ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Επικίνδυνη Ερντογανική μεγαλομανία»

Φώφη για Ερντογάν: Απαιτείται ψυχραιμία, αλλά και κατάλληλη δράση

Ψυχραιμία,αλλά και πρόγραμμα κατάλληλης δράσης, ζητά στο θέμα των επικίνδυνων προκλήσεων εκ μέρους της Τουρκίας η Φώφη Γεννηματά.

Διαφορετικά, μιλά για κίνδυνο να δοθεί η εντύπωση μίας αμήχανης αδυναμίας εκ μέρους της χώρας μας, κάτι που δεν αξίζει στον ελληνικό λαό. Στο ίδιο πλαίσιο, και στον απόηχο των συνεχιζόμενων δηλώσεων του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ζητά υπεύθυνη ενημέρωση από την κυβέρνηση.

Μέσα από τα «διαρκήδηλητηριώδη υπονοούμενα» του Τούρκου Προέδρου για τη συνθήκη της Λοζάνης και τατουρκικά σύνορα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εντοπίζει απαράδεκτη πρόκληση εκ μέρους τηςγείτονος χώρας, αλλά και απειλή που εγκυμονεί κινδύνους για αποσταθεροποίηση τηςευρύτερης περιοχής. Σε κάθε περίπτωση, υπενθυμίζει ότι πρόκειται για δηλώσειςαντίθετες προς το Διεθνές Δίκαιο και απολύτως ανατρεπτικές των νομικά καιπολιτικά εδραιωμένων ισορροπιών και κατηγορεί την Τουρκία για επιχείρησηεκφοβισμού και εκβιασμού στηριζόμενη στο ‘κριτήριο’ των «συνόρων της τουρκικήςκαρδιάς» και στο πλαίσιο της …νοσταλγίας της σημερινής ηγεσίας του οθωμανικούπαρελθόντος της χώρας.

Τούτων δοθέντων,η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, καλεί την κυβέρνηση να σταθεί στούψος των περιστάσεων και να μην περιορίζεται στο να …παρακολουθεί τις απειλέςτων Τούρκων, ζητώντας τους απλά να επιδείξουν σοβαρότητα. Στην πραγματικότηταζητά από την πολιτική ηγεσία της χώρας μας :

- Κινητοποίησητου υπουργείου Εξωτερικών για ενημέρωση της διεθνούς κοινότητας επί τουπροβλήματος που δημιουργούν οι ανακοινώσεις του τουρκικού κράτους

- Επίμονη απαίτηση προς τους εταίρους μας στην ΕΕ να παράσχουν υποστήριξη στο απειλούμενο Κράτος μέλος και να μην παρακολουθούν το όλο ζήτημα με πνεύμα Ποντίου Πιλάτου.

- Έγερσητου ζητήματος στο ΝΑΤΟ, το οποίο και καλεί να συγκρατήσει την «επικίνδυνηΕρντογανική μεγαλομανία»

- Υπεύθυνη ενημέρωση του Ελληνικού λαού για όσα συμβαίνουν μέσω του Κοινοβουλίου καιτων πολιτικών δυνάμεων της χώρας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.