ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΟΙΚ

Αλλαγές της τελευταίας στιγμής στα τέλη κυκλοφορίας ΙΧ

Κι ενώ οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας θα πρέπει να έχουν οριστικοποιηθεί έως τις 25 Οκτωβρίου προκειμένου στη συνέχεια να ξεκινήσει η περίοδος πληρωμής τους (1η Νοεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου) το Υπουργείο Οικονομικών ωστόσο ακόμη δεν έχει καταλήξει ποιές θα είναι αυτές που θα επιβάλλει προκειμένου να αυξηθούν τα έσοδα.
kykloforias

Οι πιο σημαντικές αφορούν τα κίνητρα σε φορολογούμενους που έχουν καταθέσει τις πινακίδες των οχημάτων τους να τις παραλάβουν και πάλι πληρώνοντας να αναλογούντα τέλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προτάσεις για αλλαγές στα τέλη που θα πληρώσουν φέτος οι φορολογούμενοι για το έτος 2017 αφορούν:

Mείωση των τελών, ακόμη και κατά 10% για τα οχήματα άνω των 1.929 κυβικών εκατοστών τα οποία έχουν πρωτοκυκλοφορήσει πριν το 2005.
Mεγαλύτερη μείωση των τελών για τα οχήματα που έχουν πρωτοκυκλοφορήσει πριν το 2000.
Mείωση του ορίου ρύπων για την απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας από τα 90 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα εκπεμπόμενων ρύπων που ισχύει σήμερα στα 85 γραμμάρια ή και χαμηλότερα.
Aυξήσεις των τελών για οχήματα που έχουν κυκλοφορήσει πρώτη φορά, μετά το 2005.

Υπάρχει όμως και άλλη πρόταση, να υπολογίζονται τα τέλη με βάση τους εκπεμπόμενους ρύπους για οχήματα που έχουν πρωτοκυκλοφορήσει μετά το 2007 αντί για το Νοέμβριο του 2010 που ισχύει σήμερα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.