ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης με τη Βέρα Γιούροβα

Τι συζήτησε ο Ν. Παρασκευόπουλος με την επίτροπο Δικαιοσύνης

Με την Ευρωπαία επίτροπο, αρμόδια για θέματα Δικαιοσύνης, Βέρα Γιούροβα είχε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Νίκος Παρασκευόπουλος.
paraskeuopoulos

Κατά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, που βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, ενώ οι δυο πλευρές υπογράμμισαν την ανάγκη τακτικότερες συνεργασίας.

Ο κ. Παρασκευόπουλος επεσήμανε πως «το υπουργείο αντιμετωπίζει τους θεσμούς ως συμπαραστάτη και όχι ως επιθεωρητή» και αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση, αλλά και στις δυσκολίες λόγω των περιορισμών που επιβάλλει η λιτότητα.

«Η Ευρωπαία επίτροπος και εμείς, μοιραζόμαστε την κοινή αντίληψη ότι η Δικαιοσύνη έχει πρωταρχική σημασία στις γενικές, πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που διάγουμε και με αυτή την αντίληψη προχωράμε» δήλωσε ο κ. Παρασκευόπουλος στους δημοσιογράφους, μετά τη συνάντηση. Ο ίδιος τόνισε πως «η επίσκεψη της επιτρόπου ήταν εξαιρετικής σημασίας, όχι μόνο επειδή συμβαίνει σπάνια, αλλά και επειδή τα θέματα που πρέπει να χειριστεί η χώρα μας αυτή την περίοδο, είναι εξαιρετικά σημαντικά».

Από την πλευρά της η κυρία Γιούροβα τόνισε πως είναι κοινό καθήκον να αντιμετωπιστούν τα θέματα της δικαιοσύνης και αναγνώρισε πως παρ’ ότι η Ελλάδα επωφελείται από προγράμματα, αυτά δεν στηρίζουν πάντοτε επαρκώς τα πεδία δικαιοσύνης και ασφάλειας. Ως προς το προσφυγικό ζήτημα, η Ευρωπαία επίτροπος εξέφρασε το θαυμασμό της για τον τρόπο που η Ελλάδα διαχειρίζεται τα βάρη και έδειξε ενδιαφέρον για τα ασυνόδευτα παιδιά.

Τέλος, κατά τη συνάντηση, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην ίδρυση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, η οποία, όπως ξεκαθάρισε η επίτροπος «δεν θα υποκαταστήσει τις εθνικές αρχές, αλλά θα λειτουργεί συμπληρωματικά στην καταπολέμηση του εγκλήματος».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.