ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ

Τ. Πετρόπουλος: Δεν μειώνονται οι κύριες συντάξεις

Δεν μειώνονται οι κύριες συντάξεις, επέμεινε ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, μιλώντας το Σάββατο στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».
petropoulos-t

Ο κ. Πετρόπουλος είπε πως οι μειώσεις που είδαν ορισμένοι συνταξιούχοι δεν αφορούν στις κύριες συντάξεις τους, αλλά στις επικουρικές τους. Τόνισε επίσης πως αυτές οι μειώσεις αφορούν σε συνταξιούχους οι οποίοι, με κύρια και επικουρική, ξεπερνούν τα 1.300 ευρώ.

Παραδέχτηκε πάντως ότι σε ορισμένες περιπτώσεις υπήρξαν μειώσεις σε επικουρικές έως και 40% για περίπου το 20% των συνταξιούχων. «Τα 1.300 είναι το όριο ασφαλείας», υπογράμμισε. Ο κ. Πετρόπουλος πρόσθεσε ότι οι μεγαλύτερες μειώσεις αφορούν στις επικουρικές των λεγόμενων ευγενών ταμείων.

Ο κ. Πετρόπουλος χαρακτήρισε εύλογες τις αντιδράσεις και τόνισε: «Κι εμείς δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την κατάσταση, αλλά είμαστε εντάξει με τη συνείδησή μας ότι θα αγωνισθούμε για καλύτερα. Αν αφήναμε τα πράγματα όπως ήταν, η κατάσταση σήμερα θα ήταν δυσμενέστερη. Εμάς μας ενδιαφέρει η κοινωνική ασφάλιση να είναι προτεραιότητα».

Συμπλήρωσε πως ήδη από σήμερα όσοι έχασαν το ΕΚΑΣ ολοκληρωτικά, θα μπορούν να παίρνουν βεβαίωση για πλήρη απαλλαγή από τη φαρμακευτική δαπάνη.

Ο υφυπουργός Εργασίας ανακοίνωσε ότι αυξάνεται σε πέντε μήνες, από έναν που ίσχυε μέχρι σήμερα, η ασφαλιστική κάλυψη όσων εργαζόμενων βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας. Επανέλαβε επίσης πως η κυβέρνηση θα λάβει όλα τα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων που θα βρεθούν χωρίς εργασία από τους τηλεοπτικούς σταθμούς οι οποίοι δεν έλαβαν άδεια.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.