ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία

Βρήκαν 600 κιλά εκρηκτικά σε νεκροταφείο

Οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν ότι απέτρεψαν μια βομβιστική επίθεση καθώς ανακάλυψαν και κατέσχεσαν περισσότερα από 600 κιλά εκρηκτικών διασκορπισμένα σε ένα κοιμητήριο της περιοχής του Ντιγιάρμπακιρ (νοτιοανατολικά), το οποίο ένα εκ των ηγετικών στελεχών του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης συνηθίζει να επισκέπτεται, σύμφωνα με το πρακτορείο Dogan.

Συνολικά, εντοπίστηκαν "οκτώ φιάλες υγραερίου, 1.700 μέτρα καλώδια, δύο μπιτόνια 120 κιλών το καθένα γεμισμένα 240 κιλά αμμωνία αναμεμειγμένη με νιτρικό", ήτοι "640 κιλά εκρηκτικών" υλών, που βρέθηκαν σε πέντε διαφορετικές περιοχές σε αυτό το νεκροταφείο που βρίσκεται στην περιοχή του Μπισμίλ, στην επαρχία του Ντιγιάρμπακιρ, μετέδωσε το Ντογάν επικαλούμενο το γραφείο του κυβερνήτη.

Τα εκρηκτικά εντοπίστηκαν σε κοντινή απόσταση από τον τάφο της μητέρας του αντιπροέδρου του AKP, Μεχντί Εκέρ, του οποίου "ο αδελφός, ο πατέρας, ο θείος έχουν ταφεί" σε αυτό το κοιμητήριο.

Παρά την απειλή, ο Εκέρ διευκρίνισε, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που παραχώρησε στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ότι θα επισκεφθεί το νεκροταφείο αύριο, την παραμονή της μουσουλμανικής Γιορτής της Θυσίας.

"Πιστεύουμε ότι είχε σχεδιαστεί (…) μια δολοφονία" δήλωσε ένας Τούρκος αξιωματούχος που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

"Είχαν σχεδιάσει ένα μακελειό" κατήγγειλε ο Εκέρ, ο οποίος επισήμανε ότι "αυτό δεν ήταν σχέδιο δολοφονίας ενός μόνο προσώπου. Περισσότεροι από 100 άνθρωποι θα βρίσκονταν στο στόχαστρο την ίδια στιγμή με εμένα".

Η ταυτότητα των αυτουργών αυτής της απόπειρας δεν έχει δημοσιοποιηθεί.

"Από τη μία έχουμε το PKK, από την άλλη το Ντάες (αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους), από μια άλλη πλευρά τους γκιουλενιστές (τους υποστηρικτές του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν στον οποίο οι τουρκικές αρχές καταλογίζουν την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος)… Πρόκειται για οργανώσεις που συνδέονται μεταξύ τους" πρόσθεσε ο Μεχντί Εκέρ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.