ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Το Υπερταμείο ήταν ένας συμβιβασμός»

Τσακαλώτος: Όσο είμαι υπουργός το νερό δεν θα ιδιωτικοποιηθεί

«Όσο είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και εγώ υπουργός, δεν θα ιδιωτικοποιηθεί η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ», ισχυρίστηκε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.
tsakalotos

Εξηγώντας πως, έτσι όπως έχει διατυπωθεί η ρύθμιση για την ένταξη των ΔΕΚΟ στο Υπερταμείο, προϋπόθεση για κάθε ιδιωτικοποίηση είναι να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης, ο κ. Τσακαλώτος, δήλωσε «τέτοια γνώμη δεν θα υπάρξει».

Κατά την τοποθέτησή του στην συνεδρίαση των συναρμόδιων Επιτροπών, επί του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα διαρθρωτικά μέτρα, ο υπουργός Οικονομικών, διεμήνυσε προς την αξιωματική αντιπολίτευση, «αν εσείς θέλετε μετά να ιδιωτικοποιήσετε πάρτε την ευθύνη», ξεκαθαρίζοντας: «Έτσι όπως έχουμε φτιάξει τον νόμο, πρέπει να συμφωνήσουμε εμείς. Και αυτό δεν θα συμβεί».

Ο κ. Τσακαλώτος πάντως εξήγησε, πως δεν επιβάλλεται η ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ που εντάσσονται στο Υπερταμείο, όμως δεν αποκλείεται. «Δεν ήταν σωστό αυτό που λέει ο εισηγητής της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ότι βάζουμε στο Ταμείο εννέα ΔΕΚΟ για να πάνε για ιδιωτικοποίηση. Δεν είναι για ιδιωτικοποίηση, αλλά δεν αποκλείεται» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως την σωστή εκδοχή της συγκεκριμένης ρύθμισης έχει αποδώσει ο 'Αδωνις Γεωργιάδης (σ.σ. ο οποίος μίλησε για εν δυνάμει ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ που εντάσσονται στο Υπερταμείο).

«Το Υπερταμείο ήταν ένας συμβιβασμός. Δεν το κρύψαμε ποτέ. Μας δημιουργεί προβλήματα. Όμως είναι στο χέρι μας να το μετατρέψουμε σε ένα εργαλείο αναδιάρθρωσης των ΔΕΚΟ, η οποία δεν έγινε ποτέ από τις προηγούμενες κυβερνήσεις» υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών προσθέτοντας «Εμείς λέμε «κάθε εμπόδιο για καλό» και θα προσπαθήσουμε μέσα από αυτό τον θεσμό, να πετύχουμε να αναδιαρθρώσουμε αυτές τις επιχειρήσεις και να αυξήσουμε την αξία τους». «Πρέπει να κοπεί η πολιτική παρέμβαση με την κακή έννοια, και να κρατήσουμε την πολιτική παρέμβαση, τον συντονισμό δηλαδή για το στρατηγικό σχέδιο της κυβέρνησης. Αυτό θέλουμε εμείς στο Ταμείο» κατέληξε ο κ. Τσακαλώτος. Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών, επεσήμανε πως «δεν έχουμε όλες τις λύσεις αλλά έχουμε καλές ιδέες» και κάλεσε την αντιπολίτευση να συνεισφέρει με ιδέες «ώστε να αποφύγουμε τις ιδιωτικοποιήσεις».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. O υπουργός Οικονομικών, κ. ΤΣακαλωτος, επεσήμανε χθές στη Βουλή πως «δεν έχουμε όλες τις λύσεις αλλά έχουμε καλές ιδέες» και κάλεσε την αντιπολίτευση να συνεισφέρει με ιδέες «ώστε να αποφύγουμε τις ιδιωτικοποιήσεις

  Μια απο αυτές » τις καλές ιδέες της κυβερνησης » είναι Η πρόθεση της να δημιουργήσει θέσεις διοικητικών γραμματέων και αναπληρωτών τους στους δήμους και τις περιφέρειες, ώστε να τοποθετήσει πρόσωπα ελεγχόμενα από την κεντρική εξουσία στην κορυφή της διοικητικής ιεραρχίας των ΟΤΑ.
  Αυτή η «καλή ιδέα » της κυβερνηςης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι απαράδεκτη γιά καθε προοδευτικό δημοκράτη και παραπέμπει στις εποχές του δεξιού κρατικού πατερναλισμού.
  Η ακύρωςη του νόμου για το σχεδιο Καλλικράτη που προσέφερε και προσφέρει πρόοδο και οικονομική ανακούφιση , καθώς και σίγουρη απαγκίστρωση απο τα ρουσφέτια και τις αυθαιρεσίες του παρελθόντος μας. Ενος παρελθόντος που μας εφεραν την πτωχευση και τα μνημόνια .

  Ειναι απαράδεκτη μιά τέτοια οπισθοδρομική , όπως ηταν και ειναι η ακύρωςης και η χαλάρωσης των Νόμων για την ανώτερη παιδεία της Διανμαντοπούλου , της Διαύγειας του Ραγκούση….
  Αυτά ειναι μερικά από τα καμώματα της διακυβέρνησης των αριςτεροδεξιοφαςιςτών της εποχής μας Τσίπρα , Καμμένου, Παππά , Φλαμπουράρη και Γεροβασίλη ,που νομίζουν, οτι ο Λεβέντης ειναι ικανός να τουςσώσει απο τον βάραθρο της Ελληνικής κοινής γνώμης… Η των εξετάσεων που δίνουν προς τους δανειστές μας. Και να έλεγε κανείς οτι θα απαιτούσαν απεξάρτηση απο αυτούς , οπως έταζαν στους αριστερόστροφου και αντιμνημονιακούς η αντι ευρωπαϊστές των οποίων έκλεψαν την ψήφο.Όπως τους » έσωσε » η επέμβαση Καλογριτσα στον «πόλεμο » και μάλον την Ειρήνη τους με την διαπλοκή και τις συχνότητες !

  Εν κατακλείδι ,δεν μπορεί κανείς δημοκρατικός και προοδευτικός πολίτης, κανένα αιρετό όργανο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να αποδεχτεί μια τέτοια οπισθοδρόμηση που επιστρέφει έναν γνήσιο θεσμό της Δημοκρατίας σε εποχές σκληρής συντηρητικής διακυβέρνησης.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.