Neo

Βουδούρης τέλος για Τσίπρα

Ο Οδυσσέας Βουδούρης, μετά τα «περάσματά» του από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, προσέγγιζε σιγά σιγά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο «αρραβώνας» είχε γίνει όταν ο πρώην βουλευτής πήρε το χρίσμα για να διεκδικήσει την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το 2014, ενώ ο «γάμος» ήταν η τοποθέτησή του στην θέση του Γενικού Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής. Έκτοτε, όλοι στην Κουμουνδούρου ήταν βέβαιοι ότι στις επόμενες εκλογές, οψέποτε κι αν γίνουν αυτές, ο Βουδούρης θα έβρισκε εύκολα μία θέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, είτε στην περιφέρεια της Μεσσηνίας, όπου εκλεγόταν με το ΠΑΣΟΚ, είτε στην Β’ Αθηνών όπου είχε εκλεγεί με τη ΔΗΜΑΡ. Ωστόσο, μετά τον… κακό χαμό που δημιουργήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, όταν ο Βουδούρης επέλεξε να δημοσιοποιήσει την κόντρα του με τον προϊστάμενό του, αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, όλα τα δεδομένα άλλαξαν.

Ο Neo, λοιπόν, είναι σε θέση να γνωρίζει δύο πράγματα: πρώτον, μετά τις απανωτές συνεντεύξεις που είχε δώσει ο Οδυσσέας Βουδούρης σε βάρος του Γιάννη Μουζάλα, το Μαξίμου δεν έκανε χθες απλώς δεκτή την παραίτησή του, αλλά ουσιαστικά… του την ζήτησε. Δεύτερον, ο «γάμος» Βούδουρη-ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε και χθες υπεγράφη το διαζύγιο…

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Μνήμων 12:08 14/09/2016

    ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΣΥΡΙΖΑ

    Αν ερμηνεύσει κανείς μαρξιστικά την κατάσταση, θα δει γιατί η ψήφος στον Τσίπρα είναι ένα προστάδιο προς την «δεξιά ριζοσπαστικοποίηση» των μαζών στην Ελλάδα.
    Πολύ απλά, το πρόβλημα σήμερα δεν είναι «ταξικό», κατά την μαρξιστική έννοια, αλλά εθνικό. Η αριστερή ρητορική μπορεί να συγκινεί ορισμένους αριστερούς – πρώην μαρξιστές, όμως σε τελική ανάλυση η αριστερά δεν έχει να δώσει μια λύση στην επίθεση που δέχεται το εθνικό κράτος από το Μνημόνιο.
    Αν το ΚΚΕ πίστευε πραγματικά στη δικτατορία του προλεταριάτου (όπως πίστευε ο Λένιν), θα μπορούσε σήμερα να είναι αυτό στη θέση του Τσίπρα, όμως η αλήθεια είναι ότι οι ΚΚΕδες τρέμουν στην ιδέα να αναγκαστούν να εφαρμόσουν τα όσα λένε.

    Τι μένει λοιπόν στον ΣΥΡΙΖΑ που, στην ουσία, έχει απαρνηθεί τον μαρξισμό;
    Μια φιλολαϊκή ρητορική χωρίς δυνατότητα υλοποίησης των κενών υποσχέσεων, που τάζουν «μαγική» επαναφορά στην προ του 2009 κατάσταση. Αν δεν μπορούν να μοιράσουν λεφτά (όπως ο Ανδρέας το 1981) και αν δεν έχουν τη σκληροπυρηνική λενινιστική-επαναστατική οργάνωση που είχαν τα ρωσικό και κινεζικό κομμουνιστικό κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει τελικά μια τρύπα στο νερό.
    Ο κόσμος του απογοητευμένος θα τρέξει τελικά στη ριζοσπαστική δεξιά, που εκεί τουλάχιστον δεν θα του τάξει κανένας τους τεχνητούς παραδείσους του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα του τάξει την οργανωμένη υπεράσπιση της (απειλούμενης) ελληνικότητας και της (ακόμη πιο απειλούμενης) κρατικής υπόστασης της ελληνικότητας.

  2. Ε.Στ. 10:55 14/09/2016

    Περιπλανώμενος, δυστυχισμένος, μακριά απ’ της μάνας μου την αγκαλιά…

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.