ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο πρωθυπουργός μετά τη μίνι Σύνοδο της Βιέννης

Tσίπρας: Να υπάρχει διαμερισμός της ευθύνης και των βαρών στο προσφυγικό

«Η προσφυγική κρίση είναι παγκόσμια και ευρωπαϊκή κρίση και η Ευρώπη δεν μπορεί να την αντιμετωπίζει αποσπασματικά με αναφορά μονάχα στην χώρα πρώτης υποδοχής και στις χώρες εισόδου, αλλά πρέπει ως ένα κοινό πρόβλημα να το αντιμετωπίσει συλλογικά και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει διαμερισμός της ευθύνης και των βαρών». 
Summit Migration along the Balkan route in Vienna

Αυτό τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της «μίνι» συνόδου Κορυφής για το Μεταναστευτικό, στη Βιέννη.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στη Σύνοδο ότι αν ως Ευρώπη δεν τηρήσουμε τις δεσμεύσεις, «τότε θα βρεθούμε μπροστά ξανά σε μεγάλα αδιέξοδα και τότε είναι που ο φόβος της ανόδου του εθνικισμού, της ακροδεξιάς και της ξενοφοβίας θα γίνει ένας υπαρκτός και πραγματικός φόβος που θα οδηγήσει την Ευρώπη σε αδιέξοδο».

Ο κ. Τσίπρας έθεσε με έμφαση το ζήτημα της διατήρησης της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας και της τήρησής της από όλες τις πλευρές, ενώ ζήτησε την ενίσχυση της Frontex ώστε να μπορέσει να γίνει μια αποτελεσματική δουλειά.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός μίλησε για μία ενδιαφέρουσα σύνοδο για το προσφυγικό πρόβλημα «το οποίο μας έχει απασχολήσει πολλάκις τον τελευταίο καιρό με πολλές συνόδους κορυφής». Επισήμανε ότι στη σημερινή σύνοδο συμμετείχαν οι χώρες από τις οποίες περνούσαν οι ροές μέχρι την συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας. Επισήμανε ότι μετά την συμφωνία οι ροές έχουν μηδενιστεί από τον Βαλκανικό διάδρομο, δεν υπάρχει Βακλανικός διάδρομος, είναι κλειστά τα σύνορα και οι ροές έχουν μειωθεί στα ελληνικά νησιά από τις 5.000 περίπου στους 100-150 ημερησίως και ότι «αυτό έγινε χάρη στην συμφωνία». «Αυτή την συμφωνία», υπογράμμισε, «πρέπει να την κρατήσουμε».

Επισήμανε ότι «η Ελλάδα έχει υποστεί το μεγαλύτερο βάρος», εξηγώντας ότι «αυτή τη στιγμή η επιτροπή ασύλου της Ελλάδας, η οποία ιδρύθηκε πριν 3 χρόνια αντιμετωπίζει σχεδόν το 30% των αιτήσεων ασύλου σε όλη την Ευρώπη». «Η Ευρώπη όμως έχει κοινά σύνορα. Τα σύνορα της Ελλάδας είναι τα σύνορα της Ευρώπης», υπογράμμισε, για να τονίσει ότι «συνεπώς η ευθύνη της προστασίας αυτών των συνόρων αλλά και διαμερισμού της ευθύνης των βαρών για τους αιτούντες άσυλο που δεν θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα-θέλουν να πάνε στην υπόλοιπη Ευρώπη, πρέπει να είναι άμεση και αποτελεσματική».

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι έθεσε λοιπόν το ζήτημα της διατήρησης της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, σημειώνοντας τι σημαίνει αυτό για την κάθε πλευρά. Συγκεκριμένα:

«Αυτό σημαίνει ότι από την δική μας την πλευρά πρέπει να επιταχύνουμε τις διαδικασίες εξέτασης των αιτημάτων ασύλου στα ελληνικά νησιά. Γι' αυτό και πρέπει να ενισχύσουμε την υπηρεσία ασύλου και τα αιτήματά μας για προσωπικό στην EASO να γίνουν επιτέλους αποδεκτά.

-Από την πλευρά της Τουρκίας πρέπει να τηρηθεί η συμφωνία. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε πολύ σοβαρά παράπονα. Διότι οι ροές έχουν μειωθεί. Πρέπει να μηδενιστούν.

-Τρίτον, από την πλευρά της ΕΕ. Που σημαίνει ότι η ΕΕ πρέπει τις δεσμεύσεις της απέναντι στην Τουρκία να τις υλοποιήσει. Και οι δεσμεύσεις αυτές είναι η οικονομική βοήθεια, οι δεσμεύσεις αφορούν την φιλελευθεροποίηση της βίζας, και σε ό,τι αφορά τις επιστροφές. Οι επιστροφές πρέπει να αντιμετωπιστούν ως ένα συλλογικό πρόβλημα. Πρέπει να υπάρξει συμφωνία ΕΕ με τις χώρες καταγωγής μεταναστών που δεν χρίζουν διεθνής προστασίας, ώστε να επιταχυνθούν οι επιστροφές».

Τέλος, ο πρωθυπουργός ζήτησε την ενίσχυση της FRONTEX «ώστε να μπορέσει να γίνει μια πιο αποτελεσματική δουλειά».

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι από τη Συνέλευση του ΟΗΕ στη Ν. Υόρκη «όπου συζητάγαμε ως κεντρικό παγκόσμιο πρόβλημα το προσφυγικό», βρέθηκε εδώ στην Αυστρία «όπου εξειδικεύσαμε σε ορισμένες πτυχές του». «Δεν μπορώ να κρύψω ότι μέσα στη Σύνοδο ακούστηκαν απόψεις και φωνές που καμία σχέση δεν έχουν με το κλίμα με το οποίο η διεθνής κοινότητα αντιμετωπίζει το πρόβλημα, ως ένα πρόβλημα που έχει ανθρωπιστική διάσταση», είπε. Τόνισε ότι «ακούστηκαν φωνές ότι η Ευρώπη πρέπει να υψώνει φράχτες και τείχη», και υπενθύμισε ότι «η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας είναι μια συμφωνία που θέλει να χτυπήσει την παράνομη διακίνηση, όχι τους πρόσφυγες, που σημαίνει να αντικαταστήσει τις παράνομες ροές με νόμιμες ροές κι αυτό σημαίνει ότι η ΕΕ επιτέλους πρέπει να καταλάβει ότι έχει ευθύνη να μοιράσει τα βάρη και την ευθύνη και η διαδικασία της μετεγκαταστάσης να γίνει πραγματικότητα». Διότι, εξήγησε, από τις 66.000 που αφορούν την Ελλάδα έχουν γίνει δυστυχώς μόνο 4.000 και είναι 8.000 έτοιμοι που δεν προχωράει η διαδικασία της μετεγκατάστασης.

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι «αν από την πλευρά μας ως Ευρώπη δεν τηρήσουμε τις δεσμεύσεις, αν δεν υλοποιήσουμε μια δύσκολη συμφωνία, τότε θα βρεθούμε μπροστά ξανά σε μεγάλα αδιέξοδα και τότε είναι που ο φόβος της ανόδου του εθνικισμού, της ακροδεξιάς και της ξενοφοβίας θα γίνει ένας υπαρκτός και πραγματικός φόβος που θα οδηγήσει την Ευρώπη σε αδιέξοδο». «Αυτό τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσα σήμερα», είπε, και πρόσθεσε πως πιστεύω ότι από την πλειοψηφία των συμμετεχόντων έγινε κατανοητό.

"Οι άνθρωποι δεν είναι λαθραία τσιγάρα"

"Οι άνθρωποι δεν είναι λαθραία τσιγάρα", υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στους ηγέτες και τους Ευρωπαίους αξιωματούχους στη Σύνοδο Κορυφής για το Μεταναστευτικό, στην Βιέννη, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Σημείωσε ότι το ζήτημα ειναι παγκόσμιο και ευρωπαϊκό και πως το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι να εφαρμοστεί η μετεγκατάσταση. Η ελληνική πλευρά επισημαίνει ότι οι χώρες προορισμού είναι αυτές που πρέπει να αναλάβουν το βάρος και πως εάν θέλουμε να αποφευχθεί να πέσει το βάρος σε ένα μόνο κομμάτων των χωρών πρέπει να υπάρχει δίκαιος επιμερισμός των βαρών και αλληλεγγύη. Για τη μετεγκατάσταση η δέσμευση της Ευρώπης ήταν για 66.000 σε δύο χρόνια και έχουν γίνει 4.000, ενώ η Ελλάδα έχει ανοίξει 7.700 θέσεις. Γι' αυτό η ελληνική θέση είναι ότι θα πρέπει να υπάρξει εφαρμογή των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για ουσιαστική επιτάχυνση της μετεγκατάστασης.

Η ελληνική πλευρά εκτιμά ως θετικό το γεγονός της πρόσκλησης και της συμμετοχής του Έλληνα πρωθυπουργού στη σημερινή σύνοδο, κάτι που, υπενθυμίζεται, δεν είχε γίνει πέρυσι. Ο Αλέξης Τσίπρας προσήλθε με τις δικές του θέσεις, τις οποίες είχε παρουσιάσει αναλυτικά και στον ΟΗΕ, με κεντρική τη θέση ότι το Προσφυγικό είναι ζήτημα αντιμετώπισης από όλες τις χώρες και ότι δεν λύνεται με φράχτες και μονομερείς ενέργειες, ούτε με παραβίαση του διεθνούς Δικαίου, δηλαδή με αντιλήψεις που θεωρούν το διεθνές Δίκαιο πολυτέλεια και που ζητούν επαναπροωθήσεις στη θάλασσα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας επέμεινε στο ζήτημα της εφαρμογής της μετεγκατάστασης, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη συμφωνία της ΕΕ-Τουρκίας που πρέπει να στηριχθεί από όλους. Οι κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι αυτή τη στιγμή οι ροές παρουσιάζουν σημάδι αύξησης (ενώ ήταν κάτω από 100 ανά ημέρα, τώρα είναι 150 άνθρωποι ανά ημέρα) και η ελληνικη πλευρά παράλληλα με την ικανοποίηση που εκφράζει για την εφαρμογή της συμφωνίας και τα αποτελέσματα που έχει, επιμένει ότι η Τουρκία θα πρέπει να εντείνει τις προσπάθειες, κάτι που έθεσε και στην πρόσφατη συνάντηση του με τον Ρ. Τ. Ενρτογάν, στη Ν. Υόρκη. Οι ίδιες πηγές επαναλάμβαναν ότι η Ελλάδα υποστηρίζει το ζήτημα της βίζας, υπό την προϋπόθεση - όπως εξάλλου και για κάθε ανάλογο θέμα - τήρησης των κριτηρίων που έχουν τεθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο πρωθυπουργός, επίσης, ζήτησε ενίσχυση για αύξηση των στελεχών των υπηρεσιών ασύλου στα νησιά άμεσα και ταχύτατα. Η Ελλάδα έχει διπλασιάσει τη στελέχωση και θα τοποθετήσει ακόμα 44, ωστόσο αυτό δεν επαρκεί και χρειάζεται ενίσχυση. Υπενθυμίζεται ότι το ευρωπαϊκό γραφείο για το 'Ασυλο έχει δεσμευτεί για 400 στελέχη και το έχει αθετήσει.

Αναφορικά με το ζήτημα της προστασίας των συνόρων, κατά τις ίδιες πληροφορίες, η ελληνική πλευρά εκτός από τη συνεργασία με τη Frontex, πριν αππριν από μια εβδομάδα έχει κάνει και αίτημα για επέκταση συνεργασίας με τη Frontex στα βόρεια σύνορα, ώστε να σταλεί το μήνυμα ότι οι παράνομοι δρόμοι μετανάστευσης είναι κλειστοί και ότι ο μόνος που είναι νόμιμος είναι αυτός που ανοίγεται με τη συμφωνια ΕΕ- Τουρκίας, δηλαδή ο δρόμος των μετεγκαταστάσεων και των επεναγκαταστάσεων.

Ως προς το ζήτημα της αποσυμπίεσης των νησιών, οι ίδιες πηγές υπενθυμίζουν ότι ο πρωθυπουργός είχε θέσει κατά τη συνάντηση του με τον Ρ.Τ Ερντογάν στη Ν. Υόρκη, ότι κάποιοι θα πρέπει να μεταφερθούν σε χώρους κλειστού τύπου στην ενδοχώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει συμφωνηθεί σε χαμηλότερο επίπεδο να γίνουν διμερείς συζητήσεις για το πώς μπορεί αυτό να οργανωθεί.

Εξίσου σημαντικό ζήτημα για την Ελλάδα είναι εκείνο των επιστροφών στις χώρες προέλευσης, με την ελληνική πλευρά να επιθυμεί να γίνουν τέτοιες συμφωνίες από την ΕΕ κεντρικά με τέτοιες χώρες, και όχι μόνο μεταξύ ευρωπαϊκών χωρών με κάποιες από αυτές τις χώρες, όπως συμβαίνει σήμερα.

Τέλος, η Ελλάδα ζητά την αναθεώρηση του Δουβλίνου, το οποίο στις σημερινές συνθήκες κρίσης με τις τεράστιες ροές έχει καταστεί ξεπερασμένο. Το ζήτημα της αναθεώρησης το έβαλε πολύ έντονα η Ιταλία στον ΟΗΕ, στην 4η στρογγυλή τράπεζα για το προσφυγικό.

7 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΡΓΚΟΥΤ ΟΖΑΛ (πρώην Πρωθυπουργός της Τουρκίας):
  *********************************************
  Η άρνηση της Ευρώπης να δεχθεί την είσοδο της Τουρκίας στην Ε.Ε έχει δημιουργήσει ΑΜΕΤΡΗΤΑ προβλήματα στους Τούρκους πολιτικούς.
  Σε μια συζήτηση ο τότε πρόεδρος Οζάλ και προκειμένου να απαντήσει σε στρατιωτικές πηγές, ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί, δεν φοβόμαστε τους Τούρκους , απάντησε με νόημα:
  «Δεν χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο με τους Έλληνες.
  Αρνήθηκαν να μπούμε στην Ευρώπη. Κάθε μέτρο έχει και αντίμετρο. Αν μπορούν ας μας… σταματήσουν !
  Αρκεί να τους στείλουμε μερικά εκατομμύρια μουσουλμάνους από την από εδώ μεριά και να τελειώνουμε πια με αυτούς».
  2008: Συνελήφθησαν στην Ελλάδα 146.337 μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες.
  Αν συνεχιστεί η είσοδος με τέτοιον ρυθμό, στην Ελλάδα το 2018 θα έχουμε 5.000.000 μουσουλμάνους λαθρομετανάστες.
  ΣΧΟΛΙΟ: Τι έκανε λοιπόν ο Σύριζα από την πρώτη στιγμή? Με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο, σε κάθε συζήτηση ‘’διευκόλυνε’’ την λαθρομετανάστευση, της οποίας ΓΝΩΡΙΖΕ τις συνέπειες. Σήμερα τι μας λέει? Ξέχασε ότι η(βαλτή?) συμπεριφορά του οδηγούσε και καθοδηγούσε και διευκόλυνε το παιχνίδι των τούρκων?
  Πότε ‘’ΑΝΟΙΞΑΝ΄΄ οι ,,,πύλες της Ελλάδας και ο καθένας μπορούσε Α-Ν-Ε-Τ-Α να μπεί στην πατρίδα μας από όποιο σημείο ήθελε?
  Που είναι τα σύνορά μας κ. Τσίπρα και ποιος τα φυλάει?
  Που είναι το κράτος και η πολιτεία να περιφρουρήσουν τα σύνορά μας ?
  Κύριε Τσίπρα, η πολιτική σου( οι εντολές που έπαιρνες?) οδήγησαν την Ελλάδα στη σημερινή πραγματικότητα.
  Έγινες και ‘’ΕΣΥ’’ λαθρέμπορας μεταναστών με ότι μπορεί να συνεπάγεται τόσο η έννοια όσο και τα συνεπακόλουθα.
  Σήμερα , φιλάς εκεί που έφτυνες και μιμείσαι την ‘’πόρνη εν κλαυθμώ’’ που ανεβόα οικτίρμων…’’
  Η Παρουσία σου με την εκτέλεση των εντολών , οδηγεί την νεολαία μας στον αφανισμό και τη χώρα σε γενοκτονία.
  Ποτά άλλοτε Έλληνας πολιτικός, δεν απεδείχθη τόσο ΨΕΥΤΗΣ , επικίνδυνος και ανίκανος και τόσο ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ!

 2. ΜΕΙΩΣΗ ΧΡΕΟΥΣ ΑΝΤΙ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ 400.000 ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ?

  Πριν λίγο καιρό, οι Ευρωπαίοι ‘’πρότειναν’’ στον κ. Τσίπρα να
  παραμείνουν στην Ελλάδα 400.000 μετανάστες και σε ’’ανταμοιβή ’’ να συνομιλήσουν για το θέμα του χρέους, που μέχρι σήμερα, μόνη μείωση έγινε επί κυβερνήσεως Γιώργου Παπανδρέου?
  Πως ο Τσίπρας ‘’κατάφερε’’ να συγκεράσει τα δύο αυτά θέματα, χωρίς να επαναστατήσει στη σκέψη και μόνο, ότι το μεταναστευτικό, που δεν έχει καμία σχέση με τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας, γίνεται όπλο στα χέρια ανθρώπων χωρίς συνείδηση και χωρίς κατανόηση?
  *Είναι ηλίου φαεινότερο, ότι στην Ελλάδα ‘’έφεραν’’ μια κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό που να μπορούν να τους ελέγξουν, προκειμένου να εφαρμόσουν τα άνομα σχέδιά τους για την Ελλάδα και το Αιγαίο.
  *Είναι ηλίου φαεινότερο ότι, η έλλειψη γνώσης, πυγμής και θέλησης εκ μέρους της Ελλάδας, έχει ‘’εκτροχιάσει’’ τις απαιτήσεις και τους εκβιασμούς της Τουρκίας.
  *Είναι απαράδεκτο και εγκληματικό το γεγονός ότι σήμερα οι Τούρκοι αλωνίζουν και δημιουργούν ‘’ΓΚΡΙΖΕΣ ΖΩΝΕΣ’’ και διεκδικούν περιοχές και βραχονησίδες , που κάποτε δεν τολμούσαν ούτε και να σκεφτούν.
  *Πότε θα καταλάβουν οι Έλληνες, ότι αυτά συνέβησαν και συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα και στην γύρω περιοχή, είναι τα αποτελέσματα της ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ των ‘’ΗΛΙΘΙΩΝ’’ φύσει και θέσει συγκυβερνητών, η, και της συμπεφωνημένης ,(αδύνατη με κανονικές συνθήκες) εκλογής τους ?
  *Όλοι μας βρίζουν και ΟΛΟΙ!! γελάνε εις βάρος μας, βλέποντας ένα λαό, χωρίς κυβέρνηση, χωρίς θέληση να δέχεται όλους αυτούς τους βρώμικους ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ και να παραδίδει ιερά και όσια, ξεπουλώντας κάθε εύρωστη δημόσια οικονομική μονάδα, αντί πινακίου φακής, στους ντόπιους και διεθνείς νταβατζήδες.

 3. Βρήκαμε σήμερα το θέμα της λαθρομετανάστευσης,
  για να αποσπάσουμε την προσοχή του λαού από τα ΑΜΕΣΑ και επείγοντα προβλήματα που έχει δημιουργήσει και δημιουργεί η ΠΑΡΑΦΡΩΝ συμπεριφορά των διαχρονικά πουλημένων ηγεσιών των πρακτόρων της »αριστεράς».
  Ας δούμε λοιπόν ποιος και ΠΩΣ »δημιουργήθηκε» (εκτελώντας εντολές ?) από τον »ΗΛΙΘΙΟ» αντιπρόσωπο που επιλέξαμε να μας …σώσει.

  Τι έκανε λοιπόν ο Σύριζα από την πρώτη στιγμή?
  Με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο, σε κάθε συζήτηση ‘’διευκόλυνε’’ την λαθρομετανάστευση, της οποίας ΓΝΩΡΙΖΕ τις συνέπειες. Σήμερα τι μας λέει? Ξέχασε ότι η(βαλτή?) συμπεριφορά του οδηγούσε και καθοδηγούσε και διευκόλυνε το παιχνίδι των τούρκων?
  Πότε ‘’ΑΝΟΙΞΑΝ΄΄ οι ,,,πύλες της Ελλάδας και ο καθένας μπορούσε Α-Ν-Ε-Τ-Α να μπεί στην πατρίδα μας από όποιο σημείο ήθελε?
  Που είναι τα σύνορά μας κ. Τσίπρα και ποιος τα φυλάει?
  Που είναι το κράτος και η πολιτεία να περιφρουρήσουν τα σύνορά μας ?
  Κύριε Τσίπρα, η πολιτική σου( οι εντολές που έπαιρνες?) οδήγησαν την Ελλάδα στη σημερινή πραγματικότητα.
  Έγινες και ‘’ΕΣΥ’’ λαθρέμπορας μεταναστών με ότι μπορεί να συνεπάγεται τόσο η έννοια όσο και τα συνεπακόλουθα.
  Σήμερα , φιλάς εκεί που έφτυνες και μιμείσαι την ‘’πόρνη εν κλαυθμώ’’ που ανεβόα οικτίρμων…’’
  Η Παρουσία σου με την εκτέλεση των εντολών , οδηγεί την νεολαία μας στον αφανισμό και τη χώρα σε γενοκτονία.
  Ποτά άλλοτε Έλληνας πολιτικός, δεν απεδείχθη τόσο ΨΕΥΤΗΣ , επικίνδυνος και ανίκανος και τόσο ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ!

 4. Στην δε συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου,

  οι ευρωπαίοι εταίροι εμπιστεύτηκαν τον Τσίπρα στο να κάνει μεταρρυθμίσεις. Του έκαναν το επικοινωνιακό χατίρι να αλλάξουν ονομασίες για να περάσει στον ελληνικό λαό μια «δήθεν» αλλαγή και εκείνοι του ζήτησαν το εξής απλό:
  Φέρε μας μεταρρυθμίσεις μέχρι τέλη Απριλίου και θα έχεις τα υπολειπόμενα χρήματα της παραταθείσας δανειακής σύμβασης. Αντ” αυτού ο Τσίπρας και η κυβέρνησή του τι επέλεξαν; Να «γειώσουν» την διαπραγμάτευση για ακόμα 3 μήνες, προσπαθώντας να αποφύγουν την δέσμευση που οι ίδιοι έδωσαν.

  Την 20η Φεβρουαρίου, ακόμα κι αν δεν το κατάλαβαν, τους δόθηκε μια χαραμάδα ελπίδας να υπερβούν την λιτότητα, αλλά την έκλεισαν με πάταγο, γιατί πολύ απλά δεν είχαν την πολιτική βούληση, αλλά και την τεχνογνωσία να το κάνουν.
  Αποτέλεσμα; Το «ξύλο» που τρώει τώρα ο Τσίπρας απέξω, πιεζόμενος για μια συμφωνία που απλά θα μας κρατά στο ευρώ και το καλοκαίρι, με όρους βεβαίους επαχθέστερους του mail Χαρδούβελη.

 5. Έπεσε οικειοθελώς στην παγίδα Σαμαρά-Βενιζέλου,

  προφανώς ανέτοιμος να κυβερνήσει, με πρόδηλη άγνοια των διεθνών συσχετισμών και της αρχιτεκτονικής της ευρωζώνης. Και εδώ έρχεται η διπλή αθέτηση του Τσίπρα, η οποία τον βάζει σε στρατηγικό αδιέξοδο, η αθέτηση της εντολής της 25ης Ιανουαρίου και η αθέτηση της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου.
  Στις μεν εκλογές, οι έλληνες πολίτες τον εμπιστεύτηκαν στις 25 Ιανουαρίου ότι θα κάνει διαπραγμάτευση σταματώντας εκ νέου περικοπές και φορολόγηση, τερματίζοντας την λιτότητα και εξασφαλίζοντας το πέρασμα στην ανάπτυξη, καλλιεργώντας την ελπίδα για «τσάμπα» χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος της Θεσσαλονίκης. Αυτή η ρητορική όμως διαψεύστηκε πανηγυρικά από τα τεκταινόμενα, με την παραμονή του ΕΝΦΙΑ, την αναστολή καταβολής της 13ης σύνταξης, την αύξηση του ΦΠΑ, την έκτακτη εισφορά στα «υψηλά» εισοδήματα, το πάγωμα αύξησης του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ κλπ. Αποτέλεσμα αυτής της διάψευσης είναι το «ξύλο» που τρώει ο Τσίπρας από το παρδαλό εσωτερικό του κόμματός του, που είχε κάνει σημαία ακριβώς το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, παραμυθιάζοντας τον ελληνικό λαό ότι ο παράδεισος με τα λεφτόδεντρα είναι εφικτός.

 6. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΦΕΡΝΕΙ ΤΡΟΜΟ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ
  ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ …
  Η οικονομία σήμερα, ακόμη πιο πολύ από πρίν, βουλιάζει στα καΜένα πολιτικά εξαμβλώματα.

  *H ανεργία κτυπά κόκκινο και οι επιβήτορες εξουσίας και του ελληνικού λαού, κάνουν προπόνηση λαϊκισμού, πατριδοκαπηλίας, και προκλητικού παρασιτισμού. *1.500.000 άνεργοι ψάχνουν για μια θέση ’’στον ήλιο’’ ενώ οι αγράμματοι και άχρηστοι κομματικοί στρατοί γεμίζουν τις λίστες πληρωμών κάθε τέλους του μήνα και μάλιστα ‘’ανάξιων’’ και χαμένων πληρωμών.
  *Λιποθυμούν τα παιδιά στα σχολεία και ο καΜένος εντελώς ‘’καίει- αποτεφρώνει- τα δημόσια ταμεία και ..αναβαθμίζει το χρέος και τα ελλείμματα.
  *Τακιμιάζει ο Αλέξης με τον Πάκη τον φυσικό αυτουργό της χρεοκοπίας μας μαζεύει στην κυβέρνηση όλα τα ακροδεξιά απολειφάδια της κομματικής ..υποδιαστολής.
  *Σήμερα ο ΛΑΟΣ μας, αντιλαμβάνεται με τρόμο το λάθος του και ζητά εκδίκηση από τους εγκληματίες που τον εξαπάτησαν.
  *Γιατί και πώς(?) άραγε ‘’έπεσε στην παγίδα’’ των εξουσιολάγνων προδοτών και αποστατών?
  *Ποιος ‘’Αίολος’’ άνοιξε μόνος του τον ασκό της απιστίας των συκοφαντών και των μπουρδολόγων φοροφυγάδων?
  *Που είναι ο Βασίλης μαυροκόκκινος δικαστής ,που κάθε λίγο ‘’πυρπολούσε το πέλαγος’’ με τις κατηγορίες του και τις μισερές μιζέριες του, εναντίον του Πασόκ και ειδικά εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου? Δεν ‘’καταδίκασε’’ τον Ανδρέα και ήθελε να συμβάλλει στην τιμωρία του Γιώργου?

 7. ELLHNAS. 9:17 25/09/2016

  Το πολιτικο πτωμα Τσιπρας, δεν μπορει να επιβαλει στις αλλες χωρες τις Ευρωπαικης Ενωσης να δεχτουν λαθρομεταναστες και μαλιστα Μουσουλμανους.Το οτι ειναι αυτος προδοτης, δοσιλογος και οτι εκτελει τα σχεδια του Σορος και της Νεας Ταξης πανω στον Ελληνικο Λαο με την οργανωμενη εισβολη εκατονταδων χιλιαδων ισλαμιστων Λαθρομεταναστων, δεν σημαινει οτι πρεπει να γινουν προδοτες και οι αλλοι ηγετες της ΕΕ και να ακολουθησουν το κακο παραδειγμα του Τσιπρα σε βαρος των Λαων τους Ηδη απο χθες ο Αυστριακος Καγκελαριος και ο Ουγγρος Προεδρος εριξαν πορτα στον Τσιπρα και τα σχεδια του Σορος, αφου δηλωσαν οτι δεν θα δεχτουν στα εδαφη τους κανεναν λαθρομεταναστη και μαλιστα Μουσουλμανο.Αν μη τι αλλο σεβονται τους λαους των χωρων τους, οχι σαν τον Τσιπρα που εχει διαλυσει τον Ελληνικο λαο με τα μνημονια και τους ισλαμσιτες Λαθρομεταναστες.Δεν ειναι ολοι οι ηγετες της ΕΕ προδοτες.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.