ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΟΙΚ

Τι είπε ο Αλεξιάδηςγια τον ΕΝΦΙΑ σε φιλανθρωπικά ιδρύματα

Τη διαβεβαίωση ότι γίνεται προσπάθεια ώστε να εξευρεθεί λύση στο πρόβλημα με τις φιλανθρωπικές οργανώσεις και τα ιδρύματα που πληρώνουν ΕΝΦΙΑ έδωσε, από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Δημήτρη Καμμένου, σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ που πρέπει να πληρώσει το «Χαμόγελο του Παιδιού», ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι γι' αυτό το θέμα βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, η οποία έχει, ήδη, καταγεγραμμένα 1.200 νομικά πρόσωπα.

Όπως ανέφερε ο κ. Αλεξιάδης, «είναι σαφές ότι απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ όσα ακίνητα νομικών προσώπων χρησιμοποιούνται από τα ίδια για θετικό σκοπό και βοηθούν με κοινωνικές δράσεις και πληρώνουν ΕΝΦΙΑ μόνο για ακίνητα που έχουν για να αποκτήσουν εισόδημα». «Εξετάζουμε το πρόβλημα σε πολιτικό επίπεδο. Ψάχνουμε να βρούμε τρόπους να το αντιμετωπίσουμε. Έχουμε ένα τεχνικό πρόβλημα, όμως. Ζήτησα από τις αρμόδιες υπηρεσίες κατάλογο με τα νομικά πρόσωπα που ασκούν φιλανθρωπικό έργο, αλλά δυστυχώς δεν έχουμε τα αρχεία αυτά», επεσήμανε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Για το λόγο αυτό είμαι σε στενή συνεργασία με την κ. Φωτίου, και προσπαθούμε να εντοπίσουμε και να καταγράψουμε τα νομικά πρόσωπα που ασκούν κοινωφελή έργο. Θα προχωρήσουμε στις πιστοποιήσεις ή στους ελέγχους για να εντοπίσουμε ποια είναι μη κερδοσκοπικά νομικά πρόσωπα και να τα βοηθήσουμε».

«Θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα γιατί γνωρίζουμε το σημαντικό έργο που προσφέρουν. Δυστυχώς βρισκόμαστε σε στενά δημοσιονομικά πλαίσια, μακάρι να είχαμε μεγαλύτερη δυνατότητα, γι' αυτό είμαστε αναγκασμένοι να έχουμε αυτές τις ρυθμίσεις», κατέληξε ο κ. Αλεξιάδης.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, επεσήμανε ότι το κράτος πρέπει να είναι αρωγός και όχι εχθρός και να δείξει ανοχή και ευαισθησία σε αυτούς τους οργανισμούς που προσφέρουν πραγματικά μεγάλο κοινωνικό έργο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.