ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλη δραστηριότητα από τον πατέρα της κουβανικής επανάστασης

Ξαφνικό μπαράζ εμφανίσεων του Φιντέλ Κάστρο!

Ο πατέρας της κουβανικής επανάστασης Φιντέλ Κάστρο, που έκλεισε τα 90 του χρόνια εδώ και έναν μήνα, εμφανίστηκε τη Δευτέρα στα κουβανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης για τρίτη φορά σε διάστημα μίας εβδομάδας, κάτι το πρωτοφανές εδώ και πολλά χρόνια.
fidel

Ο πρώην πρόεδρος της Κούβας, που παρέδωσε την εξουσία στον αδελφό του Ραούλ το 2006, υποδέχθηκε χθες το βράδυ στην οικία του στη δυτική Αβάνα τον πρωθυπουργό της Κίνας Λι Κετσιάνγκ.

Από τα τρία φωτογραφικά στιγμιότυπα που δημοσιεύτηκαν σήμερα από κρατικά μμε, ο πρώην πρόεδρος εμφανίζεται φορώντας αθλητική φόρμα, όπως το συνηθίζει, και ένα λευκό πουκάμισο. Σε μία από τις φωτογραφίες, είναι παρούσες οι σύζυγοι των δύο ηγετών, η Ντάλια Σότο ντελ Βάλε και η Τσένγκ Χονγκ.

fdel-b

Σε μια άλλη φωτογραφία, ο Φιντέλ Κάστρο δίνει χειραψία στον υψηλό προσκεκλημένο του.

Ο Κάστρο, που έδειχνε να βρίσκεται σε καλή φόρμα για την ηλικία του, είχε έντονες διπλωματικές επαφές αυτήν την έβδομάδα, καθώς τρεις ημέρες νωρίτερα είχε υποδεχθεί τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε και την 19η Σεπτεμβρίου, τον πρόεδρο του Ιράν Χασάν Ροχανί.

fidel-c

Πριν από αυτήν την σειρά δημοσίων εμφανίσεων, ο Φιντέλ Κάστρο είχε εμφανιστεί δημοσίως τελευταία φορά την 13η Αυγούστου με την ευκαιρία των 90ων γενεθλίων του.

Την 19η Απριλίου όταν εμφανίστηκε στο κλείσιμο των εργασιών του Συνεδρίου του κομμουνιστικού κόμματος της Κούβας, ο Κάστρο είχε παραδεχθεί, με τρεμάμμενη φωνή: «Σύντομα θα έχω τελειώσει όπως οι άλλοι. Η σειρά μας θα έρθει, σε όλους μας».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.