ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον αέρα η συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας, αλλαγή γραμμής στις Βρυξέλλες για την μετεγκατάσταση

Ξανά εφιάλτης το Προσφυγικό για την κυβέρνηση

Την ώρα που η κυβέρνηση καλείται να διαχειριστεί μείζονα «αγκάθια», όπως οι συζητήσεις για την διευθέτηση του χρέους, τα προαπαιτούμενα για να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση, αλλά και τα «βαριά» θέματα που εμπεριέχονται στην δεύτερη αξιολόγηση, ο εφιάλτης του Προσφυγικού επανέρχεται για την Αθήνα.
tsiprasprosfugiko

του Γιώργου Μελιγγώνη

Ήδη, στο Μέγαρο Μαξίμου έχει ηχήσει συναγερμός, καθώς η κυβέρνηση δεν θέλει να ξαναζήσει τον περυσινό, εφιαλτικό χειμώνα, που δοκίμασε τις αντοχές όλων.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι από τον περασμένο Μάιο όλα έδειχναν ότι το νερό… της διαχείρισης του Προσφυγικού έχει μπει στο αυλάκι, η Αθήνα έρχεται αντιμέτωπη με μία σειρά προκλήσεων που μπορούν να ανατρέψουν τα πάντα.

Τα «αγκάθια»

Στο Μαξίμου έχουν παρατηρήσει αρκετά ανησυχητικά δείγματα, εξ ου και ο πρωθυπουργός έχει πάρει πάνω του τις διεθνείς παρεμβάσεις της χώρας για το Προσφυγικό, προκειμένου να προσπαθήσει στο ανώτατο δυνατό επίπεδο να αποτρέψει τον ήχο των πλησιαζόντων γεγονότων. Μόνιμο «πονοκέφαλο» για την κυβέρνηση αποτελεί, άλλωστε, η «προσωρινότητα» της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας, αφού μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην γείτονα χώρα, η εν λόγω συμφωνία βρίσκεται στον αέρα και η κυβέρνηση Ερντογάν μαδά τη μαργαρίτα σχετικά με το αν θα την τηρήσει ή όχι. Συν τοις άλλοις, η Άγκυρα συνδέει την τήρηση της συμφωνίας με άλλες διεκδικήσεις που έχει από τις Βρυξέλλες, όπως το θέμα της βίζας για τους Τούρκους πολίτες –οι οποίες Βρυξέλλες, ειρήσθω εν παρόδω, παίζουν καθυστερήσεις και εμφανίζονται διατεθειμένες να ρισκάρουν το ενδεχόμενο να τιναχτεί η συμφωνία για το Προσφυγικό στον αέρα.

Ωστόσο, πέραν της Τουρκίας, η Αθήνα έχει κάθε λόγο να ανησυχεί και για όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη. Μετά τις δύο εκλογικές ήττες του κόμματος της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στο Μεκλεβούργο και το Βερολίνο, η Γερμανία εμφανίζεται να βάζει νερό στο κρασί της ως προς την διαχείριση του Προσφυγικού και κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος πως η καγκελάριος Μέρκελ θα επιμείνει να προβάλλει την ανάγκη να δεχθούν όλες οι χώρες να φιλοξενήσουν πρόσφυγες.
Σαν να μην έφτανε αυτό, στο συγκεκριμένο θέμα οι συμμαχίες της Ελλάδας είναι αδύναμες, την ώρα που η «Ομάδα Βίζενγκραντ» έχει καταφέρει να συγκροτήσει ένα συντονισμένο μικρό μπλοκ στις ευρωπαϊκές διεργασίες. Συγκεκριμένα, όσο υποστηρικτικός είναι ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, για την ανάγκη «ευέλικτης» εφαρμογής του Συμφώνου Σταθερότητας ή για τις αναπτυξιακές προτεραιότητες που πρέπει να τεθούν στην Ευρωζώνη, τόσο.. αδιάφορος παραμένει ο Γάλλος πρόεδρος ως προς το Προσφυγικό.

Παράλληλα, απειλή για την Αθήνα συνιστά και η τάση… «μετατόπισης» της Κομισιόν από την συμφωνία της Συνόδου Κορυφής για το Προσφυγικό. Εδώ και δυο εβδομάδες, ο πρόεδρος Γιούνκερ δεν έχει… «ψελλίσει» την λέξη «μετεγκατάσταση», ενώ στη Διακήρυξη της άτυπης Συνόδου της Μπρατισλάβα γίνεται λόγος για «εθελούσια» μετεγκατάσταση –κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι όσες χώρες δεν επιθυμούν να δεχθούν πρόσφυγες, θα έχουν την «άνεση» να
ασκήσουν αυτό το δικαίωμά τους. Μάλιστα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του matrix24.gr, με τη μετατόπιση της Κομισιόν και των Ευρωπαίων ηγετών δυσφορεί και ο αρμόδιος επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής της Ε.Ε., Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος όχι μόνο έχει ταχθεί πολλάκις υπέρ της υποχρεωτικής μετεγκατάστασης, αλλά προωθούσε παράλληλα σχέδιο σύμφωνα με το οποίο κάθε χώρα θα πλήρωνε πρόστιμο για κάθε πρόσφυγα την πρόσβαση του οποίου θα αρνείτο στο έδαφός της.

Δραματικές προειδοποιήσεις

Για όλους τους παραπάνω λόγους, στο Μαξίμου έχει καταστεί σαφές ότι την ώρα που οι Ευρωπαίοι δείχνουν τα πρώτα σοβαρά σημάδια αναθεώρησης της στάσης τους, η συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας δεν αποτελεί σοβαρό εχέγγυο για το φθινόπωρο και τον χειμώνα. Έτσι, ο πρωθυπουργός απευθύνει πλέον προειδοποιήσεις σε δραματικούς τόνους, κάτι που φάνηκε και από τις παρεμβάσεις του στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και στην Στρογγυλή Τράπεζα που διοργανώθηκε με θέμα το Προσφυγικό από τον γ.γ. του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν. «Αν αποτύχουμε στο προσφυγικό, ανοίγουμε την πόρτα σε ξενοφοβικές δυνάμεις», επισήμανε στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ στην Στρογγυλή Τράπεζα ζήτησε να επικεντρωθούν όλοι σε τέσσερα ζητούμενα: στην αύξηση της οικονομικής ενίσχυσης, αλλά και της ενίσχυσης σε προσωπικό, προς τις χώρες που φιλοξενούν πρόσφυγες, στην επιτάχυνση της διαδικασίας επιστροφής ανθρώπων που δεν χαρακτηρίζονται ως «πρόσφυγες», αλλά ως «μετανάστες», όπως επίσης και στην επιτάχυνση της διαδικασίας μετεγκατάστασης των προσφύγων. Επίσης, ο πρωθυπουργός επέμεινε στην ανάγκη να αυξηθούν οι διπλωματικές πρωτοβουλίες για να αντιμεωπιστούν οι γενεσιουργές αιτίες της μετανάστευσης (ήτοι να υπάρξουν πρωτοβουλίες ειρήνευσης στη Συρία και εν γένει στη Μέση Ανατολή) αλλά και να αυξηθεί η αστυνόμευση των συνόρων και η συνεργασία των ακτοφυλακών.

Ο πρωθυπουργός, μάλιστα, έκανε λόγο για «παγκόσμια πρόκληση» προειδοποιώντας άπαντες πως «αν ως διεθνής κοινότητα αποτύχουμε να υποστηρίξουμε αυτή την προσπάθεια, οι κοινωνικές αλλά και πολιτικές συνέπειες θα γίνουν αισθητές παντού». «Σε αυτή την πρόκληση ο ελληνικός λαός -παρά το ότι αντιμετωπίζει μια βαθιά οικονομική κρίση -απαντά κάθε μέρα εδώ και ενάμιση χρόνο με μία μόνο απάντηση: "Ναι, είναι το καθήκον μας"», συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας, για να προσθέσει: «Την αντιμετωπίσαμε όταν 1,2 εκατομμύρια μετανάστες και πρόσφυγες εισήλθαν στη χώρα μας. Την αντιμετωπίσαμε όταν λόγω μονομερών ενεργειών άλλων έκλεισαν τα βόρεια σύνορά μας. Την αντιμετωπίζουμε προσπαθώντας να υποστηρίξουμε τους περίπου 60.000 εγκλωβισμένους στην Ελλάδα πρόσφυγες, καθώς και αυτούς που συνεχίζουν να έρχονται. Καθώς η Υπηρεσία Ασύλου μας -η οποία δεν υπήρχε καν πριν τρία χρόνια- διαχειρίζεται τον τέταρτο μεγαλύτερο αριθμό αιτήσεων ασύλου στην Ευρώπη. Καθώς οι Αρχές μας, μαζί με τις ευρωπαϊκές και τις τουρκικές Αρχές, προσπαθούν να εφαρμόσουν τη δύσκολη αλλά απαραίτητη Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας. Μια συμφωνία που οδήγησε σε δραστική μείωση των ροών και -το πιο σημαντικό- των θανάτων στο Αιγαίο Πέλαγος. Μια συμφωνία η οποία αντικαθιστά την παράτυπη, επικίνδυνη διαδρομή προς την Ευρώπη με μια νόμιμη μέσω της διαδικασίας της επανεγκατάστασης».

Έτσι, ο κ. Τσίπρας ζήτησε να υπάρξει διαμοιρασμός ευθύνης διαμηνύοντας ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να σηκώσει μόνη της το βάρος: «Οι προκλήσεις στην Ελλάδα είναι πολλές- μεταξύ άλλων η ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων και της διαδικασίας παροχής ασύλου. Αλλά μπορούν να λειτουργήσουν μονάχα στη βάση του διαμοιρασμού της ευθύνης, και της αλληλεγγύης», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «χρειάζεται οι δεσμεύσεις που έγιναν προς την Ελλάδα, να τηρηθούν. Να υποστηριχθεί η Υπηρεσία Ασύλου μας από πολύ περισσότερο ευρωπαϊκό προσωπικό ασύλου. Να μετεγκατασταθούν από την Ελλάδα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες πολλοί περισσότεροι πρόσφυγες. Την ίδια στιγμή, πρέπει να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας με ασιατικές και αφρικανικές χώρες προέλευσης και διέλευσης, ώστε μεταξύ άλλων να διασφαλίσουμε την επιστροφή
όσων δεν χρήζουν διεθνούς προστασίας».

7 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. ΝΜαν. 13:50 20/09/2016

  Τσίπρας : Μονόδρομος προς την κόλαση το μνημόνιο

  Δημοσιεύθηκε: 21 Δεκεμβρίου 2011,
  ================================
  Μονόδρομο προς την κόλαση χαρακτήρισε το μνημόνιο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Real. Δεν υπάρχει νομίζω κανένας σοβαρός άνθρωπος σε αυτή τη χώρα -παρά μονάχα κάποιοι πολιτικοί απατεώνες ή οικονομικοί δολοφόνοι, ενδεχομένως, κάποιοι οι οποίοι έχουν συγκεκριμένα συμφέροντα, εννοώ- που να μην λέει ότι απέτυχε αυτή η συνταγή, τόνισε ο κ. Τσίπρας.
  ΣΥΡΙΖΑ

  Ανέφερε ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι μνημονιακή και σκοπό έχει να επιβάλλει τους όρους που θέτουν οι δανειστές μας, ενώ σημείωσε ότι ένας από τους τρόπους μακροημέρευσης της κυβέρνησης είναι οι διαδικασίες διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ.
  Σε ότι αφορά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Αν υπήρχε μία αριστερή κυβέρνηση, στο δίλημμα: μισθοί ή υποχρεώσεις στους δανειστές, θα επέλεγε την καταβολή των μισθών», είπε χαρακτηριστικά.

 2. ΝΒ 13:46 20/09/2016

  «Αλέξης Τσίπρας, ο νέος εχθρός της Ελλάδας».

  Με αυτόν τον τίτλο επιγράφει η εφημερίδα Die Welt εκτενές δημοσίευμα για τις ευρύτατες απεργιακές κινητοποιήσεις στην Ελλάδα. Όπως σημειώνει μεταξύ άλλων στην ιστοσελίδα της: «Εκπαιδευτικοί, οδηγοί ταξί, νομικοί: η Ελλάδα είναι ενωμένη στη διαμαρτυρία εναντίον του νέου πακέτου λιτότητας δισεκατομμυρίων». Η εφημερίδα του Βερολίνου σχολιάζει ότι «δεν θα πρέπει να εκπλήσσει το γεγονός ότι ο αποδιοπομπαίος τράγος είναι τώρα ειδικά ο Αλέξης Τσίπρας». Το δημοσίευμα σημειώνει ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε φαύλο κύκλο και η ανεργία, ειδικά σε ό,τι αφορά τους νέους, παραμένει εξαιρετικά υψηλή. Η γερμανική εφημερίδα κάνει λόγο για «αθετημένες υποσχέσεις του Τσίπρα», αναπαράγοντας και αυτή το σενάριο των πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα.
  Deutsche Welle

 3. Κάνουν εχθρούς όπου βρεθούν και όπου σταθουν.
  ======================================
  Καταστρέφουν σχέσεις και φιλίες πολλών ετών και προσπαθειών

  Για τη Σύνοδο ηγετών του Νότου
  «Καρφιά» Βέμπερ σε Τσίπρα
  ==========================
  O επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Μάνφρεντ Βέμπερ επέκρινε σφοδρά την διεξαγωγή της συνόδου κορυφής των μεσογειακών χωρών της Ευρωζώνης, την οποία συγκάλεσε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
  «Ο Έλληνας πρωθυπουργός Τσίπρας θα μπορούσε να πει ένα “ευχαριστώ” στην Ευρώπη για την αλληλεγγύη της πριν προσπαθήσει να δημιουργήσει συμμαχίες» είπε ο χριστιανοκοινωνιστής Βαυαρός πολιτικός στην Βild της Παρασκευής.
  «Δεν χρειαζόμαστε κάθε λίγους μήνες νέες απαιτήσεις από την Αθήνα, αλλά πρέπει να εφαρμοστούν πρώτα πλήρως οι συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις. Σε αυτό ο κ. Τσίπρας καθυστερεί όμως».

 4. «Ο Αλέξης Τσίπρας έγινε περίγελος στο Νταβός»

  Αλγεινή εντύπωση από το άρθρο με τίτλο «Ο Αλέξης Τσίπρας έγινε περίγελος στο Νταβός» – Προκαλεί λέγοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός εμφανίστηκε στο Νταβός ως «ο πεισματάρης πρωθυπουργός που δεν είναι σε θέση να βγάλει την χρεωμένη του χώρα από την κρίση»
  Με τίτλο «Πώς ο Αλέξης Τσίπρας έγινε περίγελος στο Νταβός» σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα Die Welt την παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, μετά και την κόντρα του με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

  Ο Έλληνας πρωθυπουργός εξετέθη με ελλιπή κατανόηση των οικονομικών και κατά μέτωπο επίθεση στον κ. Σόιμπλε, ο οποίος όμως πέρασε στην αντεπίθεση επιδέξια, γράφει το δημοσίευμα για να εξηγήσει τον τίτλο του και συνεχίζει σε επιθετικό ύφος:

  «Πριν από μερικούς μήνες το σετάκι (Τσίπρα και Σόιμπλε) θα ήταν καλή για μια δημόσια διαμάχη με τον Τσίπρα σε ρόλο πρωταγωνιστή. Όμως τώρα ο Έλληνας παίζει δευτερεύοντα ρόλο, είναι ένας πεισματάρης πρωθυπουργός που δεν είναι σε θέση να βγάλει την χρεωμένη του χώρα από την κρίση. Τώρα η Ευρώπη έχει εντελώς διαφορετικά προβλήματα».

  «Ο Έλληνας εμφανίστηκε στο Νταβός ως ένας ξεροκέφαλος πρωθυπουργός, που δεν έχει αντιληφθεί ακόμη τη σοβαρότητα της κατάστασης. Από τις χρηματαγορές εισέπραξε την απάντηση. Οι αποδόσεις ελληνικών ομολόγων εκτινάχθηκαν προς τα πάνω στο 10,4% που είναι το ψηλότερο επίπεδο του χρόνου από τον περασμένο Αύγουστο», προσθέτει ο αρθρογράφος.

  Η «Die Welt» σημειώνει δηκτικά ότι στο πάνελ του Νταβός ο κ. Τσίπρας έκανε έκκληση για ευρωπαϊκή αλληλεγγύη όμως αυτό που εννοούσε ήταν «περισσότερα χρήματα για την καταχρεωμένη χώρα του».

  «Μετά προσπάθησε να φέρει και πάλι στο προσκήνιο τις μάχες του παρελθόντος και έδειξε επιπλέον ότι διαθέτει ελάχιστη κατανόηση για τα οικονομικά […] Τη θεμελιακή σχέση ανάμεσα στην ανταγωνιστικότητα, τους μισθούς και την παραγωγικότητα έδειξε ο Τσίπρας να μην την κατανοεί».

 5. ΝΒ 13:40 20/09/2016

  . ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΣΟΙ ΕΠΙΟΡΚΟΙ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ?

  *Τελικά, οι Έλληνες προτιμούν τον τυχοδιωκτικό έγχρωμο ‘’φασισμό’’? Δεν επιθυμούν, όπως ζητούν τόσα χρόνια, ένα ευνομούμενο κράτος, μια ΕΝΤΙΜΗ δημόσια διοίκηση, ένα σύστημα Διαύγειας, διαφάνειας, ισοτιμίας, φοροδοτικής ισότητας, ένα ΑΣΕΠ, μία παραγωγική παιδεία, μία κοινωνική δικαιοσύνη?
  *Μήπως τελικά δεν απελευθερωθήκαμε από τα δεινά της πολύχρονης εξωτερικής και εν συνεχεία εσωτερικής σκλαβιάς μας?
  *Μήπως είμαστε οι πλούσιοι κάτοικοι του φτωχού κράτους, ‘’που σκοτωνόμαστε’’ στα καφενεία, ποιος το αγαπά και το σέβεται πιο πολύ?
  *Μήπως είμαστε τελικά όλοι, άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο, φανερά ή κρυφά, οι κάτοχοι των ‘’αδέσποτων’’ ΔΙΣ ΕΥΡΩ σε όλο τον κόσμο?
  *Από το 2000, μέχρι το 2012 εξήχθησαν με 765.000 εμβάσματα ,300 ΔΙΣ ευρώ στο εξωτερικό. Ποιοι είναι οι ‘’ιδιοκτήτες’’ αυτού του ΘΗΣΑΥΡΟΥ?
  *Μήπως για αυτό όλοι σχεδόν, ‘’στραφήκαμε’’ και ψηφίσαμε στους γνωστούς εκατομμυριούχους του ΣΥΡΙΖΕΛ, και ..περιφρονήσαμε τον ΕΝΤΙΜΟ αλλά φτωχό Γιώργο Παπανδρέου, που ψήφισε νόμους και διαρθρωτικές αλλαγές ΔΙΚΑΙΗΣ φοροδοτικής δυνατότητας και υποχρέωσης? Μήπως ο Παπανδρέου τιμωρείται επειδή ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΤΟ ‘’ΧΡΗΜΑ’’ και άρχισε να ζητά και να εισπράττει αυτά που ΟΦΕΙΛΟΥΝ οι φοροφυγάδες?
  Μήπως γι αυτό ..’’ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ’’ ο Γιώργος Παπανδρέου?
  Μήπως επειδή είναι ΕΝΤΙΜΟΣ και αποφασισμένος να εφαρμόσει τους νόμους?

 6. ΑΛΕΞΗΣ ΚΑΙ ΠΑΝΟΣ ‘’ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ’’ ΜΙΑ ,ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΜΙΑ

  ΑΝΕΛ …Ένα ψεκασμένο μόρφωμα πολιτικής ασυναρτησίας

  που βασίζεται σε τυφλές θυμικές εξάρσεις και θεωρίες συνωμοσίας που ερμηνεύουν τον κόσμο με απλοϊκά και μονοσήμαντα σχήματα…Τελείως ΚΑυΜΜΕΝΟΣ!
  Δυστυχώς υπάρχουν και κάποιοι λίγοι ακόμα που τον ψηφίζουν, τον πλουσιομπεμπέκο που δεν δούλεψε ποτέ, με το γιώτ σε off shore, που εκμεταλλεύεται ξεδιάντροπα κομμάτι του Ελληνικού λαού, που προέτρεπε σε λυντσαρίσματα στην χαλκιδική, που έβγαλε πλαστογράφο (…) τον Πρόεδρο κ.Παπούλια,που πιστεύει ότι μας ψεκάζουν, που ήθελε ο γελοίος να τιτλοποιήσει το φυσικό αέριο, για να πάρουμε δισ από νεφελίμ, που θέλει σύνδεση με το δολλάριο, που θα μας ξέχρωνε δίνοντας μας δισ η Κίνα και η Ρωσία. Εκτός από αγράμματος και άχρηστος, είναι και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ!
  Ο Καμμενοψεκασμένος που μοίραζε τα υπουργεία με το τΣΥΡΙΖΑ όπως έλεγε στους συνεργάτες του στην ΑΝΕΛ όταν θα συγκυβρνούσε το 2011!
  Πού ήθελε τιτλοποίηση του φυσικού αερίου, και του κατοχικού! Ο γραφικός που ήθελε σύνδεση με το δολάριο!
  Ο ανεκδιήγητος που εξέθεσε τον θεσμό και το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας με το non paper που έκανε κωλοτούμπα!
  Ο πρόεδρους υποτίθεται κόμματος που προτρέπει πολίτες να λυντζάρουν, και μετα εδήλωνε…μα ήταν ιδιωτική συζήτηση…!
  Ο πρόεδρος που εδήλωνε ότι τα 350 δισ θα μας τα έδινε ο Σώρας, η τράπεζα της ανατολής, οι Ρώσοι και οι Κινέζοι!
  Η επιτομή της ψευτιάς, της διαστρέβλωσης, της μπαρουφολογίας και του λαικισμού!

  Μια Στέλλα Μπεζαντάκου λείπει από αυτό το μόρφωμα για να ολοκληρωθεί!
  ΠΩΣ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ ο Σαββόπουλος τον Τσίπρα!
  ===========================================
  «ΕΙΝΑΙ…» ΠΩΣ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ ο Σαββόπουλος τον Τσίπρα!
  8/25/2016
  Πώς χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ο Διονύσης Σαββόπουλος;
  Ο Διονύσης Σαββόπουλος μίλησε στο ΒΗΜΑgazino και τον Δημήτρη Θεοδωρόπουλο.

  Είχα διαβάσει παλαιότερα μια συνέντευξη που είχατε δώσει στον Στάθη Τσαγκαρουσιάνο και είχατε πει πως «ο Ελληνας κατακτά τους στόχους του λοιδορώντας και κατηγορώντας τους. Ελεεινολογεί και καταγγέλλει αυτό που διαισθητικά ή υποσυνείδητα σπρώχνει προς τα εμπρός!». Μήπως είμαστε σε μια αντίστοιχη κατάσταση και τώρα;

  «Οχι, τώρα είμαστε σε μια κατάσταση πιο παρανοϊκή, όπου δεχόμαστε να εξαπατώμεθα οικειοθελώς. Συνειδητά και λεβέντικα», είπε ο Διονύσης Σαββόπουλος.

  Μιλάτε για εξαπάτηση και δεν μπορώ να μη σας ρωτήσω. Πριν από λίγο καιρό παραφράσατε έναν στίχο σας και είπατε «Τον χειμώνα τούτο άμα τον περάσουμε / τον απατεώνα αν τον ξεπεράσουμε». Προφανώς εννοούσατε τον Αλέξη Τσίπρα…

  «Είπα ότι το χαρίζω και στους απατεώνες και στους αυταπατώμενους με αγάπη. Πολλοί πικραμένοι κάγχασαν, είπαν πως απατεώνα θεωρώ τον Πρωθυπουργό. Μα ο απατεώνας έχει καλή επαφή με την πραγματικότητα, ο Πρωθυπουργός όχι. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι long play αυταπατώμενος, μόνο αυτό είναι», είπε χαρακτηριστικά ο Διονύσης Σαββόπουλος.

 7. Ο Πάνος το μισό κεφάλαιο του Αλέξη

  Πάνος , το μισό ‘’κεφάλαιο’’ του Αλέξη

  *«Το έδωσε ο ίδιος ο Καμμένος στην Προεδρία της Δημοκρατίας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μανώλης, λέγοντας ότι έχει και στοιχεία και κατηγορώντας τον Καμμένο ότι έβγαλε ψεύτη τον Κάρολο Παπούλια.
  Αυτόν τον καμένο εντελώς πολιτικό επέλεξε ο πολιτικός νάνος Αλέξης, για συνεργάτη, ώστε αφ΄ενός να σώσουν την Ελλάδα και αφ΄ετέρου να συγγράψουν από κοινού το νέο βιβλίο με τίτλο ’’οι πλούσιοι αριστεροδεξιοί είναι δίδυμοι’’. Πρώτο κεφάλαιο θα αποτελέσει, η ασέβεια στους θεσμούς και η επιβολή της νέας ‘’ιδεολογίας’’ ως σημείο αναφοράς για το μέλλον, ώστε καθένας να σκέπτεται ότι μπορεί ‘’εύκολα’’ να γίνει βουλευτής έστω και αν ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ !!!!
  Και έπειτα ψάχνουμε να βρούμε ποιος μας φταίει????
  Κι ασχολούμαστε με τον Αλέξη, τον Πάνο, τον Σκουρλέτη και τον Κουίκ …σαν σωτήρες της Ελλάδας?

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.