ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Μετά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

Τι απαντά ο υπουργός Δικαιοσύνης για την υπόθεση Ντογιάκου

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος δίνει απαντήσεις μέσω ανακοίνωσής του για την πειθαρχική ποινή που επιβλήθηκε στον εισαγγελέα Ντογιάκο και τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.
PARASKEUOPOULOS

Ο κ. Παρασκευόπουλος σημειώνει ότι «η ελληνική δικαιοσύνη δεν σπαράσσεται, απονέμεται εύρυθμα και χωρίς παρεμβάσεις από ευσυνείδητους λειτουργούς».

Η ανακοίνωση του υπουργού Δικαιοσύνης:

Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή κάποια αρμόδια στελέχη της αντιπολίτευσης στηλιτεύουν το Υπουργείο Δικαιοσύνης ότι παραβιάζει την ανεξαρτησία της. Τρίτη-Πέμπτη-Σάββατο το στηλιτεύουν ότι είναι απόν και άπραγο, τη στιγμή που η δικαιοσύνη σπαράσσεται.

Κατά τις τελευταίες ημέρες η καταστροφολογία έχει ως αφορμή την είδηση για επιβολή πειθαρχικής ποινής σε Εισαγγελέα του Εφετείου Αθηνών. Υπενθυμίζω ότι:

Η αναφερόμενη ποινή στηρίχθηκε στην απόφαση του αρμόδιου οργάνου, απαρτιζόμενου από 9 ανώτατους δικαστές που ορίζονται με κλήρωση.

- Η άσκηση της πειθαρχικής αγωγής από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, σύμφωνα με την κατά νόμο αρμοδιότητά του έλαβε χώρα 16/2/2016 και η έφεση ασκήθηκε 1/7/2016. Είναι ολοφάνερο ότι και οι ημερομηνίες διαψεύδουν κάθε κακόβουλο συσχετισμό της είδησης με πρόσφατες εξελίξεις και με δήθεν επίκαιρες συμπαιγνίες κυβέρνησης-δικαιοσύνης.

- Η καταγραφή πειθαρχικών ευθυνών δικαστικών λειτουργών, αφορά εξαιρέσεις, που φυσικά δεν μπορούν να λείπουν τελείως. Η καταδίκη ενός λειτουργού εφόσον δεν οδηγεί σε έκπτωση δεν τον καθιστά αποσυνάγωγο, αλλά απλώς αντιμετωπίζει αναλογικά μια συγκεκριμένη παρεκτροπή. Αυτό που εκπλήσσει όμως εδώ είναι το εξής: ενώ οι πειθαρχικές ευθύνες, αναζητούμενες είτε από τον Υπουργό είτε το συχνότερο με βάση δικαστική πρωτοβουλία, αφορούν αρκετές περιπτώσεις, τα κόμματα της αντιπολίτευσης αντιδρούν επιλεκτικά: Επικεντρώνονται σε ορισμένες περιπτώσεις και δεν διστάζουν για χάρη τους να στιγματίζουν τη δικαιοσύνη γενικότερα και τελείως ατεκμηρίωτα για δήθεν υπόγειες επαφές με την κυβέρνηση, συμμετοχές σε ιδιοτέλεια κλπ.

Με δυο λόγια: αυτοί που αντιδρούν αβάσιμα, με επιλεκτικές συνηγορίες και αμετροέπεια, οι ίδιοι ταυτόχρονα αναφέρονται σε «θύελλα αντιδράσεων». Το φαινόμενο μοιάζει να κινείται μεταξύ αυτοεκπληρούμενης προφητείας και φάρσας.

Για πολλοστή φορά επισημαίνω ότι η ελληνική δικαιοσύνη δεν σπαράσσεται, απονέμεται εύρυθμα και χωρίς παρεμβάσεις από ευσυνείδητους λειτουργούς. Δομικό της πρόβλημα, κατά βάση σωρευμένο από το παρελθόν, είναι οι καθυστερήσεις. Αυτή τη στιγμή γίνεται με πολύπλευρη και σε βάθος χρόνου προσπάθεια επιτάχυνσής της, η οποία ελπίζουμε να επιτευχθεί με τη στήριξη όλων.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ..ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΓΑΛΑΤΑΣ ΤΟΥ ?

  ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ‘’ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ’’ ΑΚΟΜΗ ?

  [[Μέχρι τώρα έχει αποκαλυφθεί ότι ο ίδιος άνθρωπος εμφανίζεται να εκπροσωπεί 158 υπεράκτιες εταιρίες γνωστού εφοπλιστή.]]

  ΒΟΜΒΑ: ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ , ΠΟΥ ΖΕΙ ΣΤΗ ΧΛΙΔΗ, ΣΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΤΟΥ ΣΔΟΕ.

  Αποκάλυψη – βόμβα !

  Πολυτελή ακίνητα απλησίαστα για τους κοινούς θνητούς, κρυμμένα πίσω από offshore εταιρίες, συμβόλαια μεταξύ ισχυρών, πακτωλός χρημάτων, αχυράνθρωποι και στο βάθος του τούνελ ένα προβεβλημένο πολιτικό πρόσωπο, ηγέτης αντιμνημονιακού κόμματος…
  Η νέα έρευνα του ΣΔΟΕ που ξεκίνησε πριν από λίγους μήνες, εξελίσσεται σε «καυτή πατάτα» στα χέρια των ελεγκτών, καθώς έχει σκοντάψει σε ισχυρά πολιτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα της χώρας, ωστόσο οι επιτελείς στο κτίριο της οδού Πειραιώς, δηλώνουν αποφασισμένοι να την συνεχίσουν όποιον κι αν αγγίζει.
  Η έρευνα είχε ξεκινήσει με εισαγγελική παραγγελία και με άλλο αντικείμενο, ωστόσο στη συνέχεια και όσο προχωρούσε η διασταύρωση στοιχείων για το πόθεν έσχες, αποκαλύφθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του briefingnews.gr, ότι ο συγκεκριμένος πολιτικός αρχηγός νοικιάζει υπερπολυτελές ακίνητο από offshore εταιρία. Εκτός από το ζήτημα που τίθεται για το αν το νόμιμο είναι και ηθικό για έναν αρχηγό κόμματος που επέλεξε την οδό των υπεράκτιων εταιριών, οι οποίες βρίσκονται στο στόχαστρο για εκτεταμένη φοροδιαφυγή, η συμφωνία ενοικίασης έκρυβε και ένα άλλο μυστικό.
  Το όνομα Γέωργιος-Αλέξανδρος Α. που εμφανίζεται ως εκπρόσωπος της υπεράκτιας εταιρίας. Αμέσως στους φοροελεγκτικούς μηχανισμούς όλων των βαθμίδων, σήμανε συναγερμός καθώς πρόκειται για όνομα στο οποίο έχουν «σκοντάψει» δεκάδες φορές. Μέχρι τώρα έχει αποκαλυφθεί ότι ο ίδιος άνθρωπος εμφανίζεται να εκπροσωπεί 158 υπεράκτιες εταιρίες γνωστού εφοπλιστή. Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ προσπαθούν τώρα να ξετυλίξουν το κουβάρι ώστε να αποκαλυφθεί πλήρως η σχέση του πολιτικού με τον εφοπλιστή πίσω από τον οποίο αναζητούν εδώ και καιρό ίχνη πολιτικού χρήματος, καθώς στο παρελθόν είχε συνεργαστεί και με άλλο πολιτικό πρόσωπο στις αγοραπωλησίες ακινήτων.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.