ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με στόχο το «ηθικό πλεονέκτημα»

Την τηλεοπτική ρωγμή του Τσίπρα θέλει να εκμεταλλευτεί η Ν.Δ.

Φουλ επίθεση για άδειες και Αττικής από την Πειραιώς με στόχο το «ηθικό πλεονέκτημα».
mitsotakisk

Σε υψηλούς ρυθμούς θα επιμείνει στην κριτική της η Ν.Δ. καθώς αντιμετωπίζει τις δύο παράλληλες, αλλά και συνδεόμενες, υποθέσεις των τηλεοπτικών αδειών και της Τράπεζας Αττικής ως ευκαιρία να επιφέρει ένα βαρύ πλήγμα στο «ηθικό πλεονέκτημα» της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού.

Στον ένα χρόνο μετά τις εκλογές, οι επιτελείς του Κυριάκου Μητσοτάκη εκτιμούν ότι οι δύο αυτές υποθέσεις μπορούν να αποτελέσουν την αιτία αποδόμησης όλης του πολιτικού αφηγήματος της κυβέρνησης ενάντια στη διαπλοκή.

Επιπλέον, στη Ν.Δ. παρατηρούν με προσοχή τις ολοένα και περισσότερες αποστάσεις που λαμβάνουν κυβερνητικά στελέχη από τη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών (χθες ο Παν. Κουρουμπλής δεν απέκλεισε ποινικές και πολιτικές ευθύνες) αλλά και τις σπασμωδικές κινήσεις του Μαξίμου προς υπεράσπιση της διαδικασίας που έχει επιλεγεί.

Στις συσκέψεις της Πειραιώς, τα σενάρια που συζητούνται κλιμακώνονται από τον... αποκλεισμό Καλογρίτσα μέχρι την απόρριψη του νόμου Παππά από το ΣτΕ. Και στις δύο περιπτώσεις, θεωρείται ότι το πλήγμα προσωπικά για τον
Πρωθυπουργό θα είναι βαρύ, εξέλιξη που δεν αποκλείεται να δρομολογήσει και πρωτοβουλίες του στο πολιτικό πεδίο. Ποιές μπορεί να είναι αυτές; Από έναν ανασχηματισμό μέχρι τις... κάλπες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.