ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Βαρύτατες κυρώσεις

Τι έκανε η UEFA σε περιπτώσεις σαν του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός κινδυνεύει με βαριές κυρώσεις λόγω της εμπλοκής του ονόματος του Βαγγέλη Μαρινάκη με την εγκληματική οργάνωση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τι έκανε η UEFA σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο πρόσφατο παρελθόν;
osfp

Η εμπλοκή του ονόματος του Βαγγέλη Μαρινάκη στην υπόθεση της αποκαλούμενης ως εγκληματικής οργάνωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι πιθανό να φέρει βαρύτατες κυρώσεις στον Ολυμπιακό, ο οποίος -όπως αναφέραμε σε προηγούμενο κείμενο- κινδυνεύει ακόμα και με υποβιβασμό.

Τι γίνεται, όμως, με την Ευρώπη και τη συμμετοχή του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις; Στην περίπτωση που επηρεαστεί ο Ολυμπιακός από οποιαδήποτε τιμωρία μετά και από την έρευνα της UEFA, εφέτος δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα, αφού η ευρωπαϊκή ομοσπονδία δεν συνηθίζει να αποβάλει ομάδες στη
διάρκεια της φάσης των ομίλων (του Europa League στην προκειμένη περίπτωση). Ωστόσο, η όποια τιμωρία θα επιβληθεί στο μέλλον, δηλαδή την επόμενη περίοδο.

Η UEFA θα περιμένει να φτάσει η υπόθεση του Ολυμπιακού στο τέλος προτού ξεκινήσει τις δικές της έρευνες και καταλήξει στις δικές της αποφάσεις.

Θυμίζουμε πως στην περίπτωση του Ολυμπιακού Βόλου το 2011, η UEFA επέτρεψε στους Θεσσαλούς να συμμετέχουν στα προκριματικά του Europa League, αλλά στη συνέχεια, όταν η υπόθεση έφτασε στο τέλος, προχώρησε στην αποβολή του συλλόγου από τη διοργάνωση.

Με λίγα λόγια, η UEFA παίρνει τα δικά της μέτρα όταν υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις της δικαιοσύνης ή των πειθαρχικών οργάνων των ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών. Οπότε, όπως προαναφέραμε, στην περίπτωση του Ολυμπιακού θα περιμένει να φτάσει στο τέλος της η υπόθεση και στη συνέχεια θα επιβάλλει (αν χρειάζεται) τις δικές της ποινές.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.