ΚΟΣΜΟΣ

Δεν κάνει αποκαλύψεις πριν την προσφυγή στο άρθρο 50

Το Λονδίνο κρατά «μυστικά» για το Brexit!

Η βρετανική κυβέρνηση δεν πρόκειται να πει πολλά για την διαδικασία με την οποία θα εξελιχθεί το Brexit πριν προσφύγει επισήμως στο άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας, ξεκινώντας τη διαδικασία για την αποχώρηση της χώρας της από την Ένωση, δήλωσε σήμερα ο αρμόδιος υπουργός Ντέιβιντ Ντέιβις.
nt

Ο Ντέιβις, ο οποίος έχει αναλάβει να διαχειριστεί τη διαδικασία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ένωση, τόνισε σε ομιλία του βρετανικό κοινοβούλιο πως αυτή πρόκειται να είναι μια "επίπονη διαδικασία".

Η κυβέρνηση της Βρετανίας έχει βρεθεί υπό πίεση για να δώσει λεπτομερείς απαντήσεις για το πώς σκοπεύει να ενεργοποιήσει την απόφαση αποχώρησης από την ΕΕ, έπειτα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου. Έως τώρα λιγοστές λεπτομέρειες έχουν αποκαλυφθεί.

Ο αρμόδιος υπουργός για το Brexit τόνισε πως η κυβέρνηση θα έχει έτοιμες και ξεκάθαρες κατευθυντήριες γραμμές διαπραγμάτευσης την στιγμή ενεργοποίησης του άρθρου 50. Η ημερομηνία της προσφυγής της χώρας στο εν λόγω άρθρο δεν είναι γνωστή. Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έχει δηλώσει επανειλημμένα πως αυτό δεν θα συμβεί αυτό το χρόνο.

Ο Ντέιβις παράλληλα τόνισε πως η κυβέρνηση πρέπει να πείσει όσους ψήφισαν υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ένωση και στην Άνω και στην Κάτω βουλή ότι το Brexit θα αποφέρει κέρδη για την χώρα.

Επισήμανε επίσης πως δεν είναι "εντελώς σίγουρος" για τον ρόλο που θα διαδραματίσει στις διαπραγματεύσεις ο Γκι Φέρχοφστατ, ο φιλελεύθερος πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου και πολέμιος των ευρωσκεπτικιστών, που όρισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως εκπρόσωπό του στις επικείμενες διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕE.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.