ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η αναντιστοιχία λόγων και έργων της κυβέρνησης σε απόλυτους αριθμούς

«Ξεψηφίζουν» όσα ψήφισαν οι ίδιοι τον Απρίλιο

Την αναντιστοιχία λόγων και έργων της κυβέρνησης στο μείζον ζήτημα των εργασιακών σχέσεων αναδεικνύει το Ποτάμι, παραθέτοντας «απόλυτους αριθμούς», μια και οι ‘επεξεργασμένοι αριθμοί στατιστικής’ είναι «ο καλύτερος τρόπος για να πει κανείς ψέματα», όπως ισχυρίζονται στην Σεβαστουπόλεως.
voulipotami

Με αφορμή την νομοθέτηση εκ μέρους της κυβέρνησης και δη του αρμόδιου υπουργού Γιώργου Κατρούγκαλου, όσων ξόρκιζε προ μηνών, στο Ποτάμι μιλούν για «ευαισθησία»που κράτησε μόνο λίγους μήνες. Σημειώνουν εξάλλου, ότι με το τελευταίο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, «ξεψηφίζονται» σειρά ρυθμίσεων που θέσπισε η ίδια κυβέρνηση προ μηνών.

Ειδικότερα, υποστηρίζουν ότι:

- Η κυβέρνηση αυξάνει από τις 15 Οκτωβρίου 2016 για όλους τους αγρότες τηνεισφορά για τον κλάδο Υγείας από 3,61% σε 6,95% του καθαρού τους εισοδήματος, «ξεψηφίζοντας»στην πραγματικότητα όσα είχε ψηφίσει η ίδια η κυβέρνηση τον Απρίλιο θεσπίζονταςτότε το 3,61%.

- Η κυβέρνηση αυξάνει από την 1η Ιανουαρίου 2017 για όλους τουςνέους ελεύθερους επαγγελματίες και νέους επιστήμονες την εισφορά στον κλάδο Υγείαςαπό 4,87% σε 6,95% του καθαρού τους εισοδήματος, «ξεψηφίζοντας» για άλλη μίαφορά όσα η ίδια ψήφισε τον περασμένο Απρίλιο.

- Η κυβέρνηση αυξάνει από την 1η Ιανουαρίου 2017 για τους ιδιοκτήτες μικρών μονάδων τουριστικώνκαταλυμάτων την εισφορά στον κλάδο κύριας σύνταξης από 14% σε 20% του καθαρούτους εισοδήματος, αυξάνοντας το ποσοστό που η ίδια θέσπισε με δική της ρύθμισητον περασμένο Απρίλιο.

- Η κυβέρνηση μειώνει για όλους τους ασφαλισμένους το ποσό έκπτωσης για την καταβολή άπαξ του ποσού εξαγοράς πλασματικών ετών ασφάλισης από 15% επί του συνόλου του ποσού σε 2% κατ’ έτος.

Κατόπιν τούτων, στη Σεβαστουπόλεως δείχνουν σαφή δείγματα της στάσης που θα κρατήσουν στο εξής στις αλλαγές στα εργασιακά. Δεν θα μπορούσαν εξάλλου να κάνουν διαφορετικά, από τη στιγμή που η κοινωνία δείχνει να βρίσκεται σε έκρυθμη κατάσταση και να μην αποδέχεται περαιτέρω συρρίκνωση των δικαιωμάτων της στον εργασιακό τομέα…

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Ξεψήφισαν πραγματι οσα ψήφισαν οι ίδιοι !
  Το κανεί αυτό η κυβερνησης των αριστεροδεξιοφασιστών,γιατί βλέπει ότι και ο Λαός τους εχει ηδη ΞΕΨΗΦΙΣΗ !
  Βλέπε Δημοσκοπήσεις ! Ετσι που πάμε στις επόμενες εκλογές , είτε γίνουν αύριο,
  ή με την λήξη της τετραετίας ο μεν ΚΑμμενος αφανίζεται ,
  το δε ΣΥΡΙΖΑ πάει για τριτιά!
  Εμπρός πολίτες ! ενεργοί, πολίτες έντιμοι ,
  να βγάλουμε το ΚΙΝΗΜΑ ΔΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ εκεί που τους αρμώζει ,
  εκαί που τους χρειάζεται το σύνολο των Ελληνων ,
  οχι τα ειδικά και τοατομικά συμφέροντα !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.