ΚΟΣΜΟΣ

Ντανιέλ Μίτοβ

Βούλγαρος ΥΠΕΞ: Η Τουρκία οφείλει να εφαρμόσει τη συμφωνία με την ΕΕ

Η Τουρκία οφείλει να εφαρμόσει τη συμφωνία που συνήψε με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την επανεισδοχή των μεταναστών και των προσφύγων πριν δοθεί στους Τούρκους υπηκόους το δικαίωμα να ταξιδεύουν στον χώρο Σένγκεν χωρίς θεωρήσεις διαβατηρίου, δήλωσε χθες ο υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Ντανιέλ Μίτοβ.
Bulgarian Foreign Minister Daniel Mitov in Poland

«Η Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας πρέπει να ισχύσει, να εφαρμοστεί», επέμεινε ο Μίτοβ κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Ένα εκατομμύριο άνθρωποι που εγκατέλειψαν τις χώρες τους για να σωθούν από τους πολέμους, κυρίως Σύροι, έφθασαν στην Ευρώπη πέρυσι, πολλοί μέσω της επικράτειας της Τουρκίας, και πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ, ανάμεσά τους και η Βουλγαρία, εκφράζουν φόβους περί νέας μαζικής έλευσης προσφύγων και μεταναστών εάν η συμφωνία ακυρωθεί.

«Αυτό στο οποίο θέλουμε να δώσουμε έμφαση είναι ότι η συμφωνία επανεισδοχής πρέπει να εφαρμοστεί πριν καταργηθούν οι βίζες», είπε ο επικεφαλής της βουλγαρικής διπλωματίας.

Οι βουλγαρικές αρχές έθεσαν υπό κράτηση 14.000 μετανάστες το πρώτο εξάμηνο του 2016. Ο αριθμός τους το αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα ανερχόταν σε 21.000.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.