ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκίνησε η… πορεία προς το λαό

Αυτοδιοίκηση και «περήφανα γηρατειά» στην ατζέντα της Φώφης

Με δύο προνομιακά για το ΠΑΣΟΚ ζητήματα, ξεκίνησε η πορεία της προς τον λαό, που πραγματοποιεί από χθες η Φώφη Γεννηματά. Την Αυτοδιοίκηση και τα … «περήφανα γηρατειά».

Κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στο δήμο Μοσχάτου – Ταύρου, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ως Υπερνομάρχηςη ίδια στο παρελθόν, επαίνεσε την Τοπική Αυτοδιοίκηση για το βάρος που σηκώνειτην περίοδο της κρίσης τόσο σε κοινωνικό, όσο και σε αναπτυξιακό επίπεδο, ενώ θύμισεμε νόημα τη συνεργασία του ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση στο παρελθόν με τους δήμους, αλλάκαι τη συμβολή του στις εξελίξεις για την αιρετή περιφέρεια. Αναφέρθηκε συγκεκριμέναστον Καλλικράτη, και ζήτησε εκ νέου την στήριξη της Αυτοδιοίκησης τόσο μεεπιπλέον πόρους, όσο και με νέες αρμοδιότητες, αντί της επιχείρησης ελέγχου τηςαπό την κεντρική κυβέρνηση, που φαίνεται ότι σχεδιάζεται με τον διορισμόΓραμματέων. «Αντιδράσαμεόλοι άμεσα χωρίς καμία καθυστέρηση και αποτρέψαμε αυτή την εξέλιξη», είπε,καλώντας πάντως σε εγρήγορση παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι δεν ήτανστα σχέδια να γίνει. Έκανε εξάλλου λόγο για ένα φαινόμενο «αντιδημοκρατικό καιαντισυνταγματικό», που δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να γίνει πράξη. «Εμείςπου παλέψαμε για να μην υπάρχει ο έλεγχος σκοπιμότητας στην αυτοδιοίκηση και νααποκτήσουν υπόσταση οι δήμοι και οι άνθρωποι τους, δεν μπορούμε σε καμία περίπτωσηνα δεχθούμε την πλήρη ακύρωση και αποδυνάμωση και τον έλεγχο από την εκάστοτεκεντρική εξουσία των αποφάσεων των δήμων», είπε, δηλώνοντας στο πλευρό της ΤοπικήςΑυτοδιοίκησης.

Η Φώφη Γεννηματά, επέμεινε ακόμα στηνανάγκη για εθνική ανασυγκρότηση, παρουσιάζοντας τις προτάσεις του κόμματός της,αφού «χωρίς ένα δικό μας σχέδιο, χωρίς όραμα για το πώς μπορεί η Ελλάδα να ξανάσταθεί στα πόδια της, δεν θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε ποτέ την κρίση καιδιαρκώς θα ψάχνουμε να βρούμε, ποια είναι η επόμενη κοινωνική ομάδα που θαπληρώσει επιπλέον βάρη και θα σηκώσει το μάρμαρο», όπως είπε.

Την ίδια ώρα, κόκκινο πανί για το κόμμα που καθιέρωσε την ορολογία ‘περήφανα γηρατειά’, ήταν η απώθηση των συνταξιούχων που διαμαρτύρονταν λίγα μέτρα μακριά από το Μέγαρο Μαξίμου, με τη ρίψη χημικών.«Στους καπνούς των χημικών έξω από το περίκλειστο με κλούβες Μέγαρο Μαξίμου,εναντίον των συνταξιούχων, χάνεται και το τελευταίο αφήγημα περί κοινωνικήςευαισθησίας της “πρώτης φοράς Αριστερά” και “Προστασίας του Πολίτη”», δήλωσε οβουλευτής του κόμματος Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, θέτοντας παράλληλα ζήτημα φερεγγυότητας της πολιτικής Τόσκα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Αντιστοίχως,να δείξει λίγη …ντροπή, κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα, η Εύη Χριστοφιλοπούλου,θυμίζοντας ότι η κυβέρνησή του κατήργησε το ΕΚΑΣ, ‘τσάκισε’ τις επικουρικές συντάξεις,και απώθησε με δακρυγόνα τους συνταξιούχους από την Ηρώδου του Αττικού, με τονίδιο να δηλώνει …εξοργισμένος από την αστυνομική βία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.