ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλούν τα άλλα κόμματα να κάνουν το ίδιο

Θέλουν διαφάνεια στο ΠΑΣΟΚ

Το μήνυμα ότι δεν εκβιάζονται και δεν θα εκβιαστούν, στέλνουν από το ΠΑΣΟΚ με αφορμή το θέμα Σπυρόπουλου και τον «πανικό του καθεστώτος», όπως ερμηνεύουν την σπουδή του ΣΥΡΙΖΑ να συκοφαντήσει το ΠΑΣΟΚ προτού ακόμα αποφανθεί η Δικαιοσύνη.
pasok-grafeia

Στην Χαριλάου Τρικούπη αποδίδουν την χθεσινή εξέλιξη σε ‘απάντηση’ εκ μέρους της κυβέρνησης στην σφοδρή κριτική που ασκεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η Φώφη Γεννηματά προσωπικά στις κινήσεις της κυβέρνησης, όπως φάνηκε και από τις τοποθετήσεις της στη ΔΕΘ, αλλά και νωρίτερα από την εποχή του εκλογικού νόμου ακόμα.

Διαμηνύουν σε κάθε περίπτωση πως δεν θα καθορίσουν την πολιτική τους στάση από τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, ειδικά από την ώρα που οι ίδιοι στην Χαριλάου Τρικούπη ήταν αυτοί που ζήτησαν να λάμψει η αλήθεια και να βγουν όλα στο φως. «Περιμέναμε την επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ και περιμένουμε και συνέχεια», λένε, υποστηρίζοντας πως δεν τους ακουμπούν τα όσα λένε στην κυβερνητική παράταξη, από τη στιγμή που εκείνοι έδωσαν το πόρισμα των λογιστών στη Δικαιοσύνη. Αντίθετα, προτρέπουν με νόημα τα άλλα κόμματα να κάνουν το ίδιο. «Ευχόμαστε όλα τα κόμματα που έχουν τέτοια θέματα να κάνουν το ίδιο, είτε πρόκειται για χρέη που έχουν προς τις τράπεζες, είτε για offshore των οποίων οι ιδιοκτήτες δεν αποκαλύπτονται», λένε.

«Όποιος επιλέγει το ρόλο του πολιτικού τιμητή πρέπει πριν να διατάξει αντίστοιχο έλεγχο ορκωτών στα οικονομικά του κόμματός του και να το παραδώσει στην Δικαιοσύνη, όπως μόνο το ΠΑΣΟΚ από όλο το πολιτικό σύστημα έκανε», λένε. Επιμένουν, εξάλλου, στην ανάγκη για «διαφάνεια παντού για όλους και για όλα», σημειώνοντας πως δεν μπορούν να κουνούν στο ΠΑΣΟΚ το δάχτυλο όσοι μόλις «πιάστηκαν στα πράσα».

Όσο για τη στάση που θα κρατήσουν στην Χαριλάου Τρικούπη γύρω από το θέμα στο εξής, στελέχη του ΠΑΣΟΚ διαβεβαιώνουν ότι δεν είναι καθόλου διατεθειμένοι να …πετάξουν κανέναν στον ‘λάκκο των λεόντων’. Σε αυτό το πλαίσιο δεν αναζητούν εξιλαστήρια θύματα και δεν σκοπεύουν να ‘δείξουν’ κάποιον ως ένοχο, εν είδει αποδιοπομπαίου τράγου.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Kυρία Γεννηματά μου ,
    Με ημιμετρα και με επιλεγμένες κινήσεις γιά να προστατεύσετε τον Βενιζέλο από τα πολιτικά εγκληματα και τις συνεργαςίες σας με τον Σαμαρά του παρελθόντος και μαζί να καλύψετε χρόνιες καταστάσεις που υπάρχουν στις χρηματοδοτήσεις ολων των κομμάτων , ακόμη και των αριστερών στην παρπτριδα μας , σας προτείνω μιά αλλαγή πλεύσης όπως την παρουσιάζει το ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ :

    «……Η θέση μας ήταν και θα είναι πάντα σαφής και απόλυτη: όλα στο φως, για όλους και για όλα. Άλλωστε, όπως κατ” επανάληψη έχουμε τονίσει και έχει αποδειχθεί, η αλήθεια στο τέλος επικρατεί. Ασφαλώς όμως, δεν πρόκειται να δεχτούμε το έργο της Δικαιοσύνης να μετατραπεί σε εργαλείο για πολιτικά παίγνια και οι δικαστικοί λειτουργοί σε κυβερνητικό παράρτημα για προφανείς σκοπιμότητες. Το κλίμα των ημερών, που »καθοδηγεί» τα δημόσια πράγματα προς την εδραίωση μιας αντίληψης σύμφωνα με την οποία «όλοι ίδιοι είναι» και επιβάλει λογικές συμψηφισμών, δεν μπορεί να γίνει ανεκτό. Γι” αυτό και η Δικαιοσύνη, οφείλει να λειτουργήσει με γνώμονα τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της, που αμφισβητείται από επιλεκτικές επιλογές», αναφέρει και προσθέτει: «Σε κάθε άλλη περίπτωση, οι σκοπιμότητες θα περισσεύουν σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος και η χώρα θα ταλανίζεται από αχρείαστα πολιτικά και άλλα παιχνίδια. Το «βρώμικο ’16» που επιχειρείται να στηθεί, κάνει το »βρώμικο ’89» να μοιάζει νηπιαγωγείο. Οι Έλληνες το γνωρίζουν, εμείς το έχουμε βιώσει και ουδείς εκβιασμός μπορεί να μας κάμψει».
    – See more at: http://www.matrix24.gr/2016/09/kinima-ola-ke-gia-olous-sto-fos-diafania-pantou-ke-gia-tous-pantes/#sthash.MNBxvpli.dpuf

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.