ΕΛΛΑΔΑ

Προσκλητήριο Τσίπρα σε αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις

Ξεκίνησε η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ

Παρουσία στελεχών που πολιτεύθηκαν με την ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ παλαιότερα, ο πρωθυπουργός κήρυξε χθες την διαδικασία διεύρυνσης του κυβερνώντος κόμματος, απευθύνοντας προσκλητήριο σε «αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις» για συμπόρευση και διάλογο, 15 ημέρες πριν το 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.
tsipras2

Παρά τα ανοιχτά μέτωπα που αντιμετωπίζει ο ίδιος και η κυβέρνησή του, ο Αλέξης Τσίπρας επιμένει στον αρχικό σχεδιασμό του για μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε έναν «προοδευτικό πόλο» που θα καταλαμβάνει τον μισό τουλάχιστον χώρο στο πολιτικό σκηνικό. Έτσι, χθες, χαιρετίζοντας στην εκδήλωση απολογισμού του Δημήτρη Παπαδημούλη για την πρώτη διετία του στην Ευρωβουλή, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά άνοιξε την πόρτα του κόμματος σε στελέχη και συλλογικότητες του προοδευτικού χώρου, που έχουν αποκηρύξει τη νεοφιλελεύθερη πολιτική.

ΔΗΜΑΡ και ολίγο από… ΠΑΣΟΚ

Εξάλλου, πριν ανέβει στο βήμα ο Αλέξης Τσίπρας, είχε καταστεί σαφές από τις παρουσίες στο πάνελ του ξενοδοχείου «Τιτάνια» ότι αρκετά στελέχη που προέρχονται από άλλα κόμματα είναι έτοιμα να ανταποκριθούν στο προσκλητήριο της Κουμουνδούρου. Στην πρώτη σειρά των καθισμάτων καθόταν ο ιδρυτής της ΔΗΜΑΡ και επικεφαλής της ΕΚΙΕΑ, Φώτης Κουβέλης, ενώ το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός Αντώνης Ρουπακιώτης, οι πρώην βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση και Μαρία Γιαννακάκη, αλλά και οι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Στέφανος Τζουμάκας.

«Για τη σωτηρία της Ευρώπης»

Ο πρωθυπουργός, στην ομιλία του, απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση προς όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, λέγοντας μάλιστα ότι «δεν περισσεύει κανείς», ενώ έθεσε ως διακύβευμα της διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ και του προσκλητηρίου προς όλους την αλλαγή των συσχετισμών στην Ευρώπη. «Οι προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις πρέπει να δουλέψουμε από κοινού για μια αλλαγή στην Ευρώπη», όπως είπε, γιατί «αν δεν αλλάξει η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει σοβαρά υπαρξιακά προβλήματα».»Βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη καμπή για το μέλλον της Ευρώπης καθώς εξελίσσεται μια καθοριστική αναμέτρηση σε όλα τα επίπεδα,
με καθαρό πολιτικό πρόσημο, ο προοδευτικός πόλος από τη μια, ο συντηρητικός και υπερσυντηρητικός από την άλλη». «Γι' αυτό», τόνισε, «πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι όσοι κατατάσσουμε τους εαυτούς μας στις πολιτικές δυνάμεις της προόδου ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να λειτουργούμε τόσο κατακερματισμένα όσο κατακερματισμένη είναι και η ΕΕ».

«Οφείλουμε να δράσουμε τώρα κι αν κάτι αφήνει ως δίδαγμα η ελληνική εμπειρία της διαπραγμάτευσης είναι ότι κανείς όσο δίκιο κι αν έχει, όσο καλά προετοιμασμένος και να είναι, κανείς δεν μπορεί μόνος του, χρειάζονται συμμαχίες και κοινά βήματα και νομίζω ότι αυτό είναι το στοίχημα της αριστεράς και των προοδευτικών δυνάμεων στην Ευρώπη», συνέχισε ο Αλέξης
Τσίπρας.

Κρίσιμο συνέδριο

Μάλιστα, επί της ουσίας αναγόρευσε την διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ και την συγκρότηση μίας ευρύτερης προοδευτικής συμμαχίας ως το διακύβευμα του 2ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, που ξεκινά στα μέσα του επόμενου μήνα. Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «το πιο κρίσιμο συνέδριο στην ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ» λέγοντας μάλιστα ότι το κυβερνών κόμμα έχει «3 χρόνια μπροστά που μπορούν να αλλάξουν την Ελλάδα και τη θέση της στην Ευρώπη». «Το συνέδριο αυτό πρέπει να είναι μια ευκαιρία να ξεκινήσει αυτός ο αναγκαίος διάλογος και να διευρυνθεί», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Αποκλείονται ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι προς… αποφυγή παρεξηγήσεων, ο πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι το προσκλητήριό του δεν αφορά τις οργανωμένες δυνάμεις του Κέντρου και της Σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα, ήτοι το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. «Ξέρω ότι σε αυτόν τον διάλογο δυστυχώς δεν δύνανται να συμμετάσχουν οι οργανωμένες  δυνάμεις της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας αφού έχουν κάνει δυστυχώς αυτοκαταστροφικές πολιτικές επιλογές στοίχισης πίσω από μια ακραία νεοφιλελεύθερη δεξιά, αυτή του κ. Μητσοτάκη», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας και αμέσως μετά,  απευθυνόμενος σε όσους είχαν συγκεντρωθεί χθες στο«Τιτάνια», συνέχισε: «Γνωρίζω ωστόσο ότι εκτός από τα κόμματα υπάρχουν και πολιτικές κινήσεις, δυνάμεις, προσωπικότητες του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, της ανανεωτικής αριστεράς, του σοσιαλιστικού χώρου, που είτε σε προσωπικό είτε σε συλλογικό επίπεδο θα ήθελαν να λάβουν μέρος σε ένα τέτοιο γόνιμο διάλογο, χωρίς προαπαιτούμενα, χωρίς ιδιοτέλειες, και να καταθέσουν την άποψη τους, να προσφέρουν στη μεγάλη αυτή προσπάθεια για την αλλαγή στην Ευρώπη, την ανάκαμψη και την ανασυγκρότηση στην πατρίδα μας».

5 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. ΠΟΙΟΣ ψήφισε τον Τσίπρα ?
  Εσύ λαέ μου…. !!!!
  ΔΕΝ ‘’ΠΛΗΡΩΝΩ’’ ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

  *Πόσο διαφορετική θα ήταν η κατάσταση σήμερα, αν ακούγατε τη φωνή της λογικής επίκλησης του Γιώργου Παπανδρέου και τη φωνή του εθνικού κινδύνου της πατρίδας μας, αν ΒΟΗΘΟΥΣΑΤΕ να επιτύχει το πρώτο μνημόνιο, στο οποίο προσφύγαμε, ύστερα από αλόγιστη σπατάλη και κακοδιαχείριση της πενταετίας (2004-2009), και το οποίο «ΒΟΥΛΙΑΞΕ» λόγω ελλείψεως εσόδων! αφού
  αντί βοήθειας και συμπαράστασης, μέχρι και σύλλογο «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», φτιάξετε οι δύο «ουρανοκατέβατοι»…σωτήρες μας, ενισχυόμενοι από όλους τους..Ελληναράδες!
  *ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ,
  έλεγαν οι ορδές των φοροφυγάδων του Κολωνακίου, όταν μάθαμε ότι δήλωναν
  500 !!! ευρώ το μήνα εισόδημα, όταν τα μηνιαία έξοδα του γραφείου υπερέβαιναν κατά πολύ τις 2.000 ευρώ.
  *ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ,
  έλεγαν οι ξενοκίνητες ορδές των πολλαπλώς και ειδικώς(γρηγορόσημο) αμειβόμενων ΡΟΖ υπαλλήλων του δημοσίου και των ΔΕΚΟ. Αυτών που έβγαιναν σχεδόν στη σύνταξη, χωρίς να γνωρίζουν οι συνάδελφοι ούτε τη φάτσα τους
  Ψηφίσαμε τον Τσίπρα,
  ενάντια στην Σαμαρική ‘’αλλοφροσύνη’’ και την εγκληματική μεθόδευση! Γίναμε και εμείς θύματα του βρώμικου ποταμού της προδοσίας, των μεθοδεύσεων, της παραπληροφόρησης και προτιμήσαμε το μη χείρον…? Και τώρα που μάθαμε την αλήθεια τι σκοπεύουμε να κάνουμε?
  Θεωρούμε ότι όλα όσα συνέβησαν και συμβαίνουν μας εκφράζουν?
  Όχι βέβαια ! Επιστρέφουμε στις ρίζες μας. Εκεί που μεγαλώσαμε και νοιώσαμε ότι υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη και φροντίδα.
  Γυρίζουμε ξανά κοντά σε αρχές και ελπίδες. Όλοι μαζί πάμε εμπρός για μια νέα πατρίδα, δική μας ,περήφανη, με ευνομία και ισότιμη φοροδοτική υποχρέωση. Παμε μαζί, για μια Ελλάδα με ίσες ευκαιρίες , με διαφάνεια και αξιοκρατία και με τον ΕΝΤΙΜΟ πρόεδρό μας, που θυσιάστηκε για να μηχρεοκοπήσουμε.
  Αν σήμερα ήταν ακόμη ο Γιώργος Παπανδρέου η Ελλάδα μας θα είχε σωθεί και θα ήταν πάλι περήφανη και χαμογελαστή.
  Εμπρός όλοι μαζί στο ΚΙΝΗΜΑ της ελπίδας και της ανανέωσης !!!

 2. ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΕ ΙΣΟΥΙΤΗ ΣΥΡΙΖΑΙΕ?

  ΝΑ ! που οι συνέταιροι του Καμμένου και του Λαγού, Συριζαίοι , έβγαλαν’’ και γλώσσα, και πριν ‘’δουν’’ εξουσία προκαλούν σαν..Καμμένοι !
  *Πότε ο Σύριζα απέκτησε ..πολιτική υπόσταση και ξέφυγε από το 3%?
  *Όταν το Πασοκ έφερε στη βουλή και ψήφισε νόμους και θέσπισε διατάξεις που ξεβράκωνε όλα τα ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

  *Ο Παπακωνσταντίνου, ΑΜΕΣΩΣ ! το 2010,
  με τους νόμους 3833/15.3.2010, 3842/23.4.2010, 3888/30.9.2010 θέσπισε διατάξεις για την αποτελεσματική λειτουργία του ΣΔΟΕ με τη συγκρότηση Ειδικού Τμήματος Ανάκτησης Περιουσιακών Στοιχείων και Κεφαλαίων που προέρχονται από εγκληματικές δραστηριότητες.

  **ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΤΡΕΜΟΥΝ …ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
  Τα ποινικά αδικήματα της φοροδιαφυγής, όπως είναι η απόκρυψη εισοδήματος συμπεριλήφθηκαν ρητά στα αδικήματα που διερευνώνται από την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και τιμωρούνται μέχρι και με δήμευση περιουσιών, θέσπισε την άρση του τραπεζικού απορρήτου προβλέποντας υποχρέωση των τραπεζών, να διαβιβάζουν στο Υπουργείο Οικονομικών κάθε στοιχείο οικονομικού και φορολογικού ενδιαφέροντος και διευκόλυνε τη δυνατότητα αναγκαστικής είσπραξης με ειδικές νομοθετικές προβλέψεις.

  **ΠΤΕΡΥΓΑ ‘’ VIP’’ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ
  Οι νόμοι αυτοί ήταν η αιτία που ‘’άνοιξε η πτέρυγα VIP’’ στο Κορυδαλλό. Κι όταν ο Παπανδρέου ΔΙΕΓΡΑΨΕ τον ΑΚΗ από το Πασοκ και μπήκε σε εφαρμογή ο νόμος για τη διακίνηση του ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ , όλα τα έγχρωμα κομματικά τρωκτικά, είτε της κοινοβουλευτικής, είτε της κυβερνητικής είτε της Αυτοδιοικητικής συνομοταξίας έπαθαν ΣΟΚ. Όταν ο Γιάννης ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ψήφισε και θέσπισε τις διατάξεις για το ‘’ΔΙΑΥΓΕΙΑ’’ …σαλτάρανε όλα τα τρωκτικά των ‘’Δήμων και των Κοινοτήτων’’. Κι όταν μπήκε σε εφαρμογή ο ‘’ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ’’ …άδειασε (κομματικά) το σύστημα και ‘’ ΦΟΥΛΑΡΕ’’ ο Σύριζα.

  **ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΕ ΙΣΟΥΙΤΗ?
  Βέβαια, πως είναι δυνατόν οι Συριζαίοι να συγχωρήσουν τον Παπανδρέου και τον Παπακωνσταντίνου για τους νόμους που ψήφισαν, αφού σε ένα …ΜΙΚΡΟ ΕΛΕΓΧΟ ( Απλού πόθεν έσχες ), βρέθηκαν να είναι ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ οι περισσότεροι που ήθελαν και θέλουν να μας σώσουν από τον Παπανδρέου και τον Παπακωνσταντίνου?
  ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ !!!
  ΥΓ.
  Όσο για το ‘’ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ’’ ετοιμαστείτε γιατί ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ έστω και ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ λαθροδημοκράτες !!!

 3. Καπιταλιστική Αριστερά
  Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Σεπτεμβρίου 13, 2008
  ===============================================
  Η Αυγή, με την οποία συνεργάστηκα για χρόνια, μου χρωστάει ακόμα λεφτά.
  Χρωστάει λεφτά σε πολύ κόσμο -και άχρηστο μεταξύ άλλων, καθότι από προσλήψεις, καλά πάμε.
  Η Αυγή, αρνείται τις δεξιές πρακτικές της ορθολογικής λειτουργίας ενός εντύπου.
  Προτιμάει να έχει απλήρωτους συνεργάτες, ή ανθρώπους που γράφουν δωρεάν, και δανείζονται για να ζήσουν.

  Η Αυγή είναι ο χειρότερος, αισχρότερος, αθλιότερος εργοδότης, και το κόμμα που συνδέεται μαζί της, δεν κάνει τίποτε γι’ αυτό.

  Η Αυγή προτιμάει να βουλιάξει με όλους μέσα, παρά να αφήσει τη “σαβούρα”.
  Η απάντηση σε όποιον ζητάει τα λεφτά του, είναι ότι ήδη προηγούνται άλλοι με μεγαλύτερο χρέος!!!

  Δεν θέλουν να “υποκύψουν στις πιέσεις της αγοράς”, και γι’ αυτό αφήνουν το απόστημα να σαπίζει.

  Μην την αγοράζετε, αν την αγοράζατε, μην ψηφίζετε Σύριζα, αλλά ξυρείστε τους σύριζα, για να μάθουν τι εστί βερύκοκκο.

  Ο κόσμος δουλεύει σα σκλάβος και είναι απλήρωτος!!!
  Κι επιπλέον, επειδή είναι κορόιδα, δε μιλάνε κιόλας, για να μη δυσκολέψουν το κόμμα και δεν ξέρω ποιόν άλλο.

  Ο Αλαβάνος είναι από τους πλουσιότερους της Βουλής, με σπίτια, ομόλογα και λεφτά.
  Άμα δεν μπορούν να βρουν μια λύση, να το κλείσουν το ρημάδι, και το κόμμα και την εφημερίδα.

  Μετά από την εμπειρία με τον αριστερό εργοδότη, ξύπνησα.
  Η εκμετάλλευση βλέπετε…
  Από http://highvoltagepress.blogspot.com/

 4. «Βόμβα από τον Μανώλη Γλέζο

  «Συγγνώμη από τον Ελληνικό λαό που συνήργησα στον συμβιβασμό»

  Κεραυνοί του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές και την αλλαγή ρητορικής.
  Δριμύτατη κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς ασκεί ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος με άρθρο – παρέμβαση που υπογράφει ο ίδιος από τις Βρυξέλλες όπου και βρίσκεται.
  Αναλυτικά το άρθρο του Μανώλη Γλέζου στο site της Κίνησης Ενεργοί Πολίτες:
  *Η μετονομασία της Τρόικας σε Θεσμούς, του Μνημονίου σε Συμφωνία και των Δανειστών σε Εταίρους, όπως και όταν βαφτίζεις το κρέας ψάρι, δεν αλλάζεις την προηγούμενη κατάσταση.

  *Δεν αλλάζεις, βέβαια, και την ψήφο του Ελληνικού Λαού, στις εκλογές της 25 Ιανουαρίου 2015.

  *Ψήφισε αυτό που υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ: καταργούμε το καθεστώς της λιτότητας, που δεν αποτελεί μόνο στρατηγική της ολιγαρχίας της Γερμανίας και των άλλων δανειστριών χωρών της ΕΕ, αλλά και της ελληνικής ολιγαρχίας.

  *Καταργούμε τα Μνημόνια και την Τρόικα, καταργούμε όλους τους νόμους της λιτότητας.

  *Την επομένη των εκλογών με ένα νόμο καταργούμε την Τρόικα και τις συνέπειές της.
  Πέρασε ένας μήνας κι ακόμα η εξαγγελία να γίνει πράξη.
  Κρίμα και πάλι κρίμα.

  *Από την πλευρά μου ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ από τον Ελληνικό Λαό διότι συνήργησα σ΄αυτή την ψευδαίσθηση.
  Πριν, όμως, προχωρήσει το κακό.
  Πριν να είναι πολύ αργά, ας αντιδράσουμε.

 5. Αναρωτιέμαι ποιούς , Ελληνες εκτός αποκλειστικά τους καρεκλολάγνους εαυτούς τους , μπορούν να αντιπροσωπεύσουν οι Στεφανος Τζουμάκας και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου !
  Τι εχουν να προσφέρουν στο μελλον της χώρας μας , άλλο από μιά ακόμη προδοσία τους σε όσους ποτέ τους ψήφισαν στο παρελθόν γιατί ανήκαν σε μιά προοδευτική παράταξη .
  Τώρα τι θα μας πουν οτι υποστηρίζουν ; Τον Καλογριτσα ;

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.