ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανακοίνωση για το Ωραιόκαστρο

Το Κίνημα καταδικάζει τις ρατσιστικές συμπεριφορές

«ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ χαιρετίζει την αποστολή της υπόθεσης από τον γγ Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη δικαιοσύνη και καταδικάζει απερίφραστα το παραλήρημα μίσους του κ. Τσολακίδη», αναφέρει μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

Στην ίδια ανακοίνωση ασκεί κριτική στον δήμαρχο Ωραιοκάστρου, σημειώνοντας πως εάν ενδιαφερόταν, πραγματικά, σχετικά με τους δυνητικούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία, θα είχε αποστείλει σχετικά ερωτήματα και θα είχε πληροφορηθεί, τόσο για τους εμβολιασμούς που έχουν ολοκληρωθεί, όσο και για το πραγματικό πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας για τα προσφυγόπουλα που βρίσκονται στη χώρα.

Επίσης, αφήνει αιχμές για τον εκπαιδευτικό σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας: «Σε ποια εκπαιδευτική πολιτική, ακριβώς, αναφέρονται και για ποιον σχεδιασμό μπορεί κανείς να επαίρεται, όταν μέχρι αυτήν τη στιγμή δεν έχουν επισήμως ανακοινωθεί τα σχολεία εκείνα, στα οποία θα δημιουργηθούν οι τάξεις υποδοχής, ούτε βέβαια οι δομές, που θα "λειτουργήσουν" -παιδαγωγικά ατυχώς- "σχολικές δομές";», διερωτάται το Κίνημα.

«Ας αναλογιστούμε τέλος, συνολικά ως κοινωνία και καθένας από εμάς ξεχωριστά, πως συμπεριφορές ρατσιστικές, θέτουν σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Οφείλουμε να έχουμε πάντα τα αυτιά ανοιχτά και να απομονώνουμε τέτοιες φωνές, αν θέλουμε βεβαίως να αποκαλούμαστε άνθρωποι», σημειώνει στην ανακοίνωση και υπενθυμίζει: «Επί Υπουργού Παιδείας Γ. Παπανδρέου και Υπουργού Εξωτερικών Κ. Παπούλια, η Ελλάδα βρέθηκε με μεγάλο αριθμό μεταναστών από την Αλβανία, και μάλιστα χωρίς χαρτιά. Τότε, κόντρα στο κλίμα, λήφθηκε η απόφαση να επιτραπεί η παρακολούθηση των σχολικών μαθημάτων από όλα τα παιδιά των μεταναστών. Από τότε έχουν μεσολαβήσει δύο δεκαετίες - διάστημα ικανό για να κριθεί η επιλογή, που η εμπειρία και το αποτέλεσμα έχουν δικαιώσει».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. freeman 17:10 15/09/2016

    Οι μισοί Μετανάστες από Αλβανία ήταν Ελληνικής καταγωγής , που πρόσκαιρα άφησαν πίσω τους Πατρογονικά χώματα .
    Η Ελλάδα ήταν στο ξεκίνημα της , έστω και καταναλωτικής αλλά ωστόσο υπαρκτής ,αναπτυξιακής κούρσας που με την πολιτική Ανδρέα δεκ 1980 είχε μοιραστεί σε ολόκληρη σχεδόν την κοινωνία , που μπορούσε και ήθελε να καταναλώσει έστω και σε υπηρεσίες ανειδικεύτων . Ας είμαστε ειλικρινείς , οι Αλβανοί οικοδόμησαν την Ελλάδα .
    Η Ευρύτερα Χορτάτη Κοινωνία δεν φοβόταν ότι θα στερηθεί πόρους για να στηρίξει τους μετανάστες .
    Οι Ελληνες είχαν την θετική ψυχολογία του ισχυρού Βαλκανικού παράγοντα , άρα πραγματικά ξενοφοβικά-ρατσιστικά σύνδρομα δεν μπορούσαν να βρούν απήχηση σε ευρύτατα στρώματα .
    ΣΗΜΕΡΑ , ο πανικόβλητος & ανησυχούντας για το άμεσο μέλλον του Πολίτης μπορεί εύκολα να παρασυρθεί από ρατσιστικές – φασιστικές σειρήνες , μετά την Ιδεολογική αποδόμηση της «Υπαρκτής» Κυβερνώσας ΣοσιαλΑριστεράς λόγω της Συμμορίας Σύριζα και των αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών , συμβαίνει ήδη στην Πολυπολιτισμική Κεντρική Ευρώπη .
    Ας ΜΗΝ εφησυχάζουμε με την ποινική εμπλοκή των Χιτλερικών του Μιχαλολιάκου που προσπάθησαν να επιβάλουν τον ρατσισμό εκ των άνω . Τρέμω στην ιδέα για την εκ της βάσεως πλημμυρίδα ρατσιστικών συμπεριφορών , που θα συμβεί αν τελικά δεν αποφύγουμε μεσοπρόθεσμα το Grexit και μεγάλες ανομοιογενείς μάζες διεκδικούν το ίδιο συσσίτιο επισιτιστικής βοήθειας του Σόιμπλε .
    Ας ΜΗΝ μπερδεύουμε το τι θα επιθυμούσαμε με το τι πρέπει-μπορούμε να κάνουμε για την Ελληνική Κοινωνία που είναι και θα είναι για πολλά ακόμα χρόνια εκτεθειμένη & ευάλωτη λόγω Οικονομικό-Γεωπολιτικής αδυναμίας , σε αντικειμενικά υπαρξιακούς κινδύνους .
    Στο Κίνημα , ΔΕΝ πρέπει να επικοινωνούμε στην Κοινωνία ότι είμαστε ένας Αριστερός Ομιλος ιδεολογικού προβληματισμού κάτι σαν τον Συριζα του 3-4% . ΠΡΕΠΕΙ να απαντάμε στα ΑΜΕΣΑ προβλήματα της κοινωνίας με εφαρμόσιμες λύσεις που θα λαμβάνουν υπόψιν τους το μωσαϊκό γνωμών και απόψεων μιας κοινωνίας που δεν οφείλει να είναι Κινηματική και την οποία η Κρίση , καλώς ή κακώς την έχει αριστερόστροφα ή δεξιόστροφα συντηρητικοποιήσει και το μεταναστευτικό-δημογραφικό νομοτελειακά θα επιτείνει τον Ξενοφοβισμό , όπως συμβαίνει ήδη σε όλη την Ευρώπη .
    Περιμένω ανακοινώσεις για τις καταγγελίες Βουδούρη για την υπερκοστολόγηση των υπηρεσιών στους μεταναστευτικούς & προσφυγικούς πληθυσμούς .
    Προσωπικά θα επέλεγα διαφορετικό επίπεδο παροχών από την Πολιτεία στους Πραγματικούς ή πιθανούς Πρόσφυγες , σε σχέση με τους αυτονόητα οικονομικούς μετανάστες . Απευθυνόμαστε σε ελληνικό πληθυσμό (όχι οσιομαρτύρων) που τμήμα του τρέμει πραγματικά για το τσουκάλι των παιδιών του , ας μην τον αφήνουμε εύκολη βορά στον φασισμό .
    ΑΣ μιλήσουμε πραγματιστικά , χωρίς ιδεοληπτικά κόμπλεξ
    , όπως ακριβώς κυβέρνησε ο Γ.Παπανδρέου το 2010 όταν επέλεξε να σώσει την Χώρα διαΙδεολογικά και όχι την Παράταξη θεωρητικά ομοϊδεατών .(η βραχυπρόθεσμη Θυσία του Προσωπικού του γοήτρου είναι πατριωτική μεν , αλλά καθαρά προσωπική του επιλογή).
    Τέλος ΔΕΝ πρέπει να επιτρέψουμε στους ΤσιπροΚαμένους να υπαναχωρούν στα μεταναστευτικά για να κερδίζουν μήνες ευρωπαϊκής ανοχής για παραμονή τους στην εξουσία .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.