ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Ποταμιού

Το «απόλυτο λάθος» οι μόνο τέσσερις άδειες

Δε λένε να κοπάσουν οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης επί της διαδικασίας που επελέγη για την αδειοδότηση τεσσάρων μόλις ιδιωτικών καναλιών, με τον Σταύρο Θεοδωράκη να χαρακτηρίζει την ίδια την αδειοδότηση μόνο τεσσάρων αδειών ως το ‘απόλυτο λάθος’, πάνω στο οποίο η κυβέρνηση εξακολουθεί να …χτίζει, αντί να το διορθώσει.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ

«Αυτή είναι μια καταστροφική συνταγή για έναν ηγέτη. Χτίζει πάνω στην άμμο και σιγά-σιγά θα δει, κάποια στιγμή, όλο το οικοδόμημα να καταρρέει» δηλώνει χαρακτηριστικά, παραπέμποντας και σε παλιότερες επιλογές της κυβέρνησης, από τη διαπραγμάτευση ως το δημοψήφισμα.

«Οι τέσσερις άδειες είναι λάθος για όλους τους πιθανούς λόγους καθώς θα φέρουν λιγότερα χρήματα στο ταμείο του δημοσίου, λιγότερο ανταγωνισμό και χειρότερο τηλεοπτικό πρόγραμμα», λέει (Σκάι) ο επικεφαλής του Ποταμιού. Αντ’ αυτού, ζητά πολύ αυστηρούς και καθαρούς κανόνες μεν, αλλά και συγκεκριμένα κριτήρια για την ίδια τη διαδικασία. Μιλώντας εξάλλου, για αυτή που επελέγη από την παρούσα κυβέρνηση, κάνει λόγο για ‘γελοίο αφήγημα’, τη χαρακτηρίζει «πρωτάκουστη» και την αποδίδει στην ανάγκη του ΣΥΡΙΖΑ να τη διηγείται στους ψηφοφόρους του.

Ως λύση, προτείνει το άνοιγμα του διαγωνισμού, την πρόβλεψη για περισσότερες άδειες και για καταβολή στο Δημόσιο εκ μέρους των καναλιών, όχι μόνο το αντίτιμο της άδειας, αλλά και το 1% των ετήσιων ακαθάριστων εσόδων τους, χρήματα που θα πηγαίνουν κατά προτεραιότητα σε δαπάνες για την παιδεία.

Όσο για τα ποιοτικά κριτήρια, υποστήριξε ότι υπάρχουν σε όλες τις χώρες και πως θα πρέπει να προβλεφθούν και εδώ και να ελέγχονται από ένα δυνατό ΕΣΡ. Δεν είναι τυχαίο ότι παρατηρεί ότι το θέμα των τεσσάρων αδειών απασχολεί πολύ και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, εκτιμώντας ότι θα υπάρξει ισχυρή αντίδραση εκ μέρους τους στην προσπάθεια δημιουργίας καρτέλ στην ενημέρωση.

Την ανάγκη να μπει τάξη στο άναρχο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο παραδέχεται (Αθήνα 9,84) από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος, τονίζοντας όμως ότι αυτό που συμβαίνει δεν τιμά κανέναν και πρωτίστως τη χώρα και επαναλαμβάνοντας τα περί λογικών …big brother. “Ταυτόχρονα δεν καταλαβαίνω πως στην ψηφιακή εποχή μιλάμε μόνο για τέσσερις άδειες. Όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις θα έπρεπε να μπουν στη διαδικασία. Και οι προϋποθέσεις θα μπορούσαν να ήταν αυστηρότερες, να μην είναι μόνο το χρήμα», λέει, εκτιμώντας πως ούτως ή άλλως στην πορεία θα φαινόταν ποιοί θα μπορούσαν να αντέξουν. «Αν προχωρήσει ο νόμος και εφαρμοστεί, θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος θεσμικής θωράκισης ώστε να μην υπάρχει μια χειραγωγούμενη ενημέρωση από τη μια πλευρά από οποιονδήποτε και από την άλλη να υπάρχει μια εποπτεία κρατική για να μην γίνουν τα λάθη του παρελθόντος», σημειώνει.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Η σωςτή λύσης στα οικονομικά των καναλιών θα ήταν για κάθε Έλληνα Δημοκράτη και προοδευτικό πολίτη η ενδυνάμωσης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεοασης με επιπρόσθετες αρμοδιότητες να εισέρχονται στο αν πληρώνουν ή οχι το προσωπικό τους και το ενοίκιο τους στο καρατος οι καναλάρχες.
  Ηταν μια ευκαιρία για την Κυβερνηση να ζητήσει και να λάβει συναίνεση απο την αντιπολίτευση και να κανει κάποιον νόμο που θα παρέμενε στην ζωή μας για πολλα -πολλαπλά χρονια.
  Τώρα ο νόμος και το δίδαγμα που στέλνει το αρχηγείο της Αιγινας ειναι :
  Με τα λεφτά μου @@@@@ και την κυρά μου !
  Αυτο θα πείτε στην ΔΕΘ κ. ΤΣίπρα ;

 2. Το απόλυτο λάθος δεν ειναι μόνον ο αριθμός των καναλιών. ΕΙναι και η ποιότητα των ανθρώπων που θα τ´ αγοράσουν .
  Αυτό γιατί το κύριο μέλημα το κ. Παππά και της Κυβέρβησης του είναι η τιμή που θα πληρώσουν στο κράτος και όχι μια κάποια τιμή που έχουν — αν έχουν οι κύριοι αυτοί —
  στην κοινωνία μας.
  Για σκεφτείτε θα γίνουν μεγαλοκαναλάρχες , άνθρωποι που ειναι υπόδικοι για λαθρεμπορία , για ναρκωτικά , γιαπλήση μαύρου χρήματος , για εξαγορά δημοσίων Λειτουργών. …
  Ηδη τα κρατικά κανάλια με τα κομματικά -κυβερνητικά παπαγαλάκια του έθρεψε το μαύρο του Σαμαρά στην Αγία Παρασκευή και ο οχι και τόσο δημοκρατική συνείδησης των ευεργετηθέντων στην επαναφορά τους μετά κανάλια της ΕΡΤ .
  Επομένως πορευόμεθα ολοταχώς για «τέσσερις συν τέσσερις » ΥΕΝΕΔ .
  Ετσι θα υπερισχύσει η ΕΥΡΩΠΗ του Νότου στην κοινωνία των εθνών της Ευρωπαικής Ένωσης ;

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.