οι πλημμύρες δημιούργησαν προβλήματα και στην κίνηση οχημάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, ενώ πλημμύρισαν χιλιάδες στρέμματα χωραφιών.
Ο Δήμος Τρικκαίων σήμερα υπέβαλλε μέσω της ΠΕ Τρικάλων, αίτημα στη ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, για κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, των πληγεισών περιοχών.

Μεγάλες καταστροφές σε κατοικίες από την υπερχείλιση του Πηνειού ποταμού

Σε απόγνωση βρίσκονται κυρίως οι κάτοικοι του Βαλομανδρίου αλλά και του Παραποτάμου του Δήμου Πύλης, όταν υπερχείλισε ο Πηνειός ποταμός, με αποτέλεσμα τα ορμητικά νερά του να φτάσουν στις αυλές των σπιτιών, ενώ σε πολλές περιπτώσεις πλημμύρισε το εσωτερικό κατοικιών, προκαλώντας τεράστιες ζημιές.

Οι πληγέντες κάτοικοι από νωρίς το πρωί προσπαθούν να απομακρύνουν το νερό και τη λάσπη από τα σπίτια τους, ενώ ανάλογες μεγάλες είναι οι ζημιές και σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Ζημιές έχει υποστεί και η Φωτάδα, που γειτνιάζει με τα δύο παραπάνω χωριά, ενώ από τον όγκο του νερού κατέρρευσαν και κατοικίες.

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.