ΚΟΣΜΟΣ

Τον πυροβόλησαν μπροστά στο σπίτι του

Τουρκία: Δολοφόνησαν στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος

Ένας πολιτευτής του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) της Τουρκίας πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε σήμερα μπροστά στο σπίτι του, στην περιοχή Σεμντινλί της επαρχίας Χακάρι, οι κάτοικοι της οποίας είναι στη μεγάλη τους πλειοψηφία Κούρδοι.

Ο Αχμέτ Μπουντάκ ήταν υποψήφιος με το AKP στις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου, όμως δεν εξελέγη στο κοινοβούλιο. Σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, δολοφονήθηκε έξω από την κατοικία του στο Σεμντινλί, κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράν και το Ιράκ.

Η εκτέλεση του Μπουντάκ σημειώνεται μόλις δύο ημέρες αφότου το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) εξαπέλυσε μια επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στη γειτονική πόλη Βαν, κοντά στα γραφεία του ΑΚΡ, τραυματίζοντας τουλάχιστον 50 ανθρώπους. Το PKK ανακοίνωσε ότι αφορμή για την επιχείρηση αυτή ήταν εν μέρει η απόφαση της κυβέρνησης να απομακρύνει από τα καθήκοντά τους τους Κούρδους δημάρχους 24 πόλεων.

Η δολοφονία του Μπουντάκ είναι η δεύτερη στελέχους του ΑΚΡ τους τελευταίους μήνες. Τον Αύγουστο, στη γειτονική επαρχία Σιρνάκ, άνδρες του PKK απήγαγαν και σκότωσαν τον επικεφαλής ενός τοπικού παραρτήματος της νεολαίας του κυβερνώντος κόμματος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.