ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το νέο διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας

Πρόεδρος της Attica Bank ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης

Σε συνεννόηση με την Τράπεζα της Ελλάδος, συνεχίζεται απρόσκοπτα η συναλλακτική δραστηριότητα, η εκπλήρωση όλων των υποχρεώσεων της Attica Bank και η αδιάκοπη και εύρυθμη λειτουργία της αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της τράπεζας με αφορμή δημοσιεύματα.
roymeliotis

Όπως αναγράφεται και στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Attica Bank στις 27/7/2016, η τράπεζα βρίσκεται σε διαδικασία αναδιοργάνωσης και η διοίκησή της επιμελείται της πλήρους συμμόρφωσης με τα ευρήματα του ελέγχου που διενεργήθηκε από μεικτό κλιμάκιο της ΕΚΤ (SSM) και της ΤτΕ.

Σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας προέβη στην ανασύνθεση του, ώστε αυτή να συμβαδίζει πλήρως με τις αρχές της χρηστής εταιρικής διακυβέρνησης, γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει στην άρση της προσωρινής απαγόρευσης της χορήγησης νέων δανείων και πιστώσεων που έχει αποφασιστεί από την ΤτΕ.

Μετά τη σημερινή του ανασύνθεση και την παραίτηση της Άννας Πουσκούρη, έως σήμερα μη εκτελεστικού μέλους, το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας έχει ως εξής:

- Παναγιώτης Ρουμελιώτης του Βασιλείου, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, μη εκτελεστικό μέλος.

- Κωνσταντίνος Μακέδος του Γεωργίου, αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, μη εκτελεστικό μέλος.

- Αθανάσιος Τσάδαρης του Χρήστου, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος.

- Ιωάννης Τσακιράκης του Εμμανουήλ, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος.

- Γεράσιμος Σαπουντζόγλου του Γεωργίου, μη εκτελεστικό μέλος.

- Γεώργιος Παναγιώτου του Νικολάου, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.

- Γεώργιος Βλαχάκης του Ηρακλή, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.

- Ιωάννης Κυριακόπουλος του Δαμασκηνού, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.

- Ιωάννης Μαρμαγγιόλης του Σπυρίδωνος, μη εκτελεστικό μέλος.

- Δημήτριος Τζαννίνης του Γεωργίου, μη εκτελεστικό μέλος.

- Στεφανία Γεωργακάκου - Κουτσονίκου του Στυλιανού, μη εκτελεστικό, πρόσθετο μέλος δυνάμει των διατάξεων του Ν.3723/2008.

Υπενθυμίζεται ότι στις 20 Σεπτεμβρίου 2016 πρόκειται να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της τράπεζας, όπου αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις αναφορικά με τη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου.

Παράλληλα, η Τράπεζα έχει δρομολογήσει τις διαδικασίες συγκέντρωσης των 70 εκατ. ευρώ για την κάλυψη του δυσμενούς σεναρίου της τελευταίας αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της, γεγονός που θα ενισχύσει περαιτέρω τους κεφαλαιακούς δείκτες της.

Η Attica Bank ενημερώνει επίσης ότι, ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας CET 1 της τράπεζας, βάσει των πλέον πρόσφατων δημοσιευμένων στοιχείων της, διαμορφώνεται σε 17,64%.

Διευκρινίζεται τέλος, ότι στην τράπεζα δεν υφίστανται εκκρεμότητες ούτε αιτήματα για νέα, σημαντικά δάνεια και πιστώσεις.

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Εδώ ανατρέπεται ο κανόνας .
  Μερικοί -μερικοί αγάπησαν και την προδοσία και τον Προδότη .

 2. NMan. 20:42 16/09/2016

  ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ !…

  ΘΥΜΑΣΑΙ ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΠΡΑ ΤΟΝ..ΤΙΤΑΝΙΚΟ???

  ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ !!!!!

  Ποιος «Τιτανικός»; Ένα σαπιοκάραβο ήταν (και παραμένει) η ελληνική οικονομία. «Έμπασε νερά», κινδύνευσε (και κινδυνεύει) με καταβύθιση όχι από τη σύγκρουση με το παγόβουνο της κρίσης αλλά μόνο και μόνο από τα απόνερά του.
  Από τότε μέχρι και πρότινος το παντελώς ανίκανο πολιτικό πλήρωμα επιμένει πως δεν φταίει το σαπιοκάραβο αλλά το… παγόβουνο. Οι ξένοι, το Μνημόνιο και οι διαχειριστές του.

  Όπως συνηθίζεται στην Ελλάδα βγήκαν πάλι από τα ντουλάπια οι σκελετοί του εσωτερικού και εξωτερικού εχθρού. Όχι χωρίς υστεροβουλία και ιδιοτελείς σκοπιμότητες.

  Όταν, άκων, ο Γ. Παπανδρέου υποχρεώθηκε στην υπογραφή του Μνημονίου υπό την εφιαλτική απειλή της χρεοκοπίας -άλλες είναι οι ευθύνες του- το σύνολο των κομμάτων είδε σε αυτή την επιλογή όχι την ευκαιρία του (ετεροχρονισμένου) εκσυγχρονισμού του κράτους αλλά την ευκαιρία της Μεγάλης Αρπαχτής .

  Τα κόμματα μετεξελίχθηκαν αίφνης σε εκκλησίες του ελέους για να «γιάνουν» τον πόνο τους παντοειδείς κατατρεγμένοι.

  Άλλοι στην Παναγιά την Παρηγορήτρα της Ν.Δ., άλλοι στη Γλυκοφιλούσα του ΣΥΡΙΖΑ, αργότερα στην Ελεούσα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» και την Πατριδοκαπηλούσα της Χρυσής Αυγής.

  Το «αντιμνημονιακό » μέτωπο έγινε η κολυμπήθρα του Σιλωάμ που έδινε άφεση αμαρτιών σε «ενεργητικούς» και «παθητικούς» αρχιτέκτονες του αδηφάγου κράτους, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για δεκαετίες ολόκληρες ως εργαλείο προς άγραν κομματικής πελατείας.

  Και ας υπήρξε «τιμωρός» του κόσμου της εργασίας και της υγιούς επιχειρηματικότητας.

 3. Τσίπρας : Μονόδρομος προς την κόλαση το μνημόνιο

  Δημοσιεύθηκε: 21 Δεκεμβρίου 2011,

  Μονόδρομο προς την κόλαση χαρακτήρισε το μνημόνιο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Real. Δεν υπάρχει νομίζω κανένας σοβαρός άνθρωπος σε αυτή τη χώρα -παρά μονάχα κάποιοι πολιτικοί απατεώνες ή οικονομικοί δολοφόνοι, ενδεχομένως, κάποιοι οι οποίοι έχουν συγκεκριμένα συμφέροντα, εννοώ- που να μην λέει ότι απέτυχε αυτή η συνταγή, τόνισε ο κ. Τσίπρας.
  ΣΥΡΙΖΑ

  Ανέφερε ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι μνημονιακή και σκοπό έχει να επιβάλλει τους όρους που θέτουν οι δανειστές μας, ενώ σημείωσε ότι ένας από τους τρόπους μακροημέρευσης της κυβέρνησης είναι οι διαδικασίες διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ.
  Σε ότι αφορά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Αν υπήρχε μία αριστερή κυβέρνηση, στο δίλημμα: μισθοί ή υποχρεώσεις στους δανειστές, θα επέλεγε την καταβολή των μισθών», είπε χαρακτηριστικά.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.