ΚΟΣΜΟΣ

Σύμφωνα με έρευνα του Focus

To 58% των Γερμανών δεν πιστεύουν σε επανεκλογή της Μέρκελ

Αν και η καγκελάριος της Γερμανίας παραδέχθηκε πρόσφατα ότι έκανε λάθη στο προσφυγικό, η πλειοψηφία των συμπατριωτών της πιστεύει ότι η 'Αγγελα Μέρκελ δεν θα ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη τους, σύμφωνα με δημοσκόπηση του περιοδικού Focus.

Και δεν είναι μόνο οι ψηφοφόροι άλλων κομμάτων, όπως το ακροδεξιό-λαϊκιστικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) που το πιστεύουν, αλλά και οι δικοί της.

Το 58% του συνόλου των ερωτηθέντων απάντησε ότι η Μέρκελ δεν θα ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων και μόνο το 38% απάντησε ότι η καγκελάριος θα τα καταφέρει, όπως προκύπτει από την δημοσκόπηση του Ινστιτούτου TNS Emnid η οποία έγινε για λογαριασμό του γερμανικού περιοδικού.

Συγκεκριμένα, το ποσοστό των υποστηρικτών του AfD οι οποίοι πιστεύουν ότι η Μέρκελ δεν θα ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη τους ανέρχεται σε 91%. Ακολουθούν οι ψηφοφόροι των φιλελευθέρων (FDP) με 71% και των σοσιαλδημοκρατών (SPD) με 61%.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι όμως το γεγονός ότι και το 58% των υποστηρικτών του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) δεν πιστεύει ότι η Μέρκελ θα ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη τους, ποσοστό δηλαδή το οποίο συμπίπτει με εκείνο του συνόλου των ερωτηθέντων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.