ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η κρίση έφερε τα μνημόνια»

Θ.Θεοχαρόπουλος: Καταστροφική η διακυβέρνηση Καραμανλή

Καταστροφική για την οικονομία και για τη χώρα, χαρακτήρισε την περίοδο διακυβέρνησης από τη ΝΔ, με πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή, ο πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο οποίος μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM" επισήμανε, ότι αν δεν υπάρξει εθνική συνεννόηση στα μεγάλα θέματα δεν πρόκειται να ξεπεραστεί η κρίση.

«Η περίοδος Καραμανλή της ΝΔ, η πενταετία και ιδίως η διετία 2007 - 2009 ήταν καταστροφική στη χώρα, καθώς διόγκωσε τις παθογένειες, τις πελατειακές σχέσεις αυτό το σύστημα των πελατειακών σχέσεων που μας έφερε στην κρίση. Η κρίση έφερε τα μνημόνια και όχι τα μνημόνια την κρίση», τόνισε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Ερωτηθείς γιατί χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό, Α. Τσίπρα και τον αρχηγό της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη "όμηρους του Καραμανλή" στη χθεσινή ομιλία του στη ΔΕΘ, είπε: «και οι δύο κρύβονται πίσω από τη Δικαιοσύνη και δεν θέλουν να αποδώσουν πολιτικές ευθύνες για το πως έφθασε η χώρα στην κρίση, στη μεγάλη με τα τεράστια ελλείμματα το 2009».

Εξάλλου, σχολιάζοντας την αναφορά που έκανε στο θέμα των συλλογικών συμβάσεων, χαρακτήρισε "παράλογες" της απαιτήσεις του ΔΝΤ στο θέμα των ομαδικών απολύσεων και κάλεσε την κυβέρνηση να επιμείνει στην επαναφορά του κοινοτικού κεκτημένου στις εργασιακές σχέσεις. «Το ΔΝΤ να σταματήσει επιτέλους με αυτές τις παράλογες απαιτήσεις δεν είναι δυνατόν να γίνουν δεκτές αυτές οι απαιτήσεις», είπε χαρακτηριστικά, ενώ κατηγόρησε τον αρχηγό της ΝΔ, λέγοντας ότι η λογική του κ. Μητσοτάκη είναι ότι οι εργαζόμενοι δεν θα πρέπει να διαπραγματεύονται μέσω των συλλογικών τους οργάνων.

Καταλήγοντας, είπε, ότι θα πρέπει να υπάρξει εθνική συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων, στα μεγάλα εθνικά ζητήματα και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην παιδεία και στην υγεία.

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.