ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελληνοτουρκικές σχέσεις

Αμανατίδης: Ασκούμε πολιτική με νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα

Η κυβέρνηση ασκεί πολιτική με νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα, ανέφερε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.
aman

«Η πηγή των ανακοινώσεων του υπουργείου Εξωτερικών σε σχέση με τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου ήταν το επίσημο κείμενο της ομιλίας του και κανενός άλλου. Δυστυχώς κάποιες πολιτικές άλλες δυνάμεις υιοθέτησαν άκριτα αυτά που μεταδόθηκαν και μάλιστα κατέθεσαν σχετικές ερωτήσεις στο Κοινοβούλιο. Η συγκεκριμένη πολιτική, την οποία κάνουμε, είναι με νηφαλιότητα, ηρεμία αλλά και αποφασιστικότητα», δήλωσε σήμερα στη Βουλή ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης.

Το ζήτημα τέθηκε από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστο Παππά στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησής του που αφορούσε την συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο Πρόεδρο κ. Ερντογάν στο περιθώριο της 71ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Ο κ. Αμανατίδης εξήγησε ότι η συνάντηση έγινε στα Γραφεία της Τουρκικής Μόνιμης Αντιπροσωπείας και από πλευράς εθιμοτυπίας, ο κ. Πρωθυπουργός δεν συναντήθηκε με ομόλογό του, αλλά με Αρχηγό Κράτους, εκτός Τουρκίας, σε σημείο μάλιστα που θεωρείται έδρα του τελευταίου. Σε παρόμοιες περιπτώσεις συνάντησης μη ομολόγων, επιβάλλεται η τοποθέτηση δύο μικρών εθνικών σημαιών στο τραπέζι των συνομιλιών και μεταξύ των επικεφαλής των Αντιπροσωπειών, είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών και επισήμανε ότι για τον λόγο αυτό υπήρχαν οι δύο μεγάλες Τουρκικές Σημαίες, η μια του Τουρκικού Κράτους και η δεύτερη η «Προεδρική», λόγω παρουσίας του Τούρκου Προέδρου, ενώ στο τραπέζι υπήρχαν δύο μικρές σημαίες σταυρωτά, μια Ελληνική και μια Τουρκική.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.