Neo

Τι συμβαίνει μεταξύ Τσίπρα-Δραγασάκη;

Το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και η αντιπροεδρία της κυβέρνησης επιμένουν ότι δεν υπάρχει καμία διάσταση απόψεων μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Γιάννη Δραγασάκη.
dragasakistsipras

Ωστόσο, η επιλογή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης να αναδείξει, την περασμένη εβδομάδα, μιλώντας σε επιτροπή της Βουλής, τις δυσκολίες για την ρύθμιση του ελληνικού χρέους δείχνουν πως ο Δραγασάκης δεν είναι τόσο αισιόδοξος όσο η υπόλοιπη κυβέρνηση. Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος έχει μοιραστεί με τον πρωθυπουργό τις εκτιμήσεις του και, σύμφωνα με πληροφορίες, τον έχει προτρέψει να… μην ποντάρει τα πάντα στην διευθέτηση του χρέους, γιατί μπορεί να βρεθεί προ εκπλήξεων. Κυρίως δε αφ’ ης στιγμής το Μαξίμου έχει σχεδόν συνδέσει την επιβίωση της κυβέρνησης με τις αποφάσεις για το χρέος.

Συν τοις άλλοις, το ρεπορτάζ επιβεβαιώνει πλήρως τις πληροφορίες που δημοσίευσε χθες η εφημερίδα Real News, σύμφωνα με τις οποίες ο Γιάννης Δραγασάκης, σε μυστική συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, όχι μόνο εξέφρασε τις αντιρρήσεις του με την κυβερνητική στρατηγική, αλλά «απελευθέρωσε» τον Αλέξη Τσίπρα να τον θέσει εκτός κυβέρνησης, εφόσον το επιθυμεί. «Αν δεν είμαι χρήσιμος, μπορώ να βοηθάω την κυβέρνηση και απ’ έξω, από το σπίτι μου», είναι η φράση που αποδίδεται στον Γιάννη Δραγασάκη.

Βεβαίως, ο πρωθυπουργός δεν έχει καμία πρόθεση να «κατεβάσει από το τρένο» τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης –όχι μόνο γιατί τον εκτιμά, αλλά και γιατί εκτιμάται ότι ο Δραγασάκης είναι ο μόνος που μπορεί να κάνει λεπτούς χειρισμούς που αφορούν στο τραπεζικό σύστημα και την χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Ωστόσο, η διαφορά στην προσέγγιση των πραγμάτων μεταξύ Μαξίμου και αντιπροεδρίας είναι παρούσα…

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. NMan. 19:59 19/09/2016

  ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ‘’ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ’’ ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΥΧΙΑΣ.

  Βάλανε το video με το απόσπασμα της ομιλίας του πρωθυπουργού στη Βουλή, όπου εντελώς ξεκάθαρα και με ειρωνεία διορισμένου εκπροσώπου ξένων συμφερόντων, επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ:
  Αυτή η κυβέρνηση δεν ψηφίζει τρίτο μνημόνιο».
  Μιλάμε για λίγες εβδομάδες πριν, συγκεκριμένα στις 5 Ιουνίου 2015. Ένας Τσίπρας χαλαρός, κεφάτος, μόλις είχε επιστρέψει από τις Βρυξέλλες, και από το βήμα της Βουλής, με τα δυο χέρια ακουμπισμένα στο τραπέζι ήταν ολότελα κατηγορηματικός:
  «Ο κύριος Σαμαράς, ο κύριος Θεοδωράκης, και ο κύριος Βενιζέλος, υποστηρίζουν ότι αυτή η κυβέρνηση, αυτή η Βουλή θα ψηφίσει 3ο μνημόνιο. Αντιλαμβάνομαι τις… προσδοκίες σας, επειδή προσδοκάτε να… δικαιωθείτε. Σας διαβεβαιώνω ότι δεν πρόκειται να σας κάνουμε τη χάρη, να ψηφίσουμε 3ο μνημόνιο».
  Και ο αφελής της παρέας θα πει ότι και ο Τσίπρας είναι ένας ακόμα παραμύθας. Ένας ακόμα κωλοτούμπας. Ένας ακόμα απατεώνας πολιτικός.
  Λάθος, κύριοι. Διαφωνώ και μ” αυτούς που ισχυρίζονται πως ο Αλέξης Τσίπρας, ακριβώς επειδή προέρχεται από την κομουνιστική αριστερά, αξίζει να χαρακτηριστεί σαν ο μεγαλύτερος απατεώνας πρωθυπουργός. Που συνεχώς αυτοδιαψεύδεται στην πράξη, που… ξεχνάει όσα μόλις πριν είχε… δεσμευθεί.
  Άλλη είναι η μέγιστη, η κορυφαία πολιτική απάτη του Τσίπρα. Ότι μας είχε ζαλίσει τον έρωτα ότι ο λαός ψηφίσει αριστερά. Αυτό είναι το μέγα, το κορυφαίο ψέμα του. Στα παπάρια του κοσμάκη η αριστερά και η δεξιά. Ο κοσμάκης ψήφισε Τσίπρα, όχι επειδή είναι αριστερός, ούτε επειδή μαθητής έκανε καταλήψεις, και είναι ο μπροστινός σε «αριστερό» κόμμα. Ο κοσμάκης ψήφισε Τσίπρα διότι δεν υπήρχε άλλος στην πιάτσα, και περίμενε απ” αυτόν να γίνει ο τιμωρός της ΝΔ.
  Και ο Τσίπρας, αντί να τιμωρήσει τους Σαμαράδες και τους Βενιζέλους, είτε με κρατικοποιήσεις κι όχι, είτε με μνημόνια κι όχι, κάθε μέρα δικαιώνει το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.
  Να, ποια είναι η πλαστογραφία του Τσίπρα κι όλων στον σύριζα. Θέλουν να πείσουν ότι ο κόσμος ψήφισε… αριστερά. Ότι ο κόσμος μέσα στη δυστυχία του άλλαξε… ιδεολογική πορεία. Το ψέμα. Η απάτη. Η πλαστογραφία.
  Η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος ψήφισε έναν άλλον άφθαρτο πολιτικό με την ελπίδα ότι δεν θα είναι μια από τα ίδια.

 2. ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΡΙΖΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ , Η ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΠΑΠΑΚ…

  Εφευρέθηκε νέα κατηγορία κατά του Παπακωνσταντίνου χωρίς καν να ολοκληρωθεί ο έλεγχος του ΣΔΟΕ

  Παραθέτω ένα απόσπασμα από το άρθρο του Σήφη Πολυμίλη στο ΒΗΜΑ για το κατηγορητήριο που διαμορφώθηκε χθες στη Βουλή κατά του Γιώργου Παπακωνσταντίνου:
  ===============================
  (…)Επειδή οι μέχρι τώρα κατηγορίες δεν αρκούσαν
  για να έχουμε μια σίγουρη καταδίκη, εφευρέθηκε και η κατηγορία της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος, γιατί λέει διαπιστώθηκε ζημία του κράτους πάνω από τα 120.000 ευρώ.
  =======================
  Που και πώς διαπιστώθηκε, πώς υπολογίστηκε το ποσό , για τους κ.κ.βουλευτές δεν…

  …έχει καμιά σημασία. Από ότι γνωρίζουμε μέχρι σήμερα κανένας έλεγχος δεν έχει ολοκληρωθεί, κανένα πρόστιμο δεν έχει καταλογιστεί και είναι άγνωστο πότε το ΣΔΟΕ θα έχει πράγματι μια συνολική εικόνα για τον αν έχουν δηλωθεί ή όχι τα ποσά που καταγράφονται στους 2000 και πλέον καταθέτες της λίστας.

  Όμως οι κ.κ. βουλευτές δεν είχαν καμιά αμφιβολία, κανένα ερωτηματικό ,είχαν αποφασίσει πριν από το ΣΔΟΕ για τη ζημιά που επέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου στο ελληνικό δημόσιο .Δεν είχαν τον παραμικρό ενδοιασμό λοιπόν να του προσάψουν ένα επιπλέον βαρύ κατηγορητήριο.(…)

  Σχόλιο : Ζούμε μερικές από τις χειρότερες μέρες στην ιστορία του ελληνικού κοινοβουλευτισμού. Ίσως να είναι πια αργά για το πολιτικό σύστημα, όταν θα σκάσει στα χέρια τους η φούσκα της δήθεν κάθαρσης.

 3. Και να μην υπήρχε μεχρι τώρα ορατή διάστασης απόψεων μεταξύ Δραγασάκη και Τσίπρα, αυτή έρχεται ακάθεκτη λίαν προςεχώς , καθώς ο κ. Δραγασάκης εχει επάνω του μια πολιτική τσίπα , ενω ο κ. Πρωθυπουργός μας την εχει χάσει απο γεννησιμιού του !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.