ΕΛΛΑΔΑ

Μυτιλήνη

Ξεκινά το 16ο διεθνές φεστιβάλ γυναικών στην Ερεσό

Ξεκινά σήμερα το 16ο διεθνές φεστιβάλ γυναικών στην Ερεσό της Λέσβου. Παρά την παγκόσμια οικονομική κρίση στο φεστιβάλ αυτό, που έχει γίνει πλέον θεσμός, τις επόμενες δύο εβδομάδες, θα πάρουν μέρος περισσότερες από 800 γυναίκες από όλο τον κόσμο. Ήδη, γυναίκες από την Αμερική, από χώρες της Ευρώπης αλλά και από την Ελλάδα, άρχισαν να φτάνουν στο νησί, καθώς το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η έναρξη του. Ας σημειωθεί, ότι το φεστιβάλ διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 2000, από το πρακτορείο «Sappho Travel», ενώ τα τελευταία χρόνια έχει αποδειχθεί σωτήριο για τον τουρισμό της περιοχής.

«Φέτος υπήρξαν φόβοι για τις συμμετοχές λόγω του προσφυγικού, τόνισε μιλώντας στο σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ, η ιδιοκτήτρια του πρακτορείου που διοργανώνει το φεστιβάλ, Ιωάννα Σάββα. Αντίθετα όμως, με χαρά διαπιστώσαμε, ότι το ενδιαφέρον των γυναικών να συμμετέχουν στο φεστιβάλ ήταν μεγάλο με αποτέλεσμα να έχουμε περισσότερες συμμετοχές από κάθε άλλη χρονιά και για μεγαλύτερη διάρκεια, με δεδομένο μάλιστα ότι οι γυναίκες που θα έρθουν στο νησί θα πληρώσουν διπλό εισιτήριο, αφού με την ματαίωση πτήσεων τσάρτερ θα φτάσουν στη Λέσβο μέσω Αθηνών.Το μεγαλύτερο μέρος των γυναικών που συμμετέχουν στο φεστιβάλ είναι ευαισθητοποιημένες στο προσφυγικό ζήτημα. Πέρυσι μάλιστα μεγάλη ήταν η υλική βοήθεια που έφεραν μαζί τους, ενώ συγκέντρωσαν και σημαντικά χρήματα ποσά που διέθεσαν για τη βοήθεια των ανθρώπων αυτών. Φέτος ζητούν πληροφορίες για τις δομές που υπάρχουν και τη λειτουργία τους».

Χαρακτηριστικό της μεγάλης ανταπόκρισης που έχει φέτος το φεστιβάλ είναι ότι έχουν εξαντληθεί οι κλίνες στην περιοχή της Ερεσού και αναζητούνται δωμάτια στις γειτονικές περιοχές, ενώ οι κάτοικοι και επιχειρηματίες της περιοχής θεωρούν ότι το φεστιβάλ συμβάλλει τα μέγιστα στην οικονομική ενίσχυση της Ερεσού. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα διοργανωθούν σειρά εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων για όλα τα ενδιαφέροντα και είναι ανοιχτό σε όλους.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, «το Διεθνές Φεστιβάλ Γυναικών Ερεσός είναι μια μοναδική και μη - κερδοσκοπική εκδήλωση, που γιορτάζει την ιστορία, τον πολιτισμό, τα επιτεύγματα και την ποικιλομορφία των γυναικών. Όλες οι γυναίκες είναι ευπρόσδεκτες, ανεξάρτητα από τη φυλή, την ηλικία, τα ενδιαφέροντα, ή τη σεξουαλικότητα. Το φεστιβάλ είναι μία ευκαιρία να συμμετάσχουν σε κοινωνικές και δημιουργικές δραστηριότητες, να κάνουν νέους φίλους, να δικτυωθούν, να μάθουν νέες δεξιότητες και να μοιραστούν τα ταλέντα, να απολαύσουν μια γεύση του ελληνικού πολιτισμού».

Έτσι μπορούμε να μιλάμε για “τελικούς” που έδωσαν τις άδειες στους υποψηφίους και να δούμε μια προς μια πως αυτές κατέληξαν στα χέρια των καινούριων τους ιδιοκτητών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.