ΕΛΛΑΔΑ

5ο ράλι Ολύμπου: Αυτοκίνητα άλλης εποχής στα Τρίκαλα

Αυτοκίνητα άλλων εποχών, με μεγάλη και σημαντική ιστορία, βρέθηκαν σήμερα στην κεντρική πλατεία της πόλης των Τρικάλων, φιλοξενούμενα του δήμου Τρικκαίων, στο πλαίσιο του 5ου ιστορικού ράλι Ολύμπου 2016 (21η Μακεδονική Πλοήγηση).
rally

Ένας αγώνες που διοργανώθηκε από τον Φορέα Πολιτισμού και Επιστημών Δίκτυο "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ" (Ελασσόνα -Θεσσαλία) και την παντοδύναμη Λέσχη Κλασσικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας (ΛΕΚΑΜ- Θεσσαλονίκη), με την υποστήριξη της FIVA, της ΕΟ-ΦΙΛΠΑ, της Λέσχης Κλασσικών Οχημάτων Βόλου (ΛΕΚΟΒ), του Συλλόγου Κλασσικών Αυτοκινήτων Λάρισας (ΣΚΑΛ) και της Εθελοντικής Οργάνωσης «ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΙΒΩΤΟΣ» -Τρίκαλα, υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των δήμων Λάρισας, Φαρκαδόνας, Τρικκαίων και Καλαμπάκας.

Δεκάδες ιστορικά και σημαντικά αυτοκίνητα διαφόρων εποχών μάγεψαν τρικαλινούς και επισκέπτες, ενώ εντυπωσιασμένοι έμειναν από τη φιλοξενία και το τοπίο και οι άνθρωποι των πληρωμάτων των αυτοκινήτων. Ford Mustang και Taunus, Tillman, Ferrari πολλών…κυβικών, Jaguar, BMW («μπέμπες» και από τη σειρά «5»), Toyota, Alfa Romeo, Datsun, Mercedes-Benz, Renault Farma (!), «Σκαραβαίοι», 2CV, Peugeot είδαν και θαύμασαν από κοντά οι κάτοικοι των Τρικάλων και οι επισκέπτες που βρέθηκαν στην πόλη.

Ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου συνομίλησε με τους μετέχοντες στο ράλι, ενώ φέτος οι διοργανωτές, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους δήμους Λάρισας, Φαρκαδόνας, Τρικκαίων και Καλαμπάκας, είχαν την ευκαιρία να αναδείξουν τον πολιτισμό, τους αρχαιολογικούς χώρους, την ιστορία, τα μοναδικά τοπία, τις ιδιαίτερες γεύσεις της Δυτικής Θεσσαλίας, τα αρωματικά φυτά και βότανα και γενικά το μεγαλείο ενός τόπου, όπως είναι οι νομοί Καρδίτσας και Τρικάλων, αναδεικνύοντάς τους ως τον απόλυτο τουριστικό προορισμό, δηλώνει ο πρόεδρος του δικτύου "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ" Κωνσταντίνος Σκριάπας.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.