ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε ιδιωτικοποιήσεις»

Τσακαλώτος: Το Υπερταμείο δεν είναι σαν το ΤΑΙΠΕΔ

Στοίχημα χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, τη στρατηγική αναδιάρθρωση των επιχειρήσεων που εντάσσονται στο λεγόμενο Υπερταμείο και τη σύνδεσή τους με την αναπτυξιακή και κλαδική πολιτική.
tsak

Ο υπουργός Οικονομικών, σχολιάζοντας τα πυρά που δέχεται η κυβέρνηση για το Υπερταμείο, κατήγγειλε εκστρατεία ψεύδους και υπογράμμισε πως από πουθενά δεν προκύπτει η υποχρέωση ιδιωτικοποιήσεων.

«Δεν είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε ιδιωτικοποιήσεις. Δεν χρειάζεται να είναι σαν το ΤΑΙΠΕΔ και δεν είναι σαν το ΤΑΙΠΕΔ», είπε χαρακτηριστικά και επεσήμανε ότι σε αυτό το Ταμείο «δεν υπάρχει επιτροπεία, δεν υπάρχει υποθήκευση όλης της περιουσίας, μοναδικός μέτοχος είναι το ελληνικό Δημόσιο, οι μετοχές δεν μεταβιβάζονται, οι μετοχές δεν μπορεί να κατασχεθούν».

Επίσης, ανέφερε ότι οι μεγάλες ιδιωτικοποιήσεις πρέπει να περάσουν από το υπουργείο Οικονομικών, και ο υπουργός Οικονομικών πρέπει να δεχθεί την κάθε μεγάλη ιδιωτικοποίηση. «Είναι προφανές σε εμένα ότι εάν έρθει μία πολύ νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση, μία κυβέρνηση Θάτσερ- και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάντα αυτό πρεσβεύει: τον νεοφιλελευθερισμό σε ακραία περίπτωση- τότε μπορούν προφανώς να γίνουν περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις. Θα μπορούσαν να γίνουν και χωρίς να είναι στο Ταμείο», υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Τσακαλώτος αναγνώρισε ότι η υπαγωγή των επιχειρήσεων στο Ταμείο ήταν αποτέλεσμα συμβιβασμού. Σημείωσε, όμως, ότι το Υπερταμείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μπορούν να γίνουν αναδιαρθρώσεις σε αυτές τις επιχειρήσεις και να συνδεθούν με την αναπτυξιακή και κλαδική πολιτική, για να λειτουργήσουν αυτές οι επιχειρήσεις προς όφελος του λαού και της χώρας, χωρίς εκποίηση, χωρίς ιδιωτικοποίηση.

Ταυτόχρονα, χαρακτήρισε ψευδή και τα όσα ισχυρίζονται στελέχη της ΝΔ, ότι πάλι υπάρχουν καθυστερήσεις του προγράμματος ή ότι «η οικονομία βυθίζεται». «Θα έχουμε τρία συνεχόμενα τρίμηνα με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, γιατί δεν βλέπετε ότι ενώ θα ήμασταν -700 στα έσοδα, τελικά είμαστε στα +300;», αναρωτήθηκε ο κ. Τσακαλώτος και επανέλαβε ότι δεν θα ενεργοποιηθεί ο κόφτης, καλώντας, μάλιστα, τη ΝΔ να αναρωτηθεί γιατί εκείνη δεν κατάφερνε να βελτιώσει την εισπραξιμότητα του ΦΠΑ και να είναι πρώτη η Μύκονος, δεύτερη η Ρόδος και Τρίτη η Σαντορίνη, όπως συνέβη φέτος στα έσοδα από ΦΠΑ.

Επίσης, επεσήμανε ότι η σημερινή κυβέρνηση φτιάχνει μία σχέση με τις ΔΕΚΟ και τη δημόσια διοίκηση, που σταματάει το πελατειακό κράτος και το ρουσφέτι και συντονίζεται με τις πραγματικές ανάγκες της οικονομίας, με κοινωνική, μάλιστα, λογοδοσία.

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Ειναι τελείως ανυπόφορο να αναλογίζεται κανείς , οτι Διασυρόμεθα τόσο χαμηλά από εναν υπουργό οικονομικών με δόγματα και δοσοληψιες των κομμουνιστικών περασμένων αρχών, μεσα στην ιδια την καπιταλιστική του πρακτική και πειθήνια εφαρμογή της παγκοσμιοποίησης .
  Από την άλλη , τον άνθρωπο που έσωσε την οικονομία μας για να μπορεί ο Ευκλείδης σημερα να μαθαίνει τα Ελληνικά του και να εξαςκεί τις αποτυχημένες του θεωρείες με τα παχιά του λόγια από βήματος της Βουλής μάλιστα , τον εγκαλέσουμε σε ειδικό δικαστήριο.
  Ο ιστορικός του μέλλοντος θα μας εγκαλέσει, γιατί ανεχόμεθα τον Ευλείδη και σκάψαμε μόνοι μας τον λάκκο που θα μας θάψει !

 2. ΝΜan. 0:01 28/09/2016

  Κων. Μητσοτάκης: Ποιος θα θυμάται σε λίγο τι λέμε σήμερα?
  ===================================================
  Τσίπρας: Δεν είμαστε εντολοδόχοι του παρελθόντος δεν είμαστε διαχειριστές των μνημονίων

  ‘’Καβάλησαν’’ το τρένο της άγνοιας, του θράσους και με οδηγό ‘’άγνωστους’’ καθοδηγητές και ‘’αιμοδότες’’ , πίστεψαν πως έγιναν ..άντρες και ..πολιτικοί τα χθεσινά παιδία, που το μόνο που ήξεραν ήταν: Καφέ- Καφενέ- μαμ- και νάνι.
  Άνοιξαν το στόμα τους και ΔΕΝ ήξεραν τι έλεγαν. Προκάλεσαν όλη την Ευρώπη και ειδικά την Γερμανία. Ίσως το γαλλικό ‘’πρακτοριλίκι ’’ έτσι να τους είχε παροτρύνει.
  Πίστευαν, ότι ο ανόητος ψεύτης και συκοφάντης ακροδεξιός καΜένος εντελώς, θα μπορούσε να κάνει ‘’χρήση’’ του ειδικού Γαλλικού ..προνομίου της εποχής των Σαρκοζίδων.
  Ο πρόεδρος της ομάδας των σχολικών παραμυθιών καθοδηγούμενος, πίστεψε πως ‘’κοιτώντας’’ στον καθρέφτη και αντιγράφοντας ..κινήσεις θα γινόταν πολιτικός.
  ‘’Μοιάζει’’ του Ανδρέα, έλεγαν κρυφά και μουλωχτά οι ‘’τοιχογλύφτες’’ πρώην κουκουλοφόροι, θέλοντας να ‘’κλέψουν’’ τέχνη και δύναμη πολιτική.
  Ξεκίνησαν βάζοντας ’’κόκκινες’’ γραμμές σαν τους εχθρούς του Χριστιανισμού, οι άθεοι νομίζοντας ότι το..μπόϊ τους ήταν αρκετό. Δεν ήξεραν όμως ότι ήταν η ..σκιά τους.
  Μιλώντας για τις «κόκκινες γραμμές» στην διαπραγμάτευση, ο Τσίπρας τόνισε ότι «δεν είναι μόνο της Ελλάδας, αλλά και όλης της δημοκρατικής Ευρώπης». «Δεν δίνουμε έναν αγώνα μόνο στο όνομα του ελληνικού λαού, αλλά και στο όνομα όλων των λαών της Ευρώπης», υπογράμμισε για να αναφερθεί κατόπιν στις αξίες του Διαφωτισμού. Σύμφωνα με… τον πρωθυπουργό τον αγώνα για λύση απέναντι στη λιτότητα που διεξάγει η κυβέρνηση, βλέπουν οι και υπόλοιποι λαοί σαν λύση και για τους ίδιους.
  «Δεν είμαστε εντολοδόχοι του παρελθόντος, δεν είμαστε διαχειριστές των μνημονίων. Η σωτηρία δεν έρχεται παρατείνοντας το λάθος, όπως μας ζητούν κάποιοι δανειστές», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
  «Τους απαντάμε «δεν βιαζόμαστε, δεν συμβιβαζόμαστε», εργαζόμαστε σκληρά για μια έντιμη συμφωνία.
  Δηλαδή μια συμφωνία χωρίς τη λιτότητα, χωρίς το μνημόνιο, χωρίς την τοξική
  παρουσία της τρόικα. Οτιδήποτε άλλο δεν είναι συμφωνία, είναι παράδοση, είναι ολοκλήρωση της ευθανασίας της…

 3. ΕΚΤΕΛΟΥΣΑΝ ΕΝΤΟΛΕΣ…

  Εκτελούσαν εντολές Καραμανλής και Σαμαράς για να οδηγηθούμε στα μνημόνια(???)

  Σύμφωνα με τα πλέον επίσημα στοιχεία, οι Ευρωπαίοι από το 2006, είχαν αρχίσει να πιέζουν τον Καραμανλή, για αλλαγή πορείας, εφαρμογή ΝΕΩΝ μέτρων, ώστε να σταματήσει ο κατήφορος που οδηγούσε στη χρεοκοπία. Αν λοιπόν δεν προσφεύγαμε στο μνημόνιο και οι δανειστές μας , όπως ΗΔΗ είχε γίνει από τον Αύγουστο του 2009, δεν μας δάνειζαν, όπως και έγινε, θα είχαμε πτωχεύσει ναι ΄η, όχι;

  Ποια άλλη λύση θα μπορούσε να μας σώσει, αφού ΗΔΗ το ετήσιο έλλειμμα ξεπερνούσε τα 35 ΔΙΣ ευρώ ???
  Ποια άλλη λύση θα μπορούσε να μας σώσει, όταν ο Καραμανλής και Σαμαράς περίμεναν την χρεοκοπία, αφού γνώριζαν πολύ καθαρά τα χάλια της οικονομίας και την ΑΜΕΛΕΙΑ- ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ να ενεργήσουν πιο νωρίς και πιο αποτελεσματικά???

  Χρεοκοπήσαμε για να πτωχεύσει η Ελλάδα στα …χέρια του Παπανδρέου?
  Εκτελούσαν εντολές για να οδηγηθούμε στα μνημόνια(???)
  Αν αυτό δεν είναι εσχάτη προδοσία, τότε ποια είναι?
  Που είναι η Δικαιοσύνη?

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.