ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΤΟ ΓΙΝΑΤΙ ΒΓΑΖΕΙ ΜΑΤΙ ΚΑΙ ΕΝΙΟΤΕ ΡΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ...

Την προηγούμενη Τετάρτη σ' αυτή εδώ ακριβώς τη στήλη σημειώναμε: "Η κυβέρνηση έμπλεξε. Άσχημα. Η υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών ενώ ξεκίνησε ως θρίαμβος του πρωθυπουργού και του υπουργού Επικρατείας Παππά ενδέχεται να εξελιχθεί σε πανωλεθρία.

Πλέον το πιθανότερο είναι πως ο επιχειρηματίας Καλογρίτσας θα χάσει την άδεια για την οποίαν πόνταρε 53 εκατ. ευρώ, τα οποία όμως, όπως αποκαλύπτεται, δεν τα διαθέτει ή τα εξασφαλίζει με σκανδαλώδη τρόπο από την Τράπεζα Αττικής.

Το ερώτημα είναι τι θα συμβεί εφεξής. Το Μαξίμου υποστηρίζει ότι τη θέση του Καλογρίτσα θα πάρει ο επόμενος υπερθεματιστής, ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος όμως έχει δηλώσει πως ήταν "λαγός", συμμετείχε στον διαγωνισμό μόνον και μόνο για να ανέβει το τίμημα όσο πιό ψηλά γίνεται.

Είναι δυνατόν να δοθεί η άδεια σε κάποιον ο οποίος έχει ομολογήσει κάτι τόσον εξωφρενικό; Έχει ο Σαββίδης 61 εκατ. ευρώ να καταβάλει; Ακόμη κι αν τα έχει θα επιτρέψουν οι άλλοι υπερθεματιστές να είναι αυτή η εξέλιξη;

Το πιθανότερο είναι πως οι άλλοι τρεις- και πάντως σίγουρα οι Αλαφούζος και Κυριακού που έχουν κανάλια εν λειτουργία- θα επιδιώξουν να ακυρωθεί ο διαγωνισμός για να μην καταβάλουν τα υπέρογκα ποσά για τα οποία δεσμεύτηκαν.

Μια άλλη εξέλιξη θα ήταν να παραιτηθεί ο Σαββίδης και η άδεια να κατακυρωθεί στον Κοντομηνά. Νομίζω πως ούτε αυτή η λύση θα τελεσφορήσει. Αν εξαιρέσει κανείς τον Μαρινάκη, που δεν έχει κανάλι, όλοι οι άλλοι θα υποστηρίξουν την ακύρωση του διαγωνισμού...

...Επομένως, η μάχη που προσανατολίζεται να δώσει το Μαξίμου: να πάρει τη θέση του Καλογρίτσα ο Σαββίδης προκειμένου να μην ακυρωθεί ο διαγωνισμός, είναι μια μάχη που το πιθανότερο είναι πως θα χαθεί και θα φέρει την κυβέρνηση σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση.

Όπως τα προβλέψαμε ο Καλογρίτσας έφυγε από τη μέση και τη θέση του θα πάρει ο Ιβάν Σαββίδης. Αν ο ομογενής εκ Ρωσίας δεν θέλει, δεν μπορεί ή δεν έχει τα 61 εκατ. θα πάρει κι αυτός, όπως και άλλοι, τον ...πούλο. Και το πιθανότερο είναι πως αυτό θα συμβει καθώς παρά τα όσα υποστηρίζουν οι νομικοί του Μαξίμου, ο αντίλογος έχει ισχυρά νομικά επιχειρήματα ως προς την ακυρότητα του διαγωνισμού. Εφεξής, η εξέλιξη της διαγωνιστικής διαδικασίας είναι πολύ πιθανό να θυμίζει τους δέκα μικρούς νεγρούς της Αγκάθα Κρίστι.

Και τούτο επειδή, όπως σημειώναμε στο ίδιο άρθρο: "Φυσικά στην ίδια δυσχερή θέση θα περιέλθει σε περίπτωση που ακυρωθεί, τελικά, ο διαγωνισμός. Επομένως μονά ζυγά το Μαξίμου χάνει. Και αυτό που για τους Τσίπρα-Παππά ξεκίνησε ονειρικά εξελίσσεται σε εφιάλτη στο δρόμο με τα εκράν. Μάλιστα, ενδεχομένως θα ήταν προτιμότερο για την κυβέρνηση να κηρύξει το ΣτΕ αντισυνταγματικό το νόμο και επομένως άκυρο το διαγωνισμό, παρά να υποστεί αλλεπάλληλα πολιτικά εγκεφαλικά με κίνδυνο να καταλογιστούν σε κάποιους ακόμη και ποινικές ευθύνες, όπως είπε και ο υπουργός Κουρουμπλής. Αναμφίβολα μια αρνητική απόφαση του ΣτΕ θα είναι ήττα. Δεν θα είναι όμως θάνατος.

Θα μπορούσε η κυβέρνηση να κρυφτεί πίσω από την απόφαση, να συγκροτήσει το ΕΣΡ και να επαναπροκηρύξει τις άδειες με διαφορετικούς ίσως όρους, αφού όπως και οι ίδιοι παραδέχονται τελικά δεν χτύπησαν τη διαπλοκή, απλώς ξεφτίλισαν τους καναλάρχες και στις προσφορές γράφτηκαν απρόσμενα πολλά χρήματα. Μπορεί ο Νίκος Παππάς με τους συνεργάτες του να σχεδιάσουν έναν διαγωνισμό από τον οποίον να εισπράξουν τα ίδια ή και περισσότερα χρήματα, δίδοντας διπλάσιες ή και περισσότερες άδειες. Στην πολιτική η αναγνώριση του λάθους πολλές φορές είναι και πλεονέκτημα. Το γινάτι βγάζει μάτι. Μέχρι και κυβερνήσεις ρίχνει..."

Αν θέλετε μια ακόμη πρόβλεψη, σας λέω πως η πιθανότητα το ΣτΕ να βγάλει αντισυνταγματικό το νόμο είναι ισχυρή. Και μια μικρή λεπτομέρεια: Την Παρασκευή, που έχουμε τη Διάσκεψη του ΣτΕ, θα πρέπει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χουλιαράκης να αποφασίσει για τα ειδικά μισθολόγια, μεταξύ των οποίων και αυτό των υπηρετούντων τη Θέμιδα. Ελπίζω να μην μπλέξουν τις γραμμές των αποφάσεών τους.

Όμως, ακόμη κι αν το ΣτΕ, και προκειμένου να μην χάσει το δημόσιο 255 εκατ. ευρώ, αποφανθεί πως ο νόμος είναι συνταγματικός -δύσκολο, αλλά ας πούμε πως αποφαίνεται- τα κανάλια που δεν πήραν άδεια δεν πρόκειται να κλείσουν καθώς οι νομικές μάχες που έχουν να δώσουν και στα εγχώρια δικαστήρια και στα ευρωπαϊκά είναι πολλές και χρονοβόρες. Γι' αυτές θα αναφερθούμε σε επόμενο σημείωμά μας. Μέχρι τότε ελπίζουμε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς να έχει ετοιμάσει το νόμο που θα περιορίζει κι άλλο, σε βαθμό εξαφανίσεως, τις αρμοδιότητες του ΕΣΡ προκειμένου να έχει ελπίδες να κερδίσει την επόμενη μεγάλη μάχη, τη μάχη του Digea...

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Uncle. K 12:51 28/09/2016

  Με όλο το συμπάθιο ΝΒ, αλλά η παγκόσμιος γνώμη σας βάζει όλους στο ίδιο ντουλάπι.
  Ψεύτες, κλέφτες, λωποδύτες, τεμπέληδες και αχαΐρευτους συκοφάντες σας έχουν όλους.
  Αλλά έλα πες μου κε Φελνίκο, μέρα νύχτα κάθεστε όλοι στο ΤV και κοιτάτε από κλειδαριές και Παράθυρα, Σας πονούν τά 255εκ.;
  Ρωτώ γιατί Τόσα ήταν και τα αντβαρίδια πού έψαχνε ο υπουργός που όπως λέγεται, έγραφαν Έλληνες γραφιάδες οτι αδικαιολογητα απόλυσε ο Σόϊμπλε.
  Από την άλλη θέλω να ξέρω αν είναι ανάγκη να αλλάξω το πρόγραμμα μου επειδή αυτή την ώρα κάθε Τετάρτη κάνω διάλειμμα για να διαβάσω το καινούριο σου άρθρο.
  Μόνο «καλογρίτσα» άλλο φαγητό δεν προσφέρεται πια στην Ελλάδα όπου κάτσεις μόνο «καλογρίτσα» υπάρχει να φας;

 2. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ?
  =================================

  Ψεύτες ,συκοφάντες, ανίκανοι κατά παγκόσμια ομολογία, ήλθαν στην εξουσία παραβιάζοντας κάθε κανόνα ηθικής και δικαίου.

  *Σήμερα, με τα πρώτα ‘’έργα» τους, απέδειξαν ότι είναι και ακατάλληλοι και επικίνδυνοι.

  *Σήμερα , με τις πρώτες «ιδιωτικοποιήσεις» απέδειξαν πόσο επιζήμιοι, πόσο εξουσιομανείς και πόσο «ευλύγιστοι» και υπάκουοι είναι στα διεθνή και ντόπια αφεντικά τους.

  *Σήμερα, από την επομένη των εκλογών 25.1.015 έρριξαν την ‘’τράτα’’ και την μάσκα και σκούπισαν όλα όσα ψεύτικα και απαράδεκτα είχαν υποσχεθεί.

  *Σήμερα, με τις πρώτες επαφές και συζητήσεις με τους αρμόδιους της Ε.Ε απέδειξαν πόσο φελλοί και ακατάλληλοι για τις θέσεις που κατέχουν είναι και πόσο εθνοβόρο και ανθρωποβόρο θα είναι κάθε τους βήμα και κάθε τους συμβιβασμένη άγνοια η κάθε τους πρόταση και αντιπρόταση.

  *Οι άνθρωποι αυτοί ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ ! την πλήρη ανικανότητά τους και την γενοκτόνα επίδραση τους σε κάθε συζήτηση και σε κάθε ενημέρωση και σε κάθε νόμο που ψηφίζουν.

  *Είναι ΨΕΥΤΕΣ! ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ! ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ! και ήλθαν στην εξουσία με ξένα γραμμάτια και υποσχετικές της διαπλοκής κάθε μορφής και τόπου.

  *Σήμερα, γυμνοί και «βρόμικοι» αποτελούν παγκόσμιο παράδειγμα εθνικής ανασφάλειας, αδιαντροπιάς και απάνθρωπης βαρβαρότητας.

  *Η ΜΟΝΗ λύση, για να σωθεί η πατρίδα μας, είναι να πάψουν οι πολιτικοί ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ να βρίσκονται στην εξουσία.

  * Η μόνη Λύση είναι να καταλάβει ο λαός ότι βρισκόμαστε σε ΚΙΝΔΥΝΟ και να «πιέσει» όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

  *Η πολιτική ΑΛΗΤΕΙΑ πρέπει να τύχει της ανάλογης λαϊκής και δικαστικής τιμωρίας. Οι ψεύτες και οι κλέφτες πρέπει να υποστούν την πολιτική αποκαθήλωση, απογύμνωση , ευτελισμό και αποπομπή. Δεν είναι δυνατόν να βρισκόμαστε σε χρεοκοπία και να μας κυβερνούν καΜένοι εντελώς υπουργοί και πρωθυπουργοί

  *Είναι απίστευτος ο κυνισμός του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου.
  Ενώ η χώρα χάνεται, η χρεοκοπία είναι προ των πυλών, δεν υπάρχει φράγκο και περνάνε νομοσχέδια για δήθεν αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, αυτοί υπογράφουν αμυντικές δαπάνες 500 εκατ. δολάρια και μάλιστα δίνουν και προκαταβολή 45 εκατ. ευρώ. Λεφτά υπάρχουν για όπλα αλλά όχι για… βούτυρο για τα παιδιά που πεινάνε.

  *Έτσι δε λέει ο ΣΥΡΙΖΑ;
  Ότι υπάρχουν στα σχολεία παιδιά που λιποθυμούν; Πώς δίνει λεφτά στην αμερικανική εταιρεία Lockheed και δεν τα μοιράζει στον κόσμο;
  Δεν είναι αριστερή κυβέρνηση; Και γιατί κατηγορούσε τους προηγούμενους για τις αμυντικές δαπάνες και τώρα κάνει το ίδιο;

  Και τέλος: Το ταξίδι του Πάνου Καμμένου στις ΗΠΑ και η πρόταση για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου είχε ως κερασάκι στην τούρτα και 500 ψωροεκατομμύρια;

 3. freeman 12:11 27/09/2016

  ΑΝ υπήρχε Ελληνική ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ Δικαιοσύνη , ΤΙΠΟΤΑ από όλα αυτά (και πάρα πολλά άλλα) δεν θα γινόντουσαν.
  ΑΝ υπήρχε και δεν Κωλυσιεργούσε πρόθυμα για 10-15 χρόνια τις Αμετάκλητες αποφάσεις της , σε βαθμό ουσιαστικής Αρνησιδικίας, ΚΑΝΕΝΑΣ Πολιτικάντης ή ΛαμογιοΕπιχειρηματίας ΔΕΝ θα τολμούσε να εμπλακεί σε καραμπινάτες πολιτικοοικονομικές μαφιόζικες διαδικασίες καθώς, ΘΑ ΗΞΕΡΕ ότι σε 6-12 ΜΗΝΕΣ μήνες , Αγωγές, Μηνύσεις & Εγκλίσεις θα είχαν εκδικαστεί σε ΑΝΩΤΑΤΟ βαθμό και ο Κορυδαλλός και οι Κατασχέσεις Προσωπικών περιουσιών θα είχαν δρομολογηθεί .
  ΧΩΡΙΣ ΑΝΕΞΆΡΤΗΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ή Χώρα πελαγοδρομεί ανάμεσα σε αντικρουόμενα Ατομικά και Οικογενειακά συμφέροντα , που δηλητηριάζουν μέσω των Γκεμπελικών ΜΜΕ και εκμαυλίζουν τον Αξιακό κώδικα μιας Κοινωνίας πτυχιούχου μεν αλλά αδιάβαστης δε , άρα με ανυπαρξία πολιτικής κρίσης (γι αυτό δίνουν τέτοια λεφτά οι ναρκέμποροι … βέβαια ο Άθεος Παπάς τους έχει ΤΑΞΕΙ κάτω από το τραπέζι , με μόνο την γάτα Ιμαλαίων τα ακούει αυτά , ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ της Κρατικής Διαφήμισης στους νέους 4 ΜιντιοΝονούς μας ) .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.