ΕΛΛΑΔΑ

«Το στοίχημα αντοχής της Δημοκρατίας απέναντι στον λαϊκισμό»

Ξεκίνησε το 4ο Athens Democracy Forum

«Το στοίχημα αντοχής της Δημοκρατίας απέναντι στον λαϊκισμό και τον εξτρεμισμό είναι διαρκές», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, εγκαινιάζοντας την έκθεση «Τα παιδιά γιορτάζουν τη Δημοκρατία», στο Πάρκο για το Παιδί και τον Πολιτισμό, στους Αμπελόκηπους, με την οποία άνοιξε η αυλαία του 4ου Athens Democracy Forum.

Σχολιάζοντας την εκπαιδευτική πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων, υπό τον τίτλο «Η Δημοκρατία μου», κατά την οποία τα παιδιά κλήθηκαν να σκεφτούν πώς αντιλαμβάνονται τη Δημοκρατία αποτυπώνοντας τις θέσεις τους σε θεατρικά δρώμενα, ζωγραφική βίντεο, κολάζ και ιστορίες, ο κ. Καμίνης ανέφερε:

«Χρειαζόμαστε τις ερωτήσεις των παιδιών, τις απορίες και τη δική τους αντίληψη. Συμβάλλουν με τον δικό τους τρόπο στον δικό μας αναστοχασμό για τις βασικές αρχές και την προάσπιση της σύγχρονης Δημοκρατίας».

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων και δράσεων του 4ου Φόρουμ της Αθήνας για τη Δημοκρατία, χάρη στην προσφορά της βρετανικής πρεσβείας- παρουσιάζεται ένα από τα ολιγάριθμα, πιστά αντίγραφα της Magna Carta, του Μεγάλου Χάρτη των Ελευθεριών.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν, επίσης, η κ. Annika Savill, πρόεδρος του Ταμείου για τη Δημοκρατία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ο κ. Αχιλλέας Τσάλτας, αντιπρόεδρος διεθνών συνεδρίων των Νew Υork Τimes, ο κ. Christophe Chantepy, πρεσβευτής της Γαλλίας στην Αθήνα, ο κ. Jørn E. Gjelstad, πρεσβευτής της Νορβηγίας στην Αθήνα, ο κ. John Kittmer, πρεσβευτής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Αθήνα, καθώς και η αντιδήμαρχος για το Παιδί, Μαρία Ηλιοπούλου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.