ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καρφιά» στην Αθήνα από τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου

«Άδειασμα» από Σουλτς: Εξεπλάγην με τις φήμες ότι αναλαμβάνω πρωτοβουλίες για το χρέος!

«Άδειασε» την κυβέρνηση ο πρόεδρος του Ευρωκονοβουλίου Μάρτιν Σουλτς διαψεύδοντας ταυτόχρονα, πως πρόκειται να αναλάβει πρωτοβουλίες για το ελληνικό χρέος.
ts

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς «αν ισχύει ότι το ΕΚ θα λάβει πρωτοβουλίες για το θέμα του χρέους, όπως ανέφεραν ελληνικές κυβερνητικές πηγές», ο Μ. Σουλτς απάντησε τα εξής:  «Άκουσα κι εγώ τη φήμη αυτή ως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και δε μπορώ να απαντήσω, καθώς εξεπλάγην από τις φήμες πως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα λάβει κάποια πρωτοβουλία. Είναι αλήθεια ότι μίλησα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τη συζήτηση που γίνεται στην Ελλάδα και με ενημέρωσε για τις συζητήσεις με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το ΔΝΤ γι’ αυτό το θέμα. Νομίζω πως η πηγή της φήμης αυτής είναι πως στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του ΕΚ, το θέμα του χρέους θα υπάρχει στην ημερήσια διάταξη, σε επόμενη συνεδρίασή της. Αυτό είναι κάτι τυπικό αλλά δεν αποτελεί συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Νωρίτερα κυβερνητικές πηγές έλεγαν τα εξής: «Ευήκοον ους» από τον κ. Σουλτς, για τη θέση της ελληνικής πλευράς για το χρέος, επισημαίνοντας ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ειδικότερα οι Επιτροπές Οικονομικών Υποθέσεων και Απασχόλησης έχουν συμβάλει στην προώθηση της συζήτησης για το χρέος και θα συνεχίσουν να το κάνουν.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Θ.Τ. 22:02 20/10/2016

  Η οπερετική » ούτε ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ούτε ΑΡΙΣΤΕΡΑ» είναι διπλά επικίνδυνη,
  κάνει πολιτική «ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ/ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ» .
  Μα γιά να συζητήσουν οι «άλλοι» γιά το χρέος
  ( τοκογλύφοι και όσοι θέλουν τα λεφτά τους πίσω )
  πρέπει εσύ να μην ψηφίζεις ότι υπέγραψες στο τσακ
  και μετά να μην πραγματοποιείς τίποτε .

  • Πολύ επιτυχημένο αυτό σου το » ποτέ πια τέτοια αριστερά » φίλε !
   Θα «φορεθεί » λίαν συντόμως, με την πρώτη εκλογική αναμετρηση, αφού και σε δικαστικές τέτοιες οι Τσιπροκαμένοι θα αποδειχθούν ένοχοι ,
   ίσως μεχρι και ποινικών βαθμών .
   Βλέπεις , δεν ειναι δυνατοί να εξαγοράζουν όλους τους δικαστές , όλες τις φορές !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.