ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Επιστολή στον υπουργό Δικαιοσύνης

Αύξηση των οργανικών θέσεων και κάλυψη των κενών ζητά ο Άρειος Πάγος

Με αίτημα την αύξηση των οργανικών θέσεων και την κάλυψη των κενών θέσεων έστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, ενώ από την πλευρά της και η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου έθεσε θέμα αύξησης των θέσεων των αρεοπαγιτών. Στόχος είναι η εύρυθμη λειτουργία των δικαστηρίων και η ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης. Παράλληλα, η πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στον αγιασμό που έγινε επ' ευκαιρίας του νέου δικαστικού έτους επισήμανε την ανάγκη να επιλεγούν οι αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου.

Ειδικότερα: Η  Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης την άμεση κάλυψη   των 35 κενών οργανικών θέσεων στα Ειρηνοδικεία της χώρας, με  την πρόσληψη επιπλέον Ειρηνοδικών από τον πίνακα επιτυχόντων του πρόσφατου διαγωνισμού, την άμεση κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων στα Πρωτοδικεία και Εφετεία της χώρας και την αύξηση των οργανικών θέσεων κατά 20  των προέδρων Πρωτοδικών και κατά 80 των Πρωτοδικών και Παρέδρων, καθώς και 10 προέδρων Εφετών και 40 Εφετών.  Η κ. Θάνου με τη σειρά της ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης να αυξηθούν οι θέσεις των αρεοπαγιτών κατά τρείς, καθώς δυο εκ των αντιπροέδρων και τρεις εκ των αρεοπαγιτών αντιμετωπίζουν  προβλήματα υγείας και ορισμένοι μάλιστα εξ αυτών αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα υγείας.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Δεν φτάνουν οι υπάρχοντες «ανοιχτομάτες και κομματικοί δικαστές » που έχουμε να κινούν την Δικαοσύνη με τα πολιτικομματικά τους κριτήρια από ερχομού του ΤΣΙΠΡΑ που προώθησε τους ημέτερους , ή τους αχορταγους ….
    χρειαζονται κί άλλοι σε όλες τις βαθμίδες με κομματικά γυαλιά …
    Τοτε θα αποφανθεί και το ΣτΕ για το τέχνασμα του Παππά για τις Συχνότητες!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.