Neo

Τσίπρας - Στουρνάρας, έκαναν... την καρδιά τους πέτρα

Η κρίση στις σχέσεις της κυβέρνησης με τον Γιάννη Στουρνάρα υποτίθεται ότι τελείωσε το περασμένο Σάββατο, στις 6 το απόγευμα, όταν ο πρωθυπουργός και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος έδωσαν τις… απαραίτητες εξηγήσεις στη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μεν Αλέξης Τσίπρας επισήμανε στον διοικητή της ΤτΕ ότι δεν είχε καμία γνώση και καμία εμπλοκή στην απόφαση για εισαγγελική έφοδο στα γραφεία της εταιρείας της συζύγου του, ο δε Γιάννης Στουρνάρας διαβεβαίωσε τον πρωθυπουργό ότι όλες οι αποφάσεις που παίρνει για τις τράπεζες λαμβάνονται με βάση αμιγώς τραπεζικά κριτήρια που έχει θέσει η ΕΚΤ και όχι με πολιτικές ή άλλες σκοπιμότητες.

Πάντως, με δεδομένη την φιλοδοξία της κυβέρνησης να υπάρχει μία τράπεζα μη «συστημική» που να μπορεί να χρησιμοποιείται ως επενδυτικό εργαλείο, ο Neo πληροφορείται ότι ο Στουρνάρας όντως αναγνώρισε ότι η Αθήνα έχει αυτό το δικαίωμα, όπως και κάθε χώρα της Ευρωζώνης. Ωστόσο, φέρεται να εξέθεσε στον πρωθυπουργό τα προβλήματα της Τράπεζας Αττικής αλλά και τις δεδομένες επιφυλάξεις του για τις επιλογές της κυβέρνησης. Σε κάθε περίπτωση, αμφότεροι συμφώνησαν να κάνουν… την καρδιά τους πέτρα και να συνεργάζονται αρμονικά, δίχως καχυποψία. Ως την επόμενη κρίση, φυσικά…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.