ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέντε ζητήματα τέθηκαν επί τάπητος

Τι συζητήθηκε στη μαραθώνια κυβερνητική σύσκεψη

Πέντε κρίσιμα ζητήματα εξετάστηκαν στη μαραθώνια σύσκεψη που έγινε σήμερα υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με τη συμμετοχή πολλών κυβερνητικών στελεχών.
tsipras b

Στο επίκεντρο της διευρυμένης κυβερνητικής σύσκεψης βρέθηκε η προετοιμασία ενόψει της ΔΕΘ και οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι οι συσκέψεις αυτές και ενημερωτικές συναντήσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες αλλά το κυβερνητικό επιτελείο δεν προτίθεται να προβεί σε ανακοινώσεις πριν από την παρουσία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

Η κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει ότι στη ΔΕΘ θα παρουσιαστούν τα επόμενα βήματα προς την ανάκαμψη της οικονομίας και την πραγματική ανάπτυξη με δύο σταθμούς: την έξοδο από το πρόγραμμα επιτήρησης και την παραγωγική ανασυγκρότηση.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε και η πορεία της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς.

Κυβερνητικές πηγές υπογραμμίζουν ότι δεν υπάρχει καμία ανησυχία για την πορεία της υλοποίησης των προαπαιτουμένων για την εκταμίευσης της υποδόσης που τοποθετείται χρονικά στο τέλος Σεπτεμβρίου, αρχές Οκτωβρίου. Το βάρος σημειώνουν ότι μεταφέρεται στην δεύτερη αξιολόγηση η οποία θα ξεκινήσει αμέσως μετά και θα συμπεριλαμβάνει και το ζήτημα του ελληνικού χρέους.

Θέμα συζήτησης ήταν και η επικείμενη ευρωμεσογειακή διάσκεψη στην οποία η κυβέρνηση αποδίδει μεγάλο βάρος για την ενίσχυση της συνεργασίας, με στόχο να εισέλθει η μεσογειακή οπτική στην ευρωπαϊκή ατζέντα για ένα νέο ευρωπαϊκό όραμα. Η κυβέρνηση επιδιώκει η Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη να αποτελέσει το πρώτο βήμα δραστικότερης παρέμβασης στην ευρωπαϊκή πολιτική, για την ανατροπή των ανισοτήτων μεταξύ περιφέρειας και κέντρου, καθώς και την ενίσχυση της κοινωνικής σύγκλισης και συνοχής αλλά και να υπάρξει συνεργασία στην προσφυγική κρίση.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν και τα θέματα της Παιδείας ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να θέτει ψηλά τον πήχη για να μην υπάρχουν κενά στα σχολεία.  Τέλος υπήρξε και ενημέρωση από τον υπουργό Επικρατείας Νίκος Παππά για τις συναντήσεις που είχε χθες με τους προσωρινούς υπερθεματιστές.

6 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. ELLHNAS. 22:47 06/09/2016

  Ψάχνουν να βρούν πόσα ακόμα ψέματα θα πεί στην ΔΕΘ, ο πιό ψεύτης και δοσίλογος Πρωθυπουργός που κυβέρνησε ποτέ την Ελλάδα. Ό Αλέξης Τσίπρας και το πολιτικό μόρφωμα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και το άθλιο παραμάγαζο των ΑΝΕΛ του προδότη Καμμένου. έχουν τελειώσει.Άς το καταλάβουν να φύγουν για να μην κατστρέφουν άλλο την χώρα και για να μην ταλαιπωρούν άλλο τους Έλληνες.Ήδη οι συνταξιούχοι και κατόπιν οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα πεθαίνουν κάθε μέρα από το σφαγείο του απάνθρωπου Υπουργού Ανεργίας Κατρούγκαλου.ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν τελειώσει,.Να σηκωθούν να πάνε στο διάολο.

 2. Ενώ ο πρωθυπουργός μάς θα βρει και θα πεί πολλα ακομη ψέματα σε λίγες
  μέρες στην ΔΕΘ, δεν είναι καθόλου βέβαιον οτι θα πείσει πάλι τα πλήθη.
  Ηδη οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ 10 μονάδες πίσω από την ΝΔ.
  Θα ρωτήσετε ειναι αυτή η λύσης ;
  Οχι ! Θεωρώ εγώ, γιατί και οι δεξιοίτου Μητσοτάκη θα πρέπει πρώτα να αποτάξουν απο πάνω τους σκελετούς και τα βαρίδια των έργων και των ανουσιουργιών της περιόδου που διακυβέρνησε την χώρα ο τρισκατάρατος Κώστας Καραμανλής και τα τσιράκια του .
  Τςιράκια καραμανλικά σαν τον Πρ.Παυλόπουλο που επιβράβευσε ο Αλ.Τσιπρας για να
  εξαγοράσει οπαδούς και τα άλλα καραμναλικά κακοποιά στοιχεία.
  Σαν να μην του έφταναν τα πολιτικά απολειφάδια του βαθέως ΠΑΣΟΚ ,τύπου Κουρουπλή
  και των υπολοίπων που προσετρεξαν να βρούν καρεκλες στην συγκυβέρνηση με τον Καμμένο κατασπαράζοντας καθε έννοιας πολιτικού ήθους .

 3. ΝΜαν. 21:07 06/09/2016

  Μόνο ο Γιώργος Παπανδρέου

  Μόνο ο Γιώργος Παπανδρέου, είναι ο εγγυητής της ομαλότητας, της ειρηνικής συνύπαρξης, του σεβασμού, της ευνομίας, της ισονομίας μα πάνω από όλα είναι ο άνθρωπος ! ο αγωνιστής ! Ο ΕΝΤΙΜΟΣ! Που έδωσε τα πάντα στον αγώνα για την σωτηρία της Ελλάδας μας.
  Παραιτήθηκε για να σώσει την Ελλάδα !
  Κι όμως λιγόψυχοι, μικρόψυχοι και κακόψυχοι , έστησαν το χορό της άγνοιας της εμπάθειας και της διαπλοκής. Σήκωσαν σημαία ‘’αγανάκτησης’’ για να ..αποκαταστήσουν την ‘’αδικία ‘’ και την ‘’προδοσία’’.
  Σήμερα, που όλα τα κάστρα έπεσαν και οι προδότες αποκαλύπτονται, ο λαός κοιτάζει με απορία, έκπληξη και οργή. Βλέπει στο πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου, τον έντιμο πολιτικό, το ευπρεπή αγωνιστή, τον ευγενή άνθρωπο και ψάχνει να βρεί όλους εκείνους τους συκοφάντες ‘’συκολόγους’’ της επάρατης διχόνοιας, της επάρατης δεξιάς, του γνωστού χαφιεδότσουρμου, που ..αποτελούνε «Εθνικό κορμό» !
  Μόνο με το Γιώργο Παπανδρέου, μπορεί αυτός ο τόπος να πάει μπροστά. Η Ελλάδα, για να μπορέσει να επιβιώσει και να συμβαδίσει με τον υπόλοιπο κόσμο, χρειάζεται σύστημα και νέους ανθρώπους χωρίς δεσμεύσεις. Χωρίς γραμμάτια και συναλλαγματικές. Χρειάζεται έναν δοκιμασμένο πρωθυπουργό , με μια ομάδα έντιμων συνεργατών, που θα αναστηλώσουν τη χώρα και θα αγωνιστούν για την κοινωνική δικαιοσύνη των Ελλήνων.
  Απλούς Έλληνες, μορφωμένους, αποφασισμένους με συναίσθημα, ανθρωπιά και συναίσθηση της σοβαρότητας και της ευθύνης, χρειαζόμαστε.
  Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, έδωσε δείγμα γραφής και μέσα σε ένα χρόνο ψήφισε τέτοιους νόμους, ώστε να πιάνονται οι ‘’ΜΕΓΑΛΟΙ’’ που είχαν φορολογική ασυλία αφ΄ενός, και αφ΄ετέρου να συλλαμβάνονται ΟΛΟΙ!!! χωρίς εξαιρέσεις. Οι επώνυμοι μεγαλοφοροφυγάδες που ‘’φιλοξενούνται’’ στον Κορυδαλλό, είναι μία μικρή επιβεβαίωση, της επιτυχίας του συστήματος των νέων διαρθρωτικών αλλαγών, αλλά και ΔΕΙΓΜΑ του : Τι μπορεί να κάνει ένας υπουργός ,όταν είναι Έλληνας και θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα.
  Εξ άλλου, όλοι σήμερα συμφωνούμε με τους νόμους που ψήφισε ο Γ. Παπακωνσταντίνου, αφού στην ουσία, είναι υλοποίηση των όσων ζητούσαμε να γίνουν και να εφαρμοσθούν.
  Ποιος άλλος έχει δώσει τέτοιο δείγμα γραφής;
  Εμπρός λοιπόν για μια νέα Ελλάδα , σεβαστή και περήφανη, για μας και τα παιδιά μας.

  Το ΠΟΣΟΙ είμαστε, θα το μάθετε σύντομα.
  Αρκεί που αναρωτιόσαστε και ..καλά κάνετε.
  Είμαστε πολλοί και κάθε μέρα περισσότεροι, ώστε να συνεχίσουμε το έργο μας.

 4. NMan. 19:38 06/09/2016

  ΤΣΑΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΚΟΡΑΚΙΑ!
  ΠΟΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ανέλαβε ο ξάδελφος του Τσκαλώτου…

  ΤΣΑΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΚΟΡΑΚΙΑ
  Λέγεται Ορέστης Τσακαλώτος. Της γνωστής οικογενείας Τσακαλώτων, που μεταξύ άλλων έβγαλε τον προπολεμικό δήμαρχο Ορέστη στην Πρέβεζα, τον στρατηγό Θρασύβουλο που μακέλεψε τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης στα Δεκεμβριανά και του ΔΣΕ στον Εμφύλιο, επιχειρηματίες και άλλα κοινωνικά παράσιτα.
  Η άρχουσα τάξη το “χε από παλιά αυτό με τα αρχαία ονόματα, για να ξεχωρίζει από την πλέμπα.
  Ο γλίτσας αυτός είναι επικεφαλής της εταιρίας Qualco και ξάδερφος του υπουργού Ευκλείδη Τσακαλώτου.
  Ε, και; Κακό είναι το ένα παράσιτο να έχει ξάδερφο ένα άλλο; Τι μας νοιάζει εμάς;

  Μας νοιάζει! Γιατί ο ένας Τσακαλώτος, ως υπουργός Οικονομικών, ανέθεσε στην εταιρία του άλλου Τσακαλώτου τη διαχείριση των κόκκινων δανείων των τραπεζών. Ο ξάδερφος θα την κάνει τη βρόμικη δουλειά των κατασχέσεων των σπιτιών του ελληνικού λαού. Αυτός είναι το αρχικοράκι.
  Και μη μιλήσει κανένας για απαράδεκτη αντίληψη συλλογικής οικογενειακής ευθύνης. Δεν μιλάω συνολικά για την οικογένεια Τσακαλώτου. Σε συγκεκριμένα μέλη της αναφέρομαι, με κοινό χαρακτηριστικό την εγκληματικότητα.

 5. Βγάζουν μεσάνυχτα σπίτια σε πλειστηριασμό…

  ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ-ΣΟΚ! Βγάζουν, μεσάνυχτα, σπίτια σε πλειστηριασμό…

  Είστε πολιτικοί αγύρτες και απατεώνες που πρέπει να φύγετε σήμερα από την διακυβέρνηση της χώρας
  Από το ‘’κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη’’ καταντήσατε να βγάζετε στο σφυρί τα σπίτια του Ελληνικού λαού ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ!
  Μία πολιτική μαφία κυβερνά την χώρα που ετοιμάζεται να ξεπουλήσει τα πάντα.
  Δείτε και απολαύστε διακυβέρνηση ‘’πρώτης φοράς αριστεράς’’ σε αγαστή συνεργασία με τους πατριώτες της καρέγκλας.
  Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, βγάζει ΝΥΧΤΑ στο σφυρί τα σπίτια.

  Διαμέρισμα 47. Τ.μ
  Ημερομηνία πλειστηριασμού : { Μάϊος , 2016 ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ]]
  Τόπος πλειστηριασμού ΑΘΗΝΑ
  Θέση: ΣΑΡΚΟΥΔΙΝΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥΡΕΥ Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΑΘΗΝΑ
  Έκταση : 47 τμ.
  Τιμή πρώτης προσφοράς : 40.0000,Ο Ε

 6. ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΛΕΓΑΝ ΣΥΡΙΖΑ… 11/05/2015
  Ήταν κάποτε ένα αντιμνημονιακό κόμμα. Ένα κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Ένα κόμμα που θα διέγραφε το παράνομο, επαχθές και επονείδιστο χρέος. Ένα κόμμα που θα καταργούσε αμέσως, με ένα και μόνο άρθρο, το μνημόνιο και τις δανειακές συμβάσεις. Ένα κόμμα που θα ξαπόστελνε στον αγύριστο τρόϊκα, τεχνικά κλιμάκια και όλους τους διεθνείς τοκογλύφους και νταραβεριτζήδες που ρουφούν το αίμα του λαού και έχουν μετατρέψει τη χώρα σε αποικία χρέους. Ένα κόμμα που δεν θα παραχωρούσε στους ιδιώτες λιμάνια, αεροδρόμια, ορυχεία, δημόσιες εκτάσεις-φιλέτα και θα ακύρωνε προηγούμενες συμφωνίες που αφορούσαν τα «ασημικά» της χώρας. Ένα κόμμα που θα καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ και θα μείωνε τη φορολογία. Ένα κόμμα που θα επανέφερε τους μισθούς και τις συντάξεις σε αξιοπρεπή επίπεδα, θα αποκαθιστούσε τις αδικίες και θα αντιμετώπιζε αποτελεσματικά την ανεργία. Ένα κόμμα, που με λάβαρο το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, διακήρυττε ότι θα διαθέσει πολλά δις για να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση. Ένα κόμμα που θα καταργούσε τη λιτότητα και θα άλλαζε τη νεοφιλελεύθερη Ευρώπη. Ένα κόμμα που αποκαλούσε την Μέρκελ «ύαινα» και το ΔΝΤ «δούρειο ίππο». Ένα κόμμα που θα βαρούσε το νταούλι και οι αγορές θα χόρευαν πεντοζάλη. Ένα κόμμα που θα κατέφευγε σε εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης. Ένα κόμμα που ανάμεσα στο συμβιβασμό και τη ρήξη θα διάλεγε τη ρήξη. Ένα κόμμα που σχεδόν σε κάθε πρότασή του υπήρχαν όροι όπως καπιταλισμός-καζίνο, ιμπεριαλισμός, σοσιαλισμός. Ένα κόμμα που θα έφερνε την ελπίδα και το χαμόγελο.
  Ήταν κάποτε ένα κόμμα που το έλεγαν ΣΥΡΙΖΑ.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.