ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στόχος η διάσπαση του μετώπου στα ΜΜΕ

Το Μαξίμου ρίχνει «γέφυρες» προς τους «νόμιμους» καναλάρχες

Αν και οι χθεσινές συναντήσεις του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, με τους δύο εκ των τεσσάρων πλειοδοτών του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες δεν ανακοινώθηκε και προκάλεσε πολλά σενάρια, όσοι γνωρίζουν τον σχεδιασμό του Νίκου Παππά, αλλά και του Αλέξη Τσίπρα δεν έπεσαν από τα σύννεφα.

Ο υπουργός Επικρατείας είδε χθες, σε ξεχωριστές συναντήσεις, τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Γιάννη Αλαφούζο. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ακολουθήσει συνάντηση με τον Θοδωρή Κυριακού του ΑΝΤ1 ενώ τις επόμενες ημέρες, όταν θα έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος του πόθεν έσχες του Ιβάν Σαββίδη και θα έχει καταβάλει τα 20,5 εκατομμύρια ευρώ, τότε θα υπάρξει συνάντηση και με τον τελευταίο εκ των πλειοδοτών.

Συνεννόηση για το νομοσχέδιο

Ο υπουργός Επικρατείας παραμένει στόχος των τηλεοπτικών σταθμών Alpha και STAR, ενώ ακόμη και σταθμοί που αναμένεται να πάρουν άδεια, όπως ο ΣΚΑΪ, συνεχίζουν τις επιθέσεις εναντίον του. Ωστόσο, ο ίδιος, έχοντας την απόλυτη στήριξη του Μεγάρου Μαξίμου, σχεδιάζει τα επόμενα νομοθετικά βήματα που θα πρέπει να γίνουν προκειμένου να «κλειδώσει» το νέο τηλεοπτικό σκηνικό. Ο Νίκος Παππάς αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή είτε νομοσχέδιο, είτε ρυθμίσεις σε μορφή τροπολογιών, με τις οποίες θα διασφαλίζει τους τέσσερις μελλοντικούς καναλάρχες από τυχόν «αθέμιτο ανταγωνισμό», αλλά και από… επίδοξους πειρατές. Και αυτό ακριβώς θέλει να συζητήσει με τους τέσσερις πλειοδότες, προκειμένου αφενός να υπάρξει μία «ανακωχή», αφετέρου να διασπαστεί το μέτωπο στα ΜΜΕ.

Με άλλα λόγια, οι ρυθμίσεις Παππά θα διασφαλίζουν την βιωσιμότητα των τεσσάρων πανελλαδικής εμβέλειας καναλιών, «προστατεύοντάς» τα από «εισβολές» στην πανελλαδική διαφημιστική πίτα, αλλά και στο φάσμα των τηλεοπτικών συχνοτήτων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Επικρατείας αναμένεται να θέσει αριθμητικούς περιορισμούς στην διασύνδεση των περιφερειακών καναλιών, προκειμένου να μην προκύψουν… de facto πανελλαδικά κανάλια. Επί παραδείγματι, κάποιος που θα
έχει αποκτήσει περιφερειακή άδεια Αττικής θα μπορεί να συνάψει συμφωνία αναμετάδοσης προγράμματος μόνο με ένα ακόμη περιφερειακό κανάλι και όχι με περισσότερα. Άρα, ουδείς θα μπορεί να γίνει πανελλαδικός με περιφερειακή άδεια.

Ταυτόχρονα, το Μητρώο Διαφημίσεων που ετοιμάζει ο Νίκος Παππάς αναμένεται να προστατέψει τα έσοδα των καναλιών από διαφημίσεις, καθώς ως τώρα όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα συνομολογούν ότι η «μεσολάβηση» πολλών διαφημιστών είχε ως αποτέλεσμα να φτάνουν στα ταμεία των καναλιών… πολύ λιγότερα χρήματα από αυτά που πλήρωνε ο κάθε διαφημιζόμενος.

Τέλος, ένα ακόμη θέμα που συζητείται αφορά το κατά πόσον η ΕΡΤ θα μετέχει στη διαφημιστική πίτα των πανελλαδικών καναλιών. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του matrix24.gr, στο Μέγαρο Μαξίμου εξετάζεται το ενδεχόμενο να αποσυρθεί από τις διαφημίσεις η ΕΡΤ και να έχει ως μοναδικό έσοδο το ανταποδοτικό τέλος που πληρώνουμε οι πολίτες.

Φυσικά, σε όλα τα παραπάνω θα πρέπει να προστεθεί η ειδική νομοθετική ρύθμιση η οποία θα «αναγκάζει» την DIGEA να μεταδίδει μόνο το σήμα των νομίμως αδειοδοτημένων καναλιών και θα επισύρει πρόστιμα και ποινή φυλάκισης σε βάρος του παρόχου, αν συνεχίσει την αναμετάδοση τυχόν «πειρατών», αλλά και των ίδιων των «πειρατών».

Καναλάρχες δύο ταχυτήτων

Όπως προκύπτει από τα παραπάνω, οι τέσσερις νόμιμοι καναλάρχες προφανώς και δεν έχουν κανέναν λόγο να διαφωνήσουν με τις σχεδιαζόμενες ρυθμίσεις, αφού αυτές θα τους διασφαλίζουν τα έσοδα, αλλά και το φάσμα των συχνοτήτων. Ως εκ τούτου, στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν πως όταν αυτές οι αλλαγές ολοκληρωθούν, τότε τα κανάλια που δεν πήραν άδεια θα συνεχίσουν… μόνα τους τον «ανένδοτο» κατά της κυβέρνησης, αφού οι νέοι καναλάρχες δε θα έχουν κανέναν λόγο να συνεχίσουν την «πολεμική» στάση, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις τηλεοπτικές άδειες. Ταυτόχρονα, η «διάσπαση» του μετώπου σε «καναλάρχες δύο ταχυτήτων» δε θα αποδυναμώσει μόνο τους επίδοξους «πειρατές» και όσους δεν πήραν άδεια, αλλά θα θέσει… σκληρά διλήμματα και στη ΝΔ που θα κληθεί να επιλέξει αν θα ανοίξει πόλεμο με τους νέους πρωταγωνιστές του τηλεοπτικού τοπίου ή αν θα πάει… πάσο, αποδεχόμενη τους καρπούς του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

7 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. ΕΠΙΣΤΟΛΗ -ΚΟΛΑΦΟΣ των τεχνικών ιδιωτικής τηλεόρασης προς Τσίπρα: Γιατί λέτε ψέματα;
  ==================================================================

  Ανοιχτή επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα έστειλε η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ), με αφορμή τα όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
  Στο κείμενο, η Ένωση απευθύνεται με ιδιαίτερα σκληρό ύφος στον πρωθυπουργό, κατηγορώντας τον για μια σειρά από ψεύδη.
  Αναλυτικά η επιστολή προς τον πρωθυπουργό:

  «ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΠΡΑ,
  @Γιατί λέτε ΨΕΜΑΤΑ στον Ελληνικό λαό;
  Γιατί λέτε ΨΕΜΑΤΑ πως οι εργαζόμενοι στα Μ.Μ.Ε. που σε λίγες μέρες θα χάσουν την δουλειά τους ήταν εναντίον άλλων εργαζομένων όταν αυτοί απολύονταν; Είδατε εσείς ποτέ κάποιον τεχνικό, κομμώτρια, τηλεφωνήτρια, καθαρίστρια, ηλεκτρολόγο ή χιλιάδες άλλους εργαζόμενους που δουλεύουν στα κανάλια και που σήμερα ΕΣΕΙΣ απολύετε, να κάνει κάτι τέτοιο;;
  ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΠΡΑ,
  @Γιατί λέτε ΨΕΜΑΤΑ στον Ελληνικό λαό πως ενδιαφέρεστε τάχα για τις 2000 απολύσεις που έγιναν στα Μ.Μ.Ε. στα χρόνια της κρίσης, την ίδια στιγμή που καταρρίπτετε με άνεση αυτό το ρεκόρ απολύοντας 2000 εργαζόμενους μέσα σε μόλις τρεις μήνες;
  @Γιατί λέτε ΨΕΜΑΤΑ στον Ελληνικό λαό πως κερδίζει το δημόσιο με τα 246 εκατομμύρια ευρώ της δημοπρασίας την στιγμή που χάνει πολύ περισσότερα από τα κανάλια που ΕΣΕΙΣ κλείνετε, από φόρους-ασφαλιστικές εισφορές-επιδόματα ανεργίας αλλά και πολλά άλλα εκατομμύρια ευρώ από έμμεσους φόρους αφού πέφτει στα τάρταρα η αγοραστική δύναμη 2000 οικογενειών; Πως γίνεται ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΠΡΑ το δημόσιο συμφέρον να επιτάσσει τις απολύσεις 2000 εργαζομένων; Γιατί όταν σας κάνουν αυτή την ερώτηση δεν απαντάτε ευθέως;
  ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΠΡΑ,
  @Γιατί λέτε ΨΕΜΑΤΑ στον Ελληνικό λαό πως θα δώσετε αυτά τα χρήματα στους οικονομικά αδύναμους αφού και η Κομισιόν αλλά και εσείς ο ίδιος παραδέχεστε πως είναι μνημονιακή υποχρέωση άρα θα πάνε και αυτά να πέσουν στην μαύρη τρύπα του χρέους που δεν λέει ούτε να διαγραφεί αλλά ούτε και να ρυθμιστεί;
  @Γιατί λέτε ΨΕΜΑΤΑ στον Ελληνικό λαό και δεν αναφέρετε πως πυροβολώντας το… «τζάμπα» που λέτε πως πέθανε, σκοτώσατε εν ψυχρώ 2000 εργαζόμενους;
  @ λέτε ΨΕΜΑΤΑ στον Ελληνικό λαό πως ΔΕΝ στήνετε την δική σας διαπλοκή; Πόσα τσαμπιονς λιγκ και πόσα εκατομμύρια ευρώ αξίζουν τα παιδιά και οι οικογένειες 2000 νέων ανέργων ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΠΡΑ;
  @Πόση ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ χρειάζεται ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΠΡΑ για να μας λέτε πως θα κάνετε τα πάντα για να μην χάσει κανείς την δουλειά του και την ίδια στιγμή να μας απολύετε;
  @Γιατί λέτε ΨΕΜΑΤΑ στον Ελληνικό λαό πως 2 και 2 κάνουν… 2; Δεν κλείνουν 2 κανάλια ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΠΡΑ. 4 κλείνουν!!!
  @.Με ποιο ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΠΡΑ παρεμβαίνετε ωμά στο έργο της Δικαιοσύνης και προκαταλαμβάνετε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας: Φοβάστε κάτι ;
  @.Και τέλος με ποιο ΔΙΚΑΙΩΜΑ μας βάζετε απέναντι από τους συναδέλφους μας της ΕΡΤ λέγοντας ΨΕΜΑΤΑ πως δεν τους στηρίξαμε την στιγμή που βρεθήκαμε αμέσως εκεί,, ξενυχτώντας μαζί τους στο ραδιομέγαρο τις ΜΑΥΡΕΣ εκείνες μέρες; 6 συνεχόμενες 24ωρες απεργίες και πολλές άλλες στην συνέχεια. Μαζί τους στις πορείες. Μαζί τους στις διαμαρτυρίες. Μαζί τους παντού!!!
  ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΠΡΑ,
  @.Όσο ταλέντο και να έχει κανείς στα ΨΕΜΑΤΑ είναι αδύνατον να κρύψει μια ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ! Το μαύρο εκείνης της χρονιάς έπεσε στις ψυχές 2500 εργαζομένων. Το δικό σας μαύρο το ρίχνετε στις ψυχές 2000 εργαζομένων. Είναι το ίδιο και το αυτό!
  @.Εσείς όμως δεν είστε ίδιοι με τους προηγούμενους. Διότι οι προηγούμενοι το δικό τους μαύρο δεν το πανηγύρισαν. Εσείς το πανηγυρίζετε κιόλας. Άρα ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ!!!
  ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΚΥΡΙΕ… ΤΣΙΠΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΧΡΩΜΑ ΠΟΥ.. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ!!!
  Υ.Γ. Ποτέ δεν θα φανταζόμασταν πως θα αναγκαζόμασταν να συντάξουμε μια τέτοια ανοιχτή επιστολή για έναν «αριστερό Πρωθυπουργό» μιας «αριστερής κυβέρνησης»!!!».

 2. «Απόπειρα μετάβασης στον ολοκληρωτισμό»
  =================================
  Ένωση νέων δικηγόρων: Ανησυχία για ανατροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος στην Ελλάδα!
  Η Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών εξέδωσε ψήφισμα 7 σημείων που θίγει το σχέδιο για το νέο ασφαλιστικό σύστημα, ζητήματα που απασχολούν την κοινή γνώμη, όπως είναι το μεταναστευτικό πρόβλημα και το κλείσιμο των συνόρων, ενώ δηλώνει την υποστήριξή της στον καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου, Σταύρο Τσακυράκη, στη δικαστική διένεξη με την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου.

  Ειδικότερα, με το ψήφισμά της η Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών:
  «1. Εκφράζει την έντονη θεσμική ανησυχία της για τη διαρκή και εξελισσόμενη δημοκρατική και δικαιοκρατική οπισθοδρόμηση που συντελείται στην Ελλάδα, από φορείς της κρατικής εξουσίας, ιδίως κατά τον τελευταίο χρόνο· και η οποία, σε συνδυασμό με τη διεθνή απομόνωση στην οποία οδηγείται η χώρα, θέτει την εύρυθμη λειτουργία της Ελληνικής Δημοκρατίας υπό αμφισβήτηση.
  2. Επισημαίνει τον άμεσο κίνδυνο ανθρωπιστικής κρίσης, επικράτησης κοινωνικού χάους και αποσταθεροποίησης της χώρας, αν, έστω και τώρα, δεν ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί, με ανθρωπιά και αλληλεγγύη, η πρωτοφανής για την εποχή μας προσφυγική κρίση, ενάντια στην επιχειρούμενη λογική των «κλειστών συνόρων» και της μετατροπής της Ελλάδας σε ένα απέραντο «hot spot».
  3. Θεωρεί ότι κάθε απόπειρα πολιτικού-κυβερνητικού ελέγχου των μέσων ενημέρωσης μέσω του σφετερισμού των συνταγματικών αρμοδιοτήτων του ΕΣΡ, πλήττει απευθείας την πολυφωνία στην ενημέρωση και, συνεπώς, την ελεύθερη λειτουργία του ίδιου του δημοκρατικού πολιτεύματος.
  4. Εκτιμά ότι η μέσω φορολογικών – ασφαλιστικών νόμων εξόντωση του ιδιωτικού τομέα θα έχει ως αποτέλεσμα τη de facto κατάλυση της οικονομικής ελευθερίας, την οικονομική καταστροφή και τη μετέπειτα πλήρη κυριαρχία της κρατικής οικονομίας, με ό,τι αυτό προϋποθέτει και συνεπάγεται.
  5. Κάνει έκκληση στους βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στους δικαστικούς λειτουργούς να εγγυηθούν το σεβασμό και την προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου και των συνταγματικών θεσμών.
  6. Δηλώνει την υποστήριξη της στον καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου, κ. Σταύρο Τσακυράκη, στο πρόσωπο του οποίου διώκεται όχι απλώς το δικαίωμα άσκησης κριτικής σε έναν φορέα κρατικής εξουσίας αλλά ο πυρήνας όλων όσα έχουμε κατακτήσει ως έθνος κατά τους τελευταίους δύο αιώνες.
  7. Καλεί τους Έλληνες δικηγόρους αλλά και όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, φορείς και θεσμούς να επαγρυπνούν και, αν χρειαστεί, να είναι προετοιμασμένοι για να αντισταθούν σε κάθε απόπειρα ή σχεδιασμό «άμεσης» ανατροπής του φιλελεύθερου δημοκρατικού πολιτεύματος ή «σταδιακής» μετάβασης στον ολοκληρωτισμό».

 3. Μετά τον Άκη ΤΡΕΜΟΥΝ όλοι …
  ======================
  Μεγαλοεκδότες, μεγαλοδικηγόροι, μεγαλοδικαστές, μεγαλογιατροί, μεγαλοεργολάβοι, πολιτικοί, μεγαλοδημοσιογράφοι , υπάλληλοι, και όλοι όσοι παρασιτικά και παράνομα παράγουν και αναπαράγουν την διαπλοκή και την φοροδιαφυγή.
  @Όλοι αυτοί κατάλαβαν, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου κτυπά την διαφθορά και την διαπλοκή, με διαρθρωτικές αλλαγές και με νόμους που ΚΑΝΕΙΣ! επί τόσα χρόνια δεν τόλμησε να σκεφτεί και να εφαρμόσει.
  @ Ξέρουν πια, ότι ο Γιώργος και συνεργάτες του, ψήφισαν εκείνους τους νόμους που είναι ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ !!! του αδύναμου Έλληνα. Ψήφισαν νόμους που κανείς κλέφτης του δημοσίου ή, του λαού, δεν μπορεί να ‘’χορτάσει’’ πλέον από τα κλεμμένα !!
  @Όλοι αυτοί οι νόμοι από το 2010, αποτελούν το οπλοστάσιο των διωκτικών αρχών, ώστε μετά τον Άκη και τους άλλους, να πιάσουν αυτούς που θησαυρίζουν ασύστολα και παράνομα , εξάγουν και επενδύουν το ‘’υπερκέρδος’’ και μας… κάνουν μαθήματα ηθικής και πατριδογνωσίας και ..φοροδιαφυγής.
  @ Είμαστε λοιπόν πολλοί δίπλα του, είμαστε μαζί του, στον αγώνα για μια νέα Ελλάδα.
  @Είμαστε δίπλα του ενάντια στους:
  -διαπλεκόμενους υβριστές,
  -τους άθλιους σπεκουλαδόρους,
  -τους πουλημένους δημοσιογράφους,
  -και τους εμπαθείς και αγράμματους εκείνους ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ διαχειριστές του διαδικτύου και νοικιασμένους κομματάρχες των σχολίων της παραπληροφόρησης και της αναντρίας.
  @Όταν ο Γ Παπανδρέου ζητούσε χρόνο …
  Ο Γιώργος Παπανδρέου, όταν ζητούσε χρόνο από τους εταίρους, για να γίνουν οι αλλαγές και οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στο Κράτος, τη διοίκηση, το φορολογικό μηχανισμό και συνεπώς και στήριξη στα δημοσιονομικά μας,
  ενώ βρισκόμασταν ελέω κυβέρνησης Καραμανλή
  απομονωμένοι και ένα βήμα πριν την χρεοκοπία, τότε, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ που γέμιζαν τις πλατείες της «αγανάκτησης», τον κατηγορούσαν ότι συκοφαντεί τη χώρα στο εξωτερικό και την παρουσιάζει ως «διεφθαρμένη».
  @Τελικά:
  Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα,
  που ΟΛΗ η αντιπολίτευση, «κινήθηκε» μέσα στα πλαίσια της Εσχάτης Προδοσίας ! Οι συνέταιροι και απόγονοι του βρώμικου [[89]] ! έδωσαν τα πάντα, προκειμένου να επιτύχουν αυτό που δεν πέτυχαν το 1989.
  @ Είναι πια φανερό ότι όλοι μαζί, συνταξιούχοι κόκκινοι δικαστές, ασύμμετρες και αόρατες δυνάμεις και απειλές, παλιοί και νέοι εφιάλτες, δασκαλεμένοι και «άγουροι», συμμετείχαν στην αποπομπή του Γιώργου Παπανδρέου, ώστε οι νέοι ‘’εξουσιαστές’’ να ξεπουλήσουν την Ελλάδα και τους Έλληνες.
  @Έτσι η δημοκρατία υφίσταται σήμερα το βιασμό της, από τους αιρετούς φασίστες και υπηρέτες ξένων και ντόπιων νταβατζήδων και τραπεζικών παρακυκλωμάτων.
  Η Ελλάδα σήμερα, παρουσιάζει μέσα και έξω την πιο άθλια αντιδημοκρατική και αμοραλιστική εικόνα παράνοιας και συμφερόντων.
  @Η Ελλάδα σήμερα αργοπεθαίνει στα χέρια ‘’μισθωτών’’ πολιτικών και νταβατζήδων της.

 4. Οι 4 Μυστικές συναντήσεις Τσίπρα Ψυχάρη και η ‘’αόρατη’’ διαπλοκή
  =================================================
  Όταν ο Τσιπρας έφτιαχνε καφέ στην διαπλοκή…
  ======================================
  Σκάνδαλο ηθικής τάξεως
  =======================
  Τρια χρόνια πάλευε ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ κατά της διαπλοκής και μαθαίνουμε σήμερα αηδιασμένοι ότι ο Τσίπρας έφτιαχνε μυστικά εσπρέσο στον Σταύρο Ψυχάρη και ζητούσε την υποστήριξη του πιο ιστορικού συγκροτήματος Τύπου. Και ο εκδότης τον βεβαίωνε ότι θα κερδίσει σίγουρα και τις εθνικές εκλογές
  Ο ηγέτης ο εκδότης και… η γάτα των Ιμαλαΐων .
  Ψυχαρης Τσιπρας και 4 μυστικές συναντήσεις!
  Οι μυστικές συναντήσεις, οι φιλικές συζητήσεις και το αίτημα «επωφελούς αλληλοϋποστήριξης» – Το Μέγαρο Μαξίμου κάνει το άσπρο, μαύρο – Τι ανακοινώνει το «Βήμα της Κυριακής» Στην καρδιά του καλοκαιριού του 2014, πίσω από τις ημίκλειστες γρίλιες του παραθύρου ενός κομματικού γραφείου, ένας ανερχόμενος πολιτικός ηγέτης, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μια χώρα της ευρωζώνης, που είχε μόλις κατορθώσει να κερδίσει τις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου 2014 και ετοιμαζόταν να εισέλθει στην τελική ευθεία για τη δημοκρατική… «κατάληψη» της εξουσίας, συζητούσε προβληματισμένος με έναν από τους εξ απορρήτων συνομιλητές του.
  – «Αυτός ο ιστορικός εκδότης ζήτησε πάλι να με συναντήσει. Δέχτηκα, συναντηθήκαμε και μιλήσαμε για όλα».
  – «Και τι σας ζήτησε, κύριε πρόεδρε;».
  – «Το πιστεύεις ότι δεν μου ζήτησε τίποτα; Αντίθετα, του έδωσα εγώ…».
  – «Τι του δώσατε;».
  – «Του είπα πως όταν κερδίσουμε την εξουσία θα του χαρίσω τα δάνεια της εκδοτικής επιχείρησής του και επίσης θα δώσω στον ίδιο ολόκληρο το κανάλι στο οποίο συμμετέχει. Αλλά παρ’ όλα αυτά εξακολουθεί να μη με υποστηρίζει, ούτε με τις εφημερίδες ούτε με το κανάλι του. Τι άλλο να κάνω;».

 5. ΝΒ 12:55 30/09/2016

  Χωρίς το ΕΣΡ, η κυβέρνηση δεν μπορεί να κλείσει τα παλιά κανάλια ούτε να ανοίξει τα νέα

  Την ώρα που και τα γίδια στα βουνιά της Ιθάκης συνειδητοποιούν πόσο πρόχειρα στημένη ήταν η διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, όλα δείχνουν ότι το…μεγάλο γέλιο δεν έχει πέσει ακόμα.
  (…)Από τη στιγμή που οι υπερθεματιστές καταβάλουν τα 82 εκατ. ευρώ, ευλόγως τότε θα αρχίσουν να ασκούν πίεση στην κυβέρνηση να κλείσει όλους εκείνους που δεν έχουν λάβει άδεια. Για να συμβεί όμως κάτι τέτοιο, θα πρέπει η Digea να κατεβάσει τους διακόπτες των Alpha, AΡΤ, Epsilon, Makedonia, Μega και Star. Μόνον η Digea μπορεί να διακόψει την εκπομπή τους και για να το πράξει αυτό θα πρέπει, είτε τα έξι κανάλια να μην εκπληρώσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις προς την ίδια, είτε να υπάρξει εντολή από την ΕΕΤΤ.
  Η ΕΕΤΤ, όμως, θα πρέπει να λάβει σχετική εντολή. Μια τέτοια εντολή μπορεί να δεχθεί μόνον από τις διωκτικές αρχές της χώρας, π.χ. ότι συντελείται κάποια εγκληματική ενέργεια (που στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό δεν ισχύει), είτε από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), που κατά το Σύνταγμα της χώρας διαθέτει τη σχετική αρμοδιότητα.
  Ωστόσο το ΕΣΡ σήμερα δεν υφίσταται. Και όσο αυτό συμβαίνει, η κυβέρνηση πρακτικά δεν έχει άλλο (νόμιμο) εργαλείο εφαρμογής των αποφάσεών της. Αυτό φάνηκε να συνειδητοποιούν μετά τον διαγωνισμό η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, οι οποίοι τώρα δείχνουν όψιμο ενδιαφέρον για τη στελέχωση του ΕΣΡ.
  Μάλιστα, στο υπουργείο Επικρατείας συνειδητοποίησαν ότι χρειάζεται το ΕΣΡ και για έναν επιπλέον λόγο: οι τέσσερις υπερθεματιστές δεν μπορούν να εκπέμψουν το πρόγραμμά τους, παρά μόνον έπειτα από έγκρισή του από το ΕΣΡ.
  Αυτό προβλέπεται όχι στο Σύνταγμα ή στους νόμους της χώρας, αλλά στην προκήρυξη του διαγωνισμού των τεσσάρων αδειών που συνέταξε το ίδιο το υπουργείο Επικρατείας και η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας(…)
  Κοινώς, αν τα κόμματα της Αντιπολίτευσης αρνηθούν να συνδράμουν στη σύσταση του ΕΣΡ, τότε όλη η διαδικασία θα τιναχθεί στον αέρα, εκτός κι αν η κυβέρνηση επιλέξει ξανά τον δρόμο της βίαιης καταστρατήγησης του Συντάγματος…

  • Σας μιλούν τα Τίρανα….

   ΤΟ ΛΙΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙ …ΓΛΑΣΤΡΕΣ ΤΗΣ ‘’ΕΡΤ’’ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ…

   Δια στόματος των επιλεγμένων ‘’αριστερών’’ ..ειδημόνων γραφιάδων, επιχειρείται, μία πρωτόγνωρη δημοσιογραφική απάτη:
   Η ‘’ΕΡΤ’’αποδεικνύει και αποδεικνύεται ΠΩΣ(?) ο ΣΥΡΙΖΑ εννοεί το σύστημα της ΝΕΑΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ. Ο υπεύθυνος της εκπομπής επιλέγει καλεσμένους και ερωτήσεις που υποβάλλει δήθεν ..αυθόρμητα, όπως δήθεν ..αυθόρμητα αυτοί απαντούν πάντοτε ‘’αριστερά’’, προβοκατόρικα , σταλινικά και διεστραμμένα.
   Έτσι ο τηλεθεατής ‘’δέχεται’’ την προκατασκευασμένη ‘’αριστερή’’ παραπληροφόρηση ως ατομική γνώμη του …καλεσμένου, ενώ ο υπεύθυνος ‘’αριστερός’’ της εκπομπής, προσποιείται ότι αποδέχεται την..γνώμη του ομοϊδεάτη του δημ(ι)οσογράφου ή , και ειδήμονα ..πανεπιστημιακού φερεφώνου.
   Η..ΝΕΑ «ΕΡT των Συριζαίων» ψηφοφόρων και ..αγωνιστών, είναι η πιο τρανή απόδειξη της νέας ‘’εκλεπτυσμένης’’ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΤΙΡΑΝΩΝ που θέλει και ετοιμάζει να γενικεύσει ο Αλέξης της χουντοανατροφής : ( Σας μιλούν τα Τίρανα, η φωνή της πλέριας γνώσης και της καθάριας κατανόησης) που και Η ‘’ΕΡΤ’’αυτή, 24 ώρες συνέχεια, κάνει ‘’πλύση’’ εγκεφάλου στην προσπάθεια να μη φανεί ο Αλέξης, σαν ο ‘’ΗΛΙΘΙΟΣ’’ των Ευρωπαίων…και να θάψουν την αλήθεια, την ανικανότητα, το κακούργημα εις βάρος των παιδιών μας.
   Παραμορφώνει και ‘’ωραιοποιεί’’ κάθε ψευτιά, κάθε αποτυχία , κάθε αλήθεια παραμορφώνεται από την Σταλινική προπαγάνδα και προσποίηση της ανύπαρκτης δημοκρατίας και των πολλών καταστρατηγήσεων του συντάγματος , με αιχμή του δόρατος τον ‘’διορισμένο’’ Πάκη ! τον ακροδεξιό συκοφάντη, ψεύτη ,μπουρδολόγο και φοροφυγά συγκυβερνήτη του και πρώην κολλητό και υπουργό της καραμαλήτικης κλίκας?
   Ποιος λοιπόν θα ‘’αγοράσει’’ προνομιακή συχνότητα και σε ποιον θα ..τύχει ο λαχνός της ακροδεξιο-αριστερής εύνοιας και προτίμησης.
   Ποιος θα γίνει ‘’ιδιοκτήτης’’ της νέας Σταλινικής θηριωδίας της ελεγχόμενης πληροφόρησης και παραπληροφόρησης και δεν θα ‘’ανταποδώσει’’ το ΣΥΡΙΖΑΝΕΛικο δώρο με κάθε ‘’κυβερνητικό’’ αντίδωρο τρόπο και επιθυμία?
   *Ποιος μπορεί πλέον, να πιστέψει Τσίπρα και ..Παπάδες ‘’αδόξαστους’’?

 6. ΜΕΤΑ ΤΟ ΗΛΙΘΙΟΣ ΤΟΥ ΣΟΪΜΠΛΕ Η ΖΩΗ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΞΕΥΤΙΛΙΣΜΕΝΟ
  ——————————————————————————————————–
  Μετά το «ηλίθιος» του Σόιμπλε η Die Welt χαρακτήρισε τον Τσίπρα «περίγελο» του Νταβός
  Μετά το «ηλίθιος» του Σόιμπλε η Die Welt χαρακτήρισε τον Τσίπρα «περίγελο» του Νταβός
  @ Δεν έφτανε το “stupid” του Σόιμπλε για τον Αλέξη Τσίπρα, τώρα έρχεται και η γερμανική εφημερίδα Die Welt, η οποία σε άρθρο της, χαρακτηρίζει τον Πρωθυπουργό «περίγελο του Νταβός».Η γερμανική εφημερίδα ασκεί σκληρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα για την εμφάνισή του σε πάνελ του οικονομικού φόρουμ και αναφέρει χαρακτηριστικά πως ο Έλληνας πρωθυπουργός έδωσε την εντύπωση ενός «ξεροκέφαλου» ηγέτη που δεν έχει αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης.
  @Το άρθρο τιτλοφορείται «Πώς ο Αλέξης Τσίπρας έγινε περίγελος του Νταβός», και στον υπότιτλό του σχολιάζεται με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο η «μονομαχία» του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Ο Έλληνας πρωθυπουργός εξετέθη με την ελλιπή κατανόηση των οικονομικών όρων και την κατά μέτωπο επίθεση στον κ. Σόιμπλε, ο οποίος, όμως, πέρασε στην αντεπίθεση επιδέξια» γράφει ο υπότιτλος του δημοσιεύματος.
  Την ίδια ώρα, το άρθρο αναφέρει ότι ο κ. Τσίπρας παίζει «δευτερεύοντα ρόλο» και πως είναι ένας «ισχυρογνώμων πρωθυπουργός που δεν είναι σε θέση να βγάλει την χρεωμένη του χώρα από την κρίση».
  Τονίζεται δε, ότι αυτή την περίοδο, η Ευρώπη έχει εντελώς διαφορετικά προβλήματα. Μάλιστα, σχολιάζει δηκτικά την έκκληση του Αλέξη Τσίπρα για ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στο θέμα του προσφυγικού, μεταφράζοντας αυθαίρετα το σχόλιο του πρωθυπουργού σε «περισσότερα χρήματα για την καταχρεωμένη χώρα του».

  Ζωή Ξεφτιλισμένος ο Τσίπρας!
  ========================
  Σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου με αφορμή την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ.
  Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» η πρώην πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε εξευτελισμένο τον πρωθυπουργό.
  @«Εγώ ξέρω ότι οι άνθρωποι που έχουν τιμή και αξιοπρέπεια δεν λένε άλλα και πιστεύουν άλλα. Άκουγα τις προάλλες τον λόγο του κ.Τσίπρα όταν πήγε στην ΕΥΔΑΠ που έλεγε θα περάσουν πάνω από τα πτώματά μας αυτοί που θέλουν να ιδιωτικοποιήσουν την ΕΥΔΑΠ.
  @Όταν το έχεις πει αυτό, ε, πρέπει πραγματικά, να είσαι εντελώς ξεφτιλισμένος. Δεν μπορώ να πω άλλη λέξη για να φτάνεις να υπογράφεις την ιδιωτικοποίηση αυτή. Δεν μπορώ να πω άλλη λέξη», είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.
  «Δεν πίστεψα ποτέ ότι δεν μπορούμε να το κάνουμε, ούτε τώρα αποδέχομαι βέβαια το παραμύθι που λέει: «το καημένο το παιδί, τόσο μπορούσε. Δεν μπόραγε, όπως λέμε», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναφερόμενη στον Αλέξη Τσίπρα.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.