• Με «βραχιολάκι» ο 39χρονος παραολυμπιονίκης

ΕΛΛΑΔΑ

Αυτό δηλώνει ο πρόεδρός της Βέρνερ Χόγιερ

Το Brexit θα είναι δύσκολο για την ΕΤΕπ

Η έξοδος της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα προκαλέσει δυσκολίες στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), μια δανείστρια τράπεζα που ανήκει στις κυβερνήσεις της ΕΕ, δήλωσε σήμερα ο Βέρνερ Χόγιερ.
etep

Η ΕΤΕπ αποτελεί επίσης κεντρικό εργαλείο για ένα πρόγραμμα επενδύσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που εκτιμάται ότι θα παράγει επενδύσεις ύψους 315 δισεκατομμυρίων ευρώ στην ΕΕ και το οποίο πρόκειται να επεκταθεί.

Στην ερώτηση τι θα συμβεί με την ΕΤΕπ όταν η Μεγάλη Βρετανία, η οποία είναι ένας από τους μεγαλύτερους της μετόχους, αποχωρήσει από την ΕΕ, ο κ. Χόγιερ δήλωσε σε δημοσιογράφους στη Μπρατισλάβα πως "η Μεγάλη Βρετανία είναι ένας μεγάλος και σημαντικός μέτοχος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και ένα σημαντικό Κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για τον λόγο αυτό θα είναι μια δύσκολη διαδικασία".

Προσερχόμενος στη σύνοδο των υπουργών οικονομικών της ΕΕ στη Μπρατισλάβα, ο κ. Χόγιερ σημείωσε πως "μας περιμένουν μερικά χρόνια αβεβαιότητας κατά τη διάρκεια των οποίων δεν θα είναι ξεκάθαρο το τι θα γίνει με τη Μεγάλη Βρετανία και τις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Από αυτό θα εξαρτηθεί ασφαλώς και η σχέση μεταξύ της Μεγάλης Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων".

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.