Neo

Τα λέει της πεθεράς για να τα ακούσει η νύφη…

Για «ταπεινωτική αναδίπλωση» κατηγόρησε την κυβέρνηση ο ανεξάρτητος βουλευτής και συνιδρυτής της Δημοκρατικής Ευθύνης, Χάρης Θεοχάρης, μετά τη δήλωση Χουλιαράκη περί πλήρους εμπιστοσύνης στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat, στα οποία εξάλλου στηρίχθηκε η συμφωνία του Αυγούστου.
theoxaris

«Ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επέλεξε να εφαρμόσει τη λαϊκή ρήση ‘τα λέει της πεθεράς για να τα ακούσει η νύφη’, σε μία προσπάθεια να σώσει την τιμή και την υπόληψη της κυβέρνησης», είπε, σημειώνοντας πάντως για την τελευταία ότι αρχικά ‘είδε’ στην υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ άλλη μία ευκαιρία για μικροπολιτική εσωτερική εκμετάλλευση και την άδραξε χωρίς να συνυπολογίσει τις συνέπειες.

Στην πραγματικότητα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έθεσε την χώρα σε κίνδυνο, για να συνειδητοποιήσει τι πραγματικά συνέβαινε στη συνάντηση των κ.κ. Τσακαλώτου και Σταθάκη με τον Πιερ Μοσκοβισί, «όπου φαίνεται ότι της ‘τράβηξαν το αυτί’ πάντα όμως ‘σε καλό κλίμα’», όπως σχολιάζει με κάποια ειρωνεία, για να εξαναγκαστεί σε μία δήλωση μετανοίας για εξωτερική κατανάλωση αυτή την φορά εννέα μέρες πριν από το Eurogroup.

«Αλήθεια, εκεί στην κυβέρνηση αποφασίστε: Έχετε ή όχι εμπιστοσύνη στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ; Γιατί ο ελληνικός λαός έχει αποφασίσει: Δε σας έχει καμία εμπιστοσύνη», κατέληξε ο κ.Θεοχάρης.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Φίλε Ν. Βράχε ,
  Πολύ σωστά, εύστοχα και επι σκοπού αναφέρεσαι στις ελλείψεις πολιτικής διορατικότητας , ή στα σφάλματα της πολιτικής που ακολουθήθηκε από τους ευρωπαίους πρώταγωνιστές, οταν λογω της σχεδόν πτωχευσης της Ελλαδας
  υπήρξε κίνδυνος ολικής αποτυχίας στην πορεία της Ε.Ε.
  Δεν πήραν γρήγορα τις αποφάσεις για τα μέτρα που τους υπέδειξε ο Παπανδρέου .
  Τις πήραν όμως έστω και καθυστερημένα .
  Κατά συνέπεια πρέπει να συνυπολογίσουμε την προσφορά του ΓΑΠ και σε αυτόν τον τομέα.
  Τώρα, απομένει και στους Έλληνες ψηφοφόρους να επαναεξετάσουν την στάση τους.
  Θέλετε τις έμπειρες, τίμιες και προοδευτικές φωνές για Δικαιωσύνη με ισονομία , διαυγεια και αξιοκρατία στην Ελληνική Βουλή ;
  ΑΝ ναι ! ψηφίζεται τον ΓΑΠ και τους πιστούς του συνεργάτες του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ .
  Αν οχι, βολευτείτε οπως είσθε τώρα με Καμμένους ,Λεβέντηδες και διασπασμένη «κεντροαριστερά » χωρίς τους πραγματικούς κεντροαριστερούς , οχι μονον στα λόγια αλλά και στα έργα τους .
  Διαφορετικά πάτε σαν άλωτε με ΝΔ και ΣΥΡΙΑΝΕΛ , τους αντιμνημονιακούς !!

 2. Ουδεμία πράξις φιλοπατρίας στην Ελλάδα έμεινε ατιμώρητος
  (Εμ. Ροϊδης)
  Αυτός ήταν και είναι ο Γιώργος Παπανδρέου.

  *Για όσα προηγήθηκαν της ανάληψης διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ το 2009, τα όσα ακολούθησαν, την εκδήλωση της κρίσης, τις υπάρχουσες επιλογές, τις επιλογές και τις αποφάσεις του ιδίου και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που
  απέτρεψαν την χρεοκοπία και κράτησαν την Ελλάδα όρθια και μέσα στην Ευρωζώνη, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, έχει μιλήσει κατ” επανάληψη και εντός από εκτός Ελλάδας.
  Ο ίδιος έχει μιλήσει, ως πρωταγωνιστής των εξελίξεων και έχοντας συνολική, πλήρη εικόνα και επίγνωση των δεδομένων.

  *Ο Γιώργος Παπανδρέου, χάραξε και στήριξε με συνέπεια μια πολιτική, από την αρχή μέχρι σήμερα, πιστεύοντας ακράδαντα ότι, αποτελούσε έναν δύσκολο αλλά ασφαλή δρόμο για να αποφευχθεί μια καταστροφή, αλλά και για να αλλάξει οριστικά η Ελλάδα.
  Είναι θετικό ότι τώρα όλοι μπορούν να μιλούν και να κρίνουν, αν και εκ του ασφαλούς, επειδή η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έκανε από το 2009 το εθνικό της καθήκον, σηκώνοντας τα βάρη του παρελθόντος μαζί με τον Ελληνικό λαό, ώστε να αποφευχθεί μια εθνική τραγωδία.

  *Οι δε βασικές πολιτικές της επιλογές, υιοθετήθηκαν τότε από πολλούς -το έχουν άραγε ξεχάσει;- που σήμερα επικρίνουν, αλλά και υιοθετήθηκαν σήμερα από πολλούς που βιώνουν την δύσκολη πραγματικότητα συμμετέχοντας τώρα στην κυβέρνηση, ενώ πριν τις απέρριπταν χωρίς συζήτηση.

  *Από την αρχή της κρίσης μέχρι σήμερα, η χώρα και ο Ελληνικός λαός έχουν επιτύχει πρωτοφανή αποτελέσματα, τα οποία σήμερα αναγνωρίζουν όλο και περισσότεροι.
  Τιμώντας αυτές τις θυσίες καλούμαστε όλοι να συσστρατευτούμε στο εθνικό έργο αλλαγής της χώρας, μακριά απο πολώσεις, αδιέξοδες αντεγκλήσεις και προσπάθειες αποφυγής ή μετάθεσης ευθυνών.

  *Η Ελλάδα θα πετύχει αρκεί να ανταποκριθούν με δυναμισμό οι εταίροι μας μπροστά σε μια γενικευμένη κρίση και αμφισβήτηση του Ευρώ. Διότι όπως είχε πει δημόσια από τις αρχές της κρίσης ο Γιώργος Παπανδρέου, η Ελλάδα μπορεί να έχει τα προβλήματα της, τα οποία θαρραλέα αναγνώρισε -και έκανε και κάνει το δέον με κόπο και πόνο- όμως δεν είναι η ίδια το πρόβλημα.

  *Το πρόβλημα αφορά συνολικά την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις δομές της Ευρωζώνης. Και δεν μπορεί τρία χρόνια τώρα να μεμψιμοιρεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, επιτρέποντας να αμφισβητείται το Ευρώ από τις αγορές, ενώ διογκώνονται οι αρνητικές συνέπειες μιας ολιγωρίας που κοστίζει ακριβά στους λαούς της.
  Έχει αποδειχθεί περίτρανα πια ότι το πρόβλημα έχει ευρωπαϊκές διαστάσεις. Η λύση πρέπει να δοθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η ίδια η Ευρώπη δεν πρέπει και δεν μπορεί να φοβάται και να υποτιμά τις δικές της δυνατότητες επίλυσης της κρίσης.

  *Η Ελλάδα απέδειξε για πολλοστή φορά τις μέρες αυτές, ότι δεν φοβάται και αναλαμβάνει τις ευθύνες της.

  *Τώρα είναι η ώρα της Ευρώπης.
  Καλά κάνει ο Παπανδρέου και εξακολουθεί να καταγγέλλει:
  «Διότι όπως είχε πει δημόσια από τις αρχές της κρίσης ο Γιώργος Παπανδρέου, η Ελλάδα μπορεί να έχει τα προβλήματα της, τα οποία θαρραλέα αναγνώρισε -και έκανε και κάνει το δέον με κόπο και πόνο- όμως δεν είναι η ίδια το πρόβλημα.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.